Saptamana 24-30 octombrie

de Stefan Dobroiu în 24 Oct 2008
Saptamana 24-30 octombrie

Chiar daca nu ne-au placut multe la el, Ochi de vultur/Eagle Eye ramane cea mai spectaculoasa premiera a saptamanii, asa ca-l recomandam tuturor fanilor filmelor de actiune care te tin cu sufletul la gura. Foarte zgomotos, dezordonat si cu un punct culminant in care nu crezi nicio clipa, Ochi de vultur te tintuieste totusi datorita ritmului si actorilor care se descurca admirabil in tot haosul produs de Steven Spielberg. Shia LaBeouf este Jerry Shaw, un barbat care se trezeste pe nepusa masa acuzat de terorism. O misterioasa voce il ghideaza prin telefon si-l obliga sa colaboreze cu frumoasa Rachel (Michelle Monaghan), o mama singura amenintata cu moartea fiului ei. Incotro ii indeamna vocea, care este sursa acesteia si cum scapa Jerry si Rachel de toate fortele FBI si de trupele Ministerului american al Apararii, in cele aproape doua ore de urmariri, explozii si rasturnari de situatie in ritm de Oda bucuriei regizate de D.J. Caruso.

Daca grupurile de amici se vor inghesui la Eagle Eye, grupurile de amice vor face coada la cele doua comedii ale saptamanii. Meg Ryan si Anna Faris se lupta in Mama mea are un nou iubit si Iepurasul casei, unde cele doua au roluri destul de asemanatoare, chiar daca le despart cam doua decenii.

In Mama mea are un nou iubit Ryan este Marty, o femeie trecuta de prima tinerete, care, dupa ce slabeste cateva zeci (multe!) de kilograme, incepe sa muste tot mai puternic din viata, spre disperarea fiului ei Henry (Colin Hanks, fiul mult mai celebrului si talentatului Tom), un agent FBI cam intepat. Cand noul iubit al mamei sale, un seducator (Antonio Banderas) de nationalitate incerta se dovedeste a fi un notoriu hot de obiecte de arta, Henry trebuie sa spioneze cuplul, ceea ce da nastere la o multime de poante rasuflate sau scene pe care le-ati mai vazut de nenumarate ori in alte filme. Meg Ryan nu reuseste sa-si re-aprinda carisma de altadata si ajunge cumva sa-ti aminteasca de Diane Keaton (o alta actrita care nu vrea sa imbatraneasca demn), dar si de... Melanie Griffith. Banderas nu convinge, Hanks se vede ca a ajuns in film impins de la spate de taticu', iar Selma Blair incearca sa incalzeasca o ciorba rece cu o energie care pica prost.

Mult mai simpatica este, mai ales pentru cei care n-au vazut Blonda de la drept, Anna Faris in Iepurasul casei. Asteptati-va la mult roz, mult sclipici, zulufi, chitaieli si replici de genul "ochii sunt sfarcurile fetzei", caci Faris o interpreteaza pe Shelley, un fost iepuras Playboy care ajunge intr-o fratie de tocilare si le invata pe acestea cum sa iasa in evidenta in fata tagmei masculine. Chiar daca nu evita previzibilele capcane ale unei comedii "cu reteta", Iepurasul casei topaie eficient datorita lui Faris, care amesteca eficient tot ce inseamna abisuri blonde si avanturi feministe invatandu-ne (pentru a cata oara?) ca o inima mare uneori este de preferat unui creier plin de circumvolutiuni. Film pentru misoginii (material pentru bancuri cu blonde) tarati la cinema de partenere, pentru elevi studiosi (ca sa nu le zicem tocilari), dar si pentru pustoaice experte in combinat farduri inca din gradinita, care vor invata ca viata inseamna si... altceva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells