Saptamana 22-28 iunie

de Alin-Adrian Moise în 21 Iun 2007
Saptamana 22-28 iunie

Nu-mi amintesc daca ultimul film asiatic care a rulat pe ecranele romanesti a fost Wu Ji al lui Chen Kaige sau altul. Dincolo de cateva festivaluri (fiti pregatiti in Iulie pentru FestAsia) care mai aduc un Kitano, un Chan Wook Park sau un Wong Kar Wai, Asia si cinematografele noastre sunt vadit incompatibile; premierele cu stampila de est din ultimii ani putand fi numarate pe degetele de la maini. Iar faptul ca Gwoemul, ultimul film al lui Joon-ho Bong (coreeanul cu Memories of Murder), soseste la noi saptamana aceasta, nu e de natura sa te scoata din scepticism, ca doar cu aproape 100 milioane dolari incasati pe tot globul la o investitie de 11 (oricum, asiaticii pot face filmele sa arate bine si cu sute de mii) putem aseza linistiti productia in sertarul cu blockbustere, zona ce, nu-i asa, se intelege mult mai bine cu spectatorul roman.

Gwoemul asadar, vorbeste despre Seul, raul Han care trece prin oras si despre mutantul care din senin apare din adancurile apei imprastiind teroare prin vecinatati. Asa ca atunci cand Hyun-seo, fiica lui Park Hee-bong, proprietarul unui mic bar, e rapita de monstru, intreaga familie (tatal, imaturul fiu mai mare, sora lui campioana la tir, parazitul fiu cel mic) trebuie sa porneasca in cautarea fetitei. Urmeaza astfel o fantastica peripetie prin canalizarile orasului, impotriva tuturor ordinelor date de autoritatile ce au impanzit strazile cu echipe de interventie.

Si ca sa ne intoarcem la ale noastre, adica la filme americane, Danny Ocean si echipa lui se intorc pentru inca o lovitura. Adica inca o parte a treia (pai nu?), adica tot Steven Soderbergh la regie si adica tot Clooney, Pitt si Damon (al carui Bourne Ultimatum va sosi si el in curand). Numai ca filmul e mult, mult mai sarac in doamne, atat Catherine Zeta Jones cat si Julia Roberts ramanand pe tusa, lasandu-i pe baieti sa se desfasoare. Subiectul? Poveste de razbunare, cum e moda acum, cu eroii nostri aruncandu-se impotriva lui Willy Bank (Al Pacino), proprietarul celui mai tare nou hotel din Vegas, dupa ce acesta l-a tras pe sfoara pe unul de al lor, Rueben (Elliott Gould). Hotelul lui Bank se apropie de deschidere, deci cei unsprezece ai lui Ocean (de fapt, acum sunt treisprezece, oarecum) trebuie sa transforme marele eveniment intr-un fiasco total, sa-l saraceasca pe Bank de importanta colectie de diamante pe care o poseda si sa gaseasca o modalitate sa o scoata din calea lor pe Abigail Sponder (Ellen Barkin), mana dreapta a lui Bank.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells