Westworld

(1973)

Westworld - Lumea roboților

Poster Westworld Postere Westworld

Sinopsis Westworld

Mai mult
Westworld

Westworld este locul unde roboții, în variantă feminină sau masculină, sunt programați să îți aducă tot ceea ce își dorești: violență, romantism, absolut orice visezi.

Un parc pentru adulții cu bani care visează la o vacanță de vis, un Disneyland pentru cei mari, numit Westworld, unde roboții sunt un fel de genii ieșite din lampa lui Aladin. De aici se pornește. Locul este populat cu aceste mașinării superperformante, capabile să satisfacă orice dorință a…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Yul Brynner Yul Brynner Robot Gunslinger Richard Benjamin Richard Benjamin Peter Martin James Brolin James Brolin John Blane
Dick Van Patten Dick Van Patten Banker Jared Martin Jared Martin tehnician Majel Barrett Majel Barrett Dra Darrie
Alan Oppenheimer Alan Oppenheimer Supervizor sef Steve Franken Steve Franken tehnician Howard Platt Howard Platt supraveghetor
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Distribuitorul international

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 Octombrie 2014 09:50
Imperfecţiunile unei lumi perfecte
Deşi astăzi pare desuet, "Westworld" rămâne un clasic al genului SF atât prin ideea sa ingenioasă, cât şi prin interpretarea bântuitoare şi terifiantă de către Yul Brynner a unui pistolar android. Ideea de plecare a filmului o constituie posibilitatea oamenilor din viitor de a-şi petrece vacanţele în parcuri de distracţie în care sunt reproduse epoci istorice favorite precum Roma precreştină, Evul Mediu sau Vestul Sălbatic. Acele parcuri sunt populate cu androizi aproape imposibil de distins de oamenii reali, dar programaţi să execute o anumită sarcină.

Ideea călătoriei în scop de distracţie a oamenilor din viitor în anumite perioade istorice nu era nouă la acea dată. Spre exemplu, scriitorul Ray Bradbury imaginase în povestirea "A Sound of Thunder" (1952) o călătorie în scop de distracţie în epoca dinozaurilor. Călătoria imaginată de… citeşte

8 2
Vegetarian pe 13 Noiembrie 2010 04:07
Cine are un servitor are un servitor . Cine are 2 servitori are o jumate de servitor . Cine are 3 sau mai multi servitori are un stapan .
Nu scuipa samburi pe un servitor mai puternic si mai destept decat tine ... Robotii femei sau barbati , batjocoriti , se razbuna . Dorinta de a strica , batjocori , kinui etc , se pote face mai bine cu o unealta care functioneaza fara soft sau kiar cu o fiinta inferioara , care are o viata scurta , un sobolan un gandac etc , pt care protectia animalelor nu da amenzi . ..
8 6
Vegetarian pe 20 decembrie 2011 18:58
Cine are un servitor are un servitor . Cine are 2 servitori are o jumate de servitor . Cine are 3 sau mai multi servitori are un stapan .
alex_il_fenomeno pe 31 Octombrie 2013 23:54
Un S.F. nu chiar clasic,mai degraba premodern, cu niste efecte speciale bune pentru acei ani, acum, privind din prezent poate ca am putea stramba din nas, insa trebuie sa le apreciem pentru ca atunci tehnica nu era cea din ziua de azi, scenele fanteziste avand rostul lor esential in acest film. Ideea de baza a fost buna, dovedind si un scenariu realizat in amanunt, realizarea propriu-zisa destul de rezonabila, actorii foarte expresivi iar tensiunea una pe masura, cu o aventura frumoasa ce chiar merita vizionata, nu numai de fanii acestui gen, ci de orice cinefil aflat in cautarea unui film.
4 1
mihnea_aspru95 pe 26 mai 2016 16:13
LIKE!!! Că meriţi.
cosmin_kedii pe 16 Martie 2013 12:53
Scris si regizat de Michael Crichton, "Westworld" a fost o sursa de inspirație pentru James Cameron
2 2
Horatiucrisan pe 15 Februarie 2024 13:06
Un science fiction foarte bun pentru acea perioadă cu o idee originala. Din păcate în filmele de azi apar puține idei originale, cea mai mare parte a filmelor din ultimul deceniu fiind niste remakeuri ale unor filme cu idei novatoare precum a fost Westworld unde nu se prezintă o lume a robotilor și a inteligenței artificiale într-o perioadă în care abia apăruseră diodele electroluminescente și circuitele integrate.
1 0
sabinalin pe 19 Octombrie 2016 15:31
De trei saptamani incoace HBO a inceput sa difuzeze "Westworld", un serial care ameninta sa devina cel mai interesant proiect al postului TV de la "Game of thrones" incoace din mai multe motive: subiectul foarte interesant, foarte ofertant, scenariul foarte bine scris, cu intorsaturi de situatie inteligent aduse din condei si, bineinteles, actorii intre care avem marea placere de a-i revedea, in roluri importante, pe Anthony Hopkins si Ed Harris. Serialul HBO a readus in atentia publicului filmul original scris si regizat de Michael Crichton, o interesanta combinatie de western si S.F in care cea mai interesanta aparitie o are Yul Bryner, adevarata legenda hollyoodiana cand vine vorba de povestile Vestului Salbatic.
0 0
Roxy_kitty pe 14 Septembrie 2013 18:15
Mi-a amintit de ideea holospaţiului folosită în Star Trek : şi acolo sunt câteva momente în care ceva se defectează în funcţionarea holospaţiului, iar consecinţele sunt pe măsură... Probabil şi acest film a fost o sursă de inspiraţie. Un element SF care te pune pe gânduri...
0 2
llullaillaco pe 17 Mai 2013 19:34
Are cam acelasi sf, in comun cu filmul Futureworld -1976, unde Yul Brynner joaca intr-o postura de Romeo Robotul Salvator.
0 2
xerses pe 20 Iulie 2015 22:51
M-a cam plictisit iar finalul nu mi-a placut, caci a fost prea brusc.
0 6

Spune-ţi părerea despre Westworld

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Westworld
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells