Arrival

(2016)

Primul Contact

Poster Arrival Postere Arrival

Sinopsis Arrival

Mai mult
Arrival trl

Au aterizat! Nave spațiale misterioase sunt deja răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks (Amy Adams), expertă în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul "intrușilor".

Termen: două zile. Miza: viața tuturor. Dușmani sau prieteni? Război inter-planetar sau șansa de a cunoaște alte forme de inteligență? Succes sau condamnare? O planetă întreagă tremură în așteptarea veștilor. Va reuși…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9
Un premiu şi 7 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 8 nominalizări BAFTA, o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile
Michael Stuhlbarg Michael Stuhlbarg Halpern Jeremy Renner Jeremy Renner Ian Donnelly Forest Whitaker Forest Whitaker colonelul Weber
Amy Adams Amy Adams Louise Banks Tzi Ma Tzi Ma generalul Shang Mark O'Brien Mark O'Brien căpitanul Marks
Joe Cobden Joe Cobden Larry Day Larry Day Dan Ryder Frank Schorpion Frank Schorpion dr. Kettler
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Story of Your Life

Produs de

21 Laps Entertainment

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Paramount Pictures

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Arrival

Box office Arrival

Weekend premieră (07.11.2016)
  • Loc 3
  • Spectatori 26.263
  • Încasări (RON) 516.989,00
Total
  • Spectatori 120.036
  • Încasări (RON) 2.312.726,00
  • Încasări (USD) 546.407,22

Părerea criticului

StefanDo pe 08 Noiembrie 2016 12:32
Canadianul Denis Villeneuve continuă în forţă un deceniu început în stil mare cu Incendies/Scorched şi, după succese precum Prisoners şi Sicario, oferă o nouă surpriză plăcută cu inteligentul SF Arrival/Primul Contact. Cu siguranţă un candidat serios la Oscarurile de la anul, filmul tratează inedit o premisă familiară: sosirea pe Terra a unei civilizaţii extreterestre, evident mult mai dezvoltată tehnologic decât omenirea.

După nenumărate filme în care un prim contact cu extratereştrii se sfârşeşte prost, iar cele două rase îşi împart imediat rolurile de invadatori şi invadaţi, Arrival schimbă abordarea şi explorează următoarea premisă: ce-ar fi dacă, în loc de o bătălie pe viaţă şi pe moarte, un prim contact între oameni şi vizitatori ar fi unul paşnic, concentrat pe comunicare? Intră în scenă Louise Banks (Amy Adams,… citeşte

15 4
Stephen2D pe 11 noiembrie 2016 18:55
Întru totul de acord...cu o mică precizare: "Interstellar" e mic copil pe lângă "Arrival", deși și acesta din urmă suferă de câteva probleme.
mihnea_aspru95 pe 1 februarie 2017 00:09
Interstellar, d.p.m.d.v. este peste Arrival. Mult mai emotionant a fost, in special ca finalul te zdruncina.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Cretzulynne pe 16 Ianuarie 2017 15:07
A se citi NUMAI DUPA VIZIONARE! Nu-i frumos sa tragi cu ochiul inainte ;)
Ce spun userii:

1. Nu este bun / supraestimat.
Serios ? Atunci va recomand sa revedeti cu ochii mintii toate filmele SF din 1902 pana la acesta.

2. Nu este SF.
Definiti genul.

3. Nu este pentru oricine.
E ca si cum ai afirma ca nu are dreptul sa-l vada oricine, decat daca e destept. Aceasta mentalitate este gresita. Filmul a fost creat in scop recreativ si educativ.

4. De ce comparam Arrival cu Interstellar sau cu Inception ?
Unul vorbeste de sosirea extraterestrilor pe Terra, celalalt de calatoria in timp si spatiu a unui echipaj uman. Si care ar fi numitorul comun cu cel de-al treilea ?! A, poate genul, oamenii si ratingul ? Nu e suficient pentru a le compara, fiindca fiecare reprezinta o categorie.

Ce spune filmul:

1. De ce, la doua zile dupa sosirea lor, lingvista a fost singura… citeşte

55 8
dido pe 19 ianuarie 2017 18:08
Interesant!
akeem pe 31 decembrie 2017 10:53
Venirea extraterestrilor nu e un eveniment comun la care sa mai tragi cu ochiul din cand in cand, eventual la stirile de la ora 17, cat ai fi de curajos si rational. Mai degraba cand esti irational continui sa-ti vezi de drogurile tale sau de sticla de snaps. 5. Semnificatia lui 12... cred ca nu s-au gandit chiar asa departe... nici extraterestrii si nici cei ce au realizat filmul :)
makomomo pe 13 Noiembrie 2016 01:50
mindblow - mic spoiler/final
Daca va asteptati la un SF cu alieni si efecte si lupte de tot felul nu vizionati acest film.Nu este deloc cu lupte fizice este cu lupte...psihologice si filozofice.
Este filmul SF cu alieni cel mai putin SF care a fost facut, este un film SF cu alieni in care acest lucru este pe planul 2, pe plan 1 fiind de fapt lupta omului cu deciziile luate in fuga, cu dorinta de a porni un razboi in loc de a fi diplomatic...sau cu timpul.

Ideea principala a filmului - comunicarea - este de fapt indreptata catre oameni...nu judecati repede si pripit cand nu cunoasteti nimic sau doar ceva partial, nu luati decizii gresite in momente dificile, a fi cumpatat si a comunica celorlalti problemele aparute este esenta si cheia rezolvarii problemelor aparute...Nu in ultimul rand este vorba de timp si spatiu, a cunoaste viitorul fara sa realizezi asta in prezent iar cand realizezi sa nu… citeşte

23 14
lazarcostin31_gmail_com pe 26 ianuarie 2017 15:13
Cea mai mare porcarie de film..pe care am putut sa o vad pana acum ..Incepand de la imaginile fara sens facute pe calculator si pana la semnificatia lor reala filmul e o tampenie fara margini....Deci trebuia un specialist ca sa invete creaturile sa comunice ...mai sa fie....Si saraca doctorita aproape ca se dezbraca de tot ca sa -i faca sa inteleaga ca ei sunt oameni.Doamne cata prostie fara limite in filmul asta.
missaiwi pe 1 august 2017 03:00
Lazareee...vezi ca ti-i stramta "frontiera" cunoasterii si procesul gandirii, limitat !
Mrs.M pe 11 Noiembrie 2016 12:38
Absolut fantastic.Un film ce va deveni clasic peste ani.Modul de filmare,imaginea,sound-ul,totul e la superlativ.Amy Adams merita o nominalizare la Oscar pentru rolul asta.Denis Villeneuve demonstreaza ca este unul dintre cei mai buni regizori ai momentului.
19 15
bloodthirst pe 12 Noiembrie 2016 18:16
Coloana sonora, scenariul, prestatia actorilor + o idee de baza care ar trebui sa dea idei si sa puna intreaga omenire pe ganduri! Un film superb ce nu trebuie trecut cu vederea!
18 10
stef_kriss pe 13 Noiembrie 2016 02:39
Genial
Un film, o idee si o realizare superba, ceva ravasitor si misterios pana la final.
EI au sosit...si stau, nu ne ataca...asta ce inseamna? Puteau ataca din prima clipa dar nu au facut-o...de ce? Pt ca vor sa ii intelegem, sa COMUNICE...
Un film exceptional!

14 12
dincolodenume pe 30 Noiembrie 2016 17:10
Atat de aproape si totusi atat de departe
Emotie, emotie, emotie.... Mai adaugam cateva cadre bune si doua idei noi si credem ca avem un film bun.
In primul rand nu gasesc "story-ul". Incerci sa te agati de un fir narativ principal, sa crezi ca acolo e miezul intrigii, ca de-acolo va porni adevarata revelatie, dar nu am primit nimic de genul asta.

Ca mod de realizare mi s-a parut un copy ieftin dupa Interstelar, care din pacate (pentru Arival), joaca intr-o alta liga. Emotia e fortata de cadre ce stoarce lacrimi de la orice parinte si cam atat. Nu avem o emotie suplimentara, totul e superficial, neverosimil, ilogic, exagerat.

La terminarea filmului te ridici de pe scaun si te intrebi oare ce ai vazut? Cobori pe scarile rulante din mall si nu-ti revii. Nu stii daca ai vazut cel mai prost film (dar laudat) din ultimul timp. Sau te intrebi, mai stie cineva sa aprecieze un film bun?!

13 12
mihnea_aspru95 pe 1 decembrie 2016 00:37
Stii cum e, vina cea mai mare este a regizorului Denis Villeneuve (cel care a facut filme bune ca Prisoners, Sicario, laudate de critici, dar nu prea mi-au transmis nimic mai mult de 7). Daca facea Christopher Nolan - Arrival, iesea ceva SUBLIM, cum a fost Interstellar de altfel (toate cele 9 filme ale lui Nolan, sunt de vis, mai ales sfarsitul fiecaruia). Mi-a placut ideea filmului "Sosirea" (pana si traducerea titlului este de toata jena, auzi "primul contact", fugi d-aici, ca se zice in dialoguri first contact and crap, nu inseamna ca asa trebuie tradus), dar filmul este bun, cu toate ca spre final n-a transmis cine stie ce (a fost prea simplu pentru mine). Mai bine lasau titlul initial, Story of Your Life, era mai bine, ca asta a fost tot filmul, "Povestea Louisei Banks". Eu spun ca-i vina regizorului, n-am ce sa spun despre coloana sonora ca-i foarte buna.
mihnea_aspru95 pe 6 februarie 2017 13:29
Nu mai este nevoie, VIBERS. Daca esti inteligent (ai un IQ ridicat), il vei intelege din prima (imediat, dupa plecarea din sala de cinema sau de pe Desktop PC, ca tot a ajuns pe "home video".)
Seey2k pe 13 Noiembrie 2016 02:11
Bun,complex
Un film SF care e mai mult mindblow, foarte complex care pare plictisitor la inceput dar se dezvolta super frumos. M-a dus cu gandul un pic la ''Solaris'', abordeaza oarecum acelasi subiect, asta fiind dezvoltat si in plan secundar in povestea lui Louis. Daca te astepti la un sf cu efecte si bubuituri,o sa ramai dezamagit.
13 12
doomlol96 pe 01 Decembrie 2016 23:47
overrated
Singurul lucru bun la filmul acesta este coloana sonora si jocul actoricesc. Ideea buna pe hartie, dar in practica nu. Finalul este contrar la toata premiza filmului respectiv visele ei, probabil are nota asa de mare pentru ca nu a mai fost un film de genul de foarte mult timp, totusi bugetul redus si-a simtit prezenta, la fel si scenariul grabit.

Ma gandesc mereu de ce rusii sau chinezii sunt cei mai retardati de fiecare data, iar americanii le stiu pe toate, ma rog, asta nu afecteaza nota filmului, ci doar o imagine de ansamblu asupra scenariului astora. Orice om intreg la minte stie foarte bine ca nu e bine sa te pui cu cineva pe care nu il cunosti, in cazul asta niste fiinte extraterestre.

Dezamagitor pentru mine, am verificat ceasul de 2 ori, iar asta nu mi se intampla des la un film.

12 13
lolozilla pe 26 decembrie 2016 00:11
"Ma gandesc mereu de ce rusii sau chinezii sunt cei mai retardati de fiecare data" - hahaha, e suficient sa te uiti in lumea reala si o sa vezi acelasi lucru.
dido pe 19 ianuarie 2017 18:04
Subscriu parerii tale!
costash pe 25 Noiembrie 2016 15:45
supraestimat
poate ca aveam eu asteptari prea mari la fel cum am avut si cu Martianul dupa experienta INterstellar, dar filmul asta e mult prea plat, astepti 2 ore sau cat tine sa se intample cv si surpriza..NIMIC..
tot citesc cum ca ideea filmului e extraordinara, ca e greu de intles..pt mine e simplu: vin alienii pe pamant si nu fac nimic, vin doar asa sa se dea mari cu ce coji de seminte spatiale se plimba ei intergalactic, apoi se gasesc unii care voi ei sa ii inteleaga si sa le invete limba ceea ce e complet ilogic pt ca mult mai simplu ar fi fost sa invete alienii engleza si sa zica de ce doame-ajuta au venit daca tot sunt mai destepti...ca la fnal miriapozii sa isi ia jucariile si sa plece concluzia fiind ca porumbeii si-au dat seama ca inca se mai iubesc

divin :))

12 15
lolozilla pe 26 decembrie 2016 00:03
Pai scopul oricum era ca omenirea sa le invete limba. Ce rost avea pentru extraterestrii sa se chinuie ei sa invete engleza sau cine stie cate limbi din Univers mai intalneau? Apoi in navele alea pareau destul de capabili sa se protejeze de eventuale atacuri militare. Deci nu avea rost sa iasa din ele. Au plecat cand si-au terminat misiunea, poate aveau si alte planete de invatat... sau de intors acasa.
sorin86 pe 08 Decembrie 2016 10:58
Me Tarzan. O comedie cu sepii gigantice de plîngi după bani
Foarte amuzante comentarii celor care au văzut în asta un film extraordinar! În realitate e o tîmpeală de care lumea va uita peste 3 luni. Tîmpeala pornește de la o povestire SF în stilul naivo-prostesc al anilor 1970 (Almanahul Anticipația). Vin 12 nave (adică niște conserve uriașe de sepii), ca să ne șoptească un secret, după care se disipă în aer. Și începi să te întrebi, dacă ai ceva minte: de ce 12?
Cel mai comic e cum încearcă „super-lingvistul” să abordeze problema. Prin scriere englezească! Se știe doar că scrierea englezească e cea mai rațională! ;) După cum se știe că sepia e, dacă nu cel mai inteligent animal, sigur cea mai inteligentă legumă ;)
Tot foarte comic e cînd apare pe ecran traducerea „propozițiilor” din limba heptapozilor!
În rest, foarte multă plictiseală (că nu se întîmplă mai nimic)… citeşte

11 14
gicalica pe 17 ianuarie 2017 19:20
Foarte adevarat ceea ce spui, ai descris perfect aceasta ,,capodopera hollywood-iana ,,
cr3ator pe 27 mai 2017 00:16
Ha-ha,m-am distrat citind comentariul tau. Totusi zic ca merita o nota de trecere filmul.
Mihai_Moise pe 20 Noiembrie 2016 11:49
„ Limitele propriului meu limbaj reprezintă limitele propriei mele lumi. ”
Nici de de aceasta data Villeneuve nu se dezmite! Nu va asteptati la o poveste clasica din domeniul sci-fi pentru ca, desi subiectul este unul care a mai fost abordat, modul in care „Arrival” incearca sa gaseasca un raspuns captiveaza de la inceput. Si desi nu este un thriller cu lupte si explozii, Villeneuve se pricepe de minune sa te tintuiasca in fotoliu pana la final.

Si pentru ca nu imi place sa iau din placerea de a urmari un film foarte bun (asa cum o fac destui utilizatori ai acestui site, povestind subiectul in detaliu), pot doar sa spun ca m-au marcat emotiile, dar mai ales limitele naturii umane atunci cand se afla in fata celei mai mari probleme: dificultatea de a comunica cu o rasa extraterestra!

Si cum sa nu te intrebi ce se va alege de rasa umana cand dupa mii de ani de asa-zisa evolutie, este atat de divizata si imatura comunicational incat… citeşte

9 5
Mrc pe 20 Noiembrie 2016 14:20
Inferno are pe imdb 7,5 si mizeria asta 8,5. Cred ca asta e un film pentru bătrâni. Altfel nu îmi explic plictiseala de la mijlocul filmului încolo - chiar credeam ca începe ceva odată. Un film de gândit si nu e pentru oricine ... sa fim serioși . E o plictiseala de film cu o intriga de anii 90. Sa fim serioși.
9 21
dincolodenume pe 30 noiembrie 2016 17:37
Ideea filmului pare buna. Problema e cu punerea in scena. Nu poti compara Interstelar cu filmul asta. E pur si simplu o nebunie.
colourzoom pe 23 aprilie 2023 12:12
Aoleo dar ce valori adolescentine te conduc. Nu vezi dincolo de anumite chestii
Mrc pe 12 Noiembrie 2016 23:23
Film la care m-am plictisit efectiv. Sunt fan al genului sf , lupte extratereștri oameni, inception, dar la acest film m am plictisit de moarte. Acțiune deloc , psihologic au cam lungit-o. Va citesc commenturile aici: cel mai bun film etc. Ce ați văzut așa impresionant ? Nu cred ca puteți compara filmul acesta cu inception. Deloc.
8 31
redred2 pe 13 noiembrie 2016 12:18
Inception este un film de actiune. Arrival nu este de actiune. Este un film cu o idee unica, nu am mai intalnit-o pana acum in alt film, este un film foarte bun.
makomomo pe 19 noiembrie 2016 16:43
asa e, inception e o jucarie de film iar Arrival este o capodopera...
Sorin87 pe 13 Noiembrie 2016 22:36
Un SF cu mesaj foarte puternic si emotionant in acelasi timp, l-am vazut la cinema si a meritat
6 7
intermediar pe 20 Noiembrie 2016 06:55
documentar Caracatiță extraterestra
de 3 ori am incercat incercat sa vad sfarsitu da nu am reusit , am adormit cind am vazut ce extraterestrii au inventat Caracatiță .si ozn in forma de ou ,Caracatițe spatiale WTF
6 13
makomomo pe 20 noiembrie 2016 23:24
nu mai incerca ca e clar cu nu poti mai mult
leo26 pe 5 februarie 2017 18:40
Indermediar mare dreptate ai, filmul asta m-a lasat uimit, in sensul ca nu pot realiza.... suntem in 2017 si inca se mai fac filme de tot rahatul.

Spune-ţi părerea despre Arrival

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Arrival
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells