Eliza Graves

(2014)

Eliza Graves

Poster Eliza Graves Postere Eliza Graves

Sinopsis Eliza Graves

Mai mult
Eliza Graves trailer

Când Edward (Jim Sturgess) sosește la azilul Stonehearst pentru a se angaja ca doctor-asistent, tânărul medic este întâmpinat cu căldură de către doctorul Lamb (Ben Kinglsey), administratorul aziului, și de echipa sa, care este compusă, printre alții, din Finn (David Thewlis) și o fascinantă femeie, cu numele de Eliza Graves (Kate Beckinsale). Edward este intrigat de metodele moderne ale lui Lamb până în momentul când o serie de evenimente neobișnuite îl vor conduce la o descoperire…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8

Caseta tehnică

AKA

  • Stonehearst Asylum

Produs de

Icon Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Millennium Entertainment

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Eliza Graves

Box office Eliza Graves

Weekend premieră (10.11.2014)
  • Loc 4
  • Spectatori 8.326
  • Încasări (RON) 155.484,00
Total
  • Spectatori 21.221
  • Încasări (RON) 379.690,00
  • Încasări (USD) 106.621,32

Părerea criticului

Gloria pe 23 Noiembrie 2014 20:16
Un amestec reuşit între American Horror Story şi Downton Abbey
The System of Dr. Tarr and Prof. Fether este sursa de inspiraţie a scenariului lui Joseph Gangemi, iar Kate Beckinsale o joacă pe Eliza, o aristocrată britanică, spitalizată pentru o boală descrisă, în 1899, ca „isterie". Un tânăr medic, Newgate (Jim Sturgess) asistă la umilirea acesteia la o conferinţă organizată de către un medic brutal (Brendan Gleeson), şi se hotărăşte să o salveze din spitalul unde este tratată cu sadism. Atunci când Newgate soseşte la spital, este surprins să o vadă pe Eliza vindecată şi ea însăşi conducând spitalul, alături de misteriosul Silas Lamb (Ben Kingsley). Între timp, Dr. Salt (Michael Caine) este închis în subsol, el susţinând că nebunii sunt cei care conduc azilul. Totuşi, acelaşi Dr. Salt, avea nişte metode terapeutice atât de brutale încât ne întrebăm dacă nu cumva el era, de fapt, nebunul.

citeşte

2 8

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Insomnyac pe 14 Noiembrie 2014 20:27
Gust de Shutter Island
Văzând trailerul deja am făcut legătura între filmul " Eliza Graves " şi filmul " Shutter Island " , iar vizionarea filmului mi-a confirmat acest presentiment.

În Eliza Graves nimeni nu este cine pare, şi totuşi nu doar personajele sunt cele care îşi schimbă identitatea, ci şi mesajul filmului este acela că fiecare identitate este doar o iluzie, toţi purtăm o mască psihologică şi conceptul normalităţii este batjocorit de relativitate.

" Toţi suntem nebuni, dar unii dintre noi nu sunt destul de nebuni ca să admită acest lucru. " - Pornind de la această idee, filmul oferă multe mesaje despre realitatea noastră.

15 4
into_the_labyrinth pe 15 Noiembrie 2014 02:49
Exact ce îmi doream să vizionez - un film plin de mister cu elemente de thriller, despre rătăcirile minţii şi labirintul psihicului uman, cu acţiunea petrecându-se într-un ospiciu. În plus, chiar voiam să-l revăd pe Ben Kingsley, un actor foarte talentat, pe care rolurile de personaj “ciudat” îl prind mănuşă. E drept, filmul are şi plusuri, şi minusuri, poate că unele dialoguri sau scene sunt perfectibile, dar per ansamblu este o reuşită. Tensiunea este excelent gradată, atmosfera este deseori lugubră, fără a fi încărcată de violenţă inutilă, şi de multe ori, ca spectator, te simţi incapabil de a spune exact cine minte şi cine spune adevărul. Alegerea unui fundal de epocă conferă un plus de atractivitate peliculei, în opinia mea, faţă de cazul în care ar fi fost într-un cadru modern (de altfel, este inspirată dintr-o nuvelă a clasicului… citeşte
7 1
dido pe 28 Octombrie 2014 22:11
Nota 8
Inspirat dintr-o nuvela a lui Edgar Allan Poe si cu o distributie foarte buna filmul este un thriller reusit,incitant si lugubru iar atmosfera azilului Stonehearst Asylum,in anul de gratie 1899 va va ramane mult timp in minte...Recomand!
6 1
Cris_tinutza pe 01 Noiembrie 2014 23:54
Foarte bun
Este un film bun. Actorii joaca perfect. Starea e buna si muzica magnifica. Costumele superbe. Totul e foarte bun
6 2
paradox_utopic pe 21 decembrie 2014 19:15
de gust n-ai zis nimic,,gustul cum e...?
Slightly pe 26 februarie 2017 21:27
Cristinuta semeni in poza asta cu Keira Knightley :P
White.Lily pe 08 Decembrie 2014 19:11
Eliza Graves este un thriller ce merita vazut, mai ales de catre pasionatii filmelor psihologice. Un thriller cu un subiect ceva mai apare, plin de surprize si care iti mentine treaz interesul pana la incheierea lui.
4 0
Pantaleon pe 11 Noiembrie 2014 21:31
Remember Shutter Island
Vazandu-l pe marele actor Ben Kingsley in rolul unui director de spital de nebuni, am avut un sentiment de deja-vu, Shutter Island fiind unul din filmele mele preferate, din ultimii 10 ani. Dar, asa cum veti afla vazand filmul, lucrurile sunt un pic mai complicate. Recunosc, m-au convins trailerul, nota de pe IMDB, distributia, chiar si regia, sa vad acest film. L-am devorat de cum l-am gasit bine tras (sic) si nu-mi pare rau de asta. E un film bun, antrenant, bine facut, cu final (aproape) imprevizibil, insa cu carentele lui, cu minusuri ce puteau fi evitate usor. Kate Beckinsale ramane (in opinia mea) una dintre cele mai frumoase actrite de la Hollywood (dar nu si printre cele mai bune, din pacate) Vizionati-l, pentru ca merita ! E ceva aparte in multitudinea mediocritatilor care apar lunar.
4 2
AmphitriteMermaid pe 15 Ianuarie 2018 08:10
Un film extraordinar, il apreciez enorm. Sfarsitul ne lasa masca, iar filmul insusi ne invata puterea dragostei. Merita vizionat.
3 0
andystarx pe 03 Martie 2015 01:45
7/10
UN film bunicel,cu o interpretare foarte buna a lui Kate SI BEn Kinglsey,cu un scenariu asemanator Shutter Island si cu un final surprinzator !
3 0
JohnnyAddams pe 18 Ianuarie 2015 23:12
Un thriller cu o idee interesanta.
Eliza Graves este regizat de Brad Anderson (Transsiberian), un regizor care a facut cateve thrillere cu buget redus, toate cu idei foarte bine, insa care nu si-au atins potentialul din anumite motive si cred ca prin aceste motive se afla si abordarea sa regizoriala. Problema cu Eliza Graves, ca si cu Transsiberian vine cu ultimul act unde tot ce a fost construit pana atunci se strica printr-un final de tip hollywoodian, comercial, specific oricarui studio. Mi-a amintit si de Dream House, un film cu un alt final modest, insa acolo a fost vorba de influenta venita de la studio care a intrat intr-un conflict cu regizorul, aici insa nu stiu daca a fost vorba de vreo interventia sau doar de un scenariu cu final modest, cert este ca Brad Anderson nu reuseste sa gaseasca un final "diferit" filmelor sale, desi majoritatea au idee bune. Insa tot n-ar fi fost o capodopera, a fost spus bine in rest… citeşte
3 0
dan_s pe 28 Octombrie 2014 23:06
Recomand
Stonehearst Asylum aka Eliza Graves surprinzator de bun, chiar foarte bun.
Un Ben Kingsley de exceptie si Kate B. fermecatoare si intr-un astfel de rol.
Un scenariu bine inchegat si un acting foarte bun, atmosfera sumbra rupta parca din povestile lui E.A. Poe dar si cateva scene hazlii, un final surprinzator - iata reteta unui film reusit.

Recomand

3 1
FunnyX pe 16 Octombrie 2015 01:21
Cu actiunea plasata intr-un ospiciu in Anglia anului 1899, cu niste personaje foarte interesante, unde nimeni nu este cine pare a fi...O placuta surpriza, un film foarte bun pe care il recomand.
2 0
daniel_ppk pe 12 Decembrie 2014 17:28
Un film bun , nu te lasa sa deduci finalul :) te tine activ pana la sfarsit , merita vizionat
2 1
rzw pe 09 Decembrie 2014 10:34
Nota 8
Un film care te tine activ pe toata perioada lui si cu un final neasteptat. Ca de obicei Kate Beckinsale ne incanta cu un rol frumos. Il recomand cu placere.
2 1
Sorin87 pe 07 Decembrie 2014 12:27
Un film interesant de la inceput pana la sfarsit, mi-a placut
2 2
valentin_trandafir pe 05 Noiembrie 2014 03:18
Unul dintre cele mai bune filme
Un film cu adevarat BUN , nu pot da o nota dar este unul dintre cele mai bune filme din ultimul timp.
2 2

Spune-ţi părerea despre Eliza Graves

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi thriller
Liste cu Eliza Graves
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells