Premierele săptămânii 14-20 noiembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 14 Nov 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci premiere ne aşteaptă în acest weekend pe marile ecrane şi, chiar dacă printre ele nu se află niciun blockbuster, media calităţii lor este impresionantă. Rareori avem parte de săptămâni cu o ofertă mai variată şi mai interesantă. Află-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Northmen: Saga vikingilor
Este unul dintre acele weekend-uri în care e imposibil să prevezi ce film va avea cele mai mari încasări. Poate va fi Northmen: A Viking Saga, violenta poveste a unor vikingi ce cotropesc ţărmurile Scoţiei. Un grup de războinici rămâne pe uscat după ce corabia lor se scufundă, iar singura lor şansă de supravieţuire este parcurgerea unui periculos drum până la un fort viking din apropiere. Doar că localnicii nu vor rata ocazia de a se răzbuna pe cotropitori. Un film pe care mulţi l-au asemănat, ca abordare şi stil, cu popularul serial Vikings, prima serie realizată de canalul History şi care l-a transformat pe australianul Travis Fimmel într-un adevărat star aducându-i rolul principal din Warcraft, blockbusterul aşteptat în 2016.

Magie în lumina lunii/Magic in the Moonlight
Woody Allen colaborează cu Emma Stone şi Colin Firth în această nouă comedie a sa, care ne poartă pe Coasta de Azur în anii '20, dar şi într-o lume a aparenţelor. Firth este Stanley, un britanic nesuferit, celebru pentru show-ul său de iluzionism sub numele Wei Ling Soo. La invitaţia unui coleg, Stanley ajunge pe Coasta de Azur unde trebuie să-şi dea seama dacă Sophie (Stone), o clarvăzătoare, este sau nu o impostoare. Când tânăra pare să aibă acces la informaţii extrem de intime despre el şi familia sa, Stanley nu mai ştie ce să creadă şi curând bănuielile de şarlatanism încep să dispară. Filmul a fost lăudat pentru interpretările extraordinare ale celor doi actori, în timp ce scenariul lui Woody Allen a fost criticat din cauza clişeelor.

O minciună necesară/The Good Lie
Un film care probabil ar fi meritat o promovare mondială mai bună. Cu Reese Witherspoon în rolul principal, The Good Lie se inspiră din evenimente petrecute în realitate pentru a spune cum implicarea în cazul unor tineri din Sudan a unei americance. Când Carrie acceptă să se ocupe de trei tineri ce au câştigat relocarea în Statele Unite în urma unei loterii a vizelor, habar nu are că experienţa îi va schimba viaţa. Mentalitatea şi comportamentul africanilor îi vor pune sub semnul întrebării întreaga viaţă şi o vor arunca într-o extraordinară aventură. Criticat pentru că nu explorează suficient de profund înfiorătoarele consecinţe ale războiului civil din Sudan, The Good Lie a fost lăudat pentru emoţie şi pentru umorul cu care prezintă experienţa americană a refugiaţilor.

Eliza Graves
Inspirat de o povestire a lui Edgar Allan Poe, filmul ne descrie bizarul itinerariu al tânărului doctor Edward Newgate (Jim Sturgess), care ajunge la azilul Stonehearst pentru a sonda misterele minţii umane. La început Edward este fascinat de metodele revoluţionare folosite de doctorul Silas Lamb (Ben Kingsley), dar curând tânărul va descoperi că Stonehearst nu este ceea ce pare a fi. Filmul a fost lăudat pentru atmosferă, interpretarea actorilor şi pentru explorarea tratamentelor mintale din epoca victoriană, tratamente pe care cineva din ziua de azi le-ar considera barbare.

Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne?/Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
Este de ajuns să spunem că această comedie franceză a vândut nu mai puţin de 12 milioane de bilete în Franţa. Pentru un succes similar un film românesc ar trebui să fie văzut de patru milioane de cinefili! O poveste despre moravuri, mentalităţi şi prejudecăţi, comedia lui Philippe de Chauveron ni-a arată pe scorţoşii Claude şi Marie Verneuil, cuplu înstărit şi privincial "nenorocit" de faptul că cele patru fiice ale lor s-au căsătorit cu bărbaţi de religii şi etnii diferite. O întâlnire cu cele patru perechi se va dovedi o provocare extraordinară pentru sărmanii părinţi nevoiţi să navigheze cu imensă grijă pe apele conversaţiei pentru a nu-i ofensa pe cei patru gineri.

La ce film mergi în acest weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Northmen: A Viking Saga, Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?, Eliza Graves, Magic in the Moonlight, The Good Lie

Alte știri din cinema

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 14 noiembrie 2014 19:08
Nimic interesant.
Sorin87 pe 14 noiembrie 2014 19:44
cel mai mult asteptam Northmen: Saga vikingilor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells