Saptamana 2-8 Februarie

de Alin Moise în 1 Feb 2007
Saptamana 2-8 Februarie

Little Miss Sunshine si Blood Diamond, oricat de laudate ar fi fost, nu acopera decat o mica parte din filmele nominalizate la Oscar pe 2007. Saptamana aceasta mai puteti bifa cateva titluri de pe listele AMPAS, si sa incepem cu Babel pentru ca, in fond, a luat premiul de regie la Cannes, Globul de Aur pentru cea mai buna drama si, desi a pierdut PGA-ul in favoarea lui Little Miss Sunshine, se asteapta mult de la el pe 25 Februarie. Din nou impreuna, Alejandro Gonzalez Inarritu si cu Guillermo Arriaga (s-au certat ei in timpul filmarilor, dar nu toate relatiile sunt imbracate in roz) isi incheie trilogia inceputa cu Amores Perros si 21 Grams. Deci tot povesti intersectate, patru la numar, cu Brat Pitt si Cate Blanchett intr-unul dintre segmente, Gael Garcia Bernal intr-altul, dar si cu nume mai putin sonore dand prestatii de efect, ca Adriana Barraza si Rinko Kikuchi.

Dupa aceea, puteti vedea Ray-ul/Capote-ul de anul asta, si anume The Last King of Scotland. Il comparam cu filmul lui Hackford sau cu cel al lui Miller nu pentru ca ar avea vreo legatura tematica (Last King of Scotland trateaza evenimentele din Uganda din timpul dictatorului Idi Amin, vazute din perspectiva medicului sau personal) ci pentru ca actorul din rolul principal, Forest Whitaker, a strans meticulos fiecare premiu de actorie (el si cu Mirren) si orice alt rezultat decat el luand si Oscarul ar zdruncina serios presa straina, mandra ca le are cu pronosticurile. Last King of Scotland e regizat de Kevin Macdonald, regizor cu trecut documentaristic (printre altele, a facut si Touching the Void), e ecranizare a cartii lui Giles Foden si ii mai are, pe langa Whitaker (desi nu stiu cat de mult or sa va sara in ochi), pe Kerry Washington (care a trecut prin Ray si printr-o colaborare cu Spike Lee in She Hate Me, si - poate in afara de Britanny Murphy - a fost cam cea mai acceptabila chestie din The Dead Girl), Gillian Anderson, si James McAvoy, unul dintre actorii britanici la moda (Inside I’m Dancing, Narnia; cu Atonement-ul lui Joe Wright pe teava).

In zona horror, Jaume Balaguero, la cativa ani de la Darkness-ul cu Anna Paquin si Lena Olin, isi incearca din nou mana la provocat frisoane (spatiul ales pentru derularea povestii, un spital, e numai bun pentru asta) cu Fragile, unde poate fi revazuta Calista Flockhart, in caz ca vi s-a facut dor de ea.

Tot la reintalniri, sa trecem si Charlotte’s Web, filmul lui Gary Winick (13 Going on 30), cu Dakota Fanning si Julia Roberts plus voci celebre (Steve Buscemi, John Cleese, Oprah Winfrey, Robert Redford, Thomas Haden Church) vorbind in locul animalelor de la ferma. Care ferma? Pai ferma unde Fern (Fanning) il salveaza pe Wilbur, reprezentant al rasei porcine, de la sacrificare (tema in voga acum de cand cu U.E.). Film pentru copii deci, ecranizare dupa E.B. White. Suficient pentru o saptamana.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells