Saptamana 15-21 august

de Stefan Dobroiu în 16 Aug 2008
Saptamana 15-21 august

Georgina (Heather Graham) vrea sa-si utilizeze cat mai eficient ultimul ovul pe care i l-a lasat mama natura si, cand prietenul ei Zak se dovedeste complet deficitar la capitolul mostenitori (adica nici nu vrea sa auda de asa ceva), pune la cale o complicata strategie pentru a profita de ultimele ei patru zile de ovulatie. Ajutata de prietena Clem (Mia Kirshner, din Black Dahlia) Georgina va face o multime de chestii (oftaturi excedate din partea publicului masculin, chicote din partea celui feminin), fara a se aventura vreo clipa in afara granitelor previzibilului. Lansat direct pe DVD in Statele Unite, Cumpar, inchiriez barbat nu prea reuseste sa mentina atentia treaza, desi nu duce lipsa de replici destepte, sarcasmele si cinismele lui Clem fiind in topul momentelor amuzante. De vazut in doi, chiar daca El are toate sansele sa sforaie, iar Ea isi va programa imediat un consult ginecologic. Nu de alta, dar e bine sa stii cate ovule mai ai la dispozitie...

In comparatie cu dulceagul Buy Borrow Steal, Fast Food Nation/Poporul Fast Food este mult mai dur. Periplu al unui vice-presedinte de lant de fast food (Greg Kinnear), contrariat de descoperirea in deliciosii hamburgeri Big One a unor urme de materii fecale, filmul meseriasului Richard Linklater (Before Sunrise, Tape) este un indie cu nume mari pe generic (Bruce Willis, Paul Dano, Ethan Hawke, Patricia Arquette, Catalina Sandino Moreno) care nu reuseste, din pacate, sa zica ceva extraordinar de nou. Aflat la granita dintre comentariu social (abatorul care furnizeaza carnea pentru Big One angajeaza numai muncitori mexicani) si sugestie de dieta (hamburger-ii sunt "shit", chiar daca sunt sanse sa nu descoperi materii fecale in ei), Fast Food Nation abordeaza cateva aspecte horror ale industrializarii isterice, dar nu reuseste sa depaseasca stadiul de expunere tehnica, fara suflet. Iar Avril Lavigne alergand printre vaci clar nu ajuta deloc. Mai multe despre film aici.

In avanpremiera putem vedea si Inselat de Sarah Marshall, ultima comedie produsa de Judd Apatow (Super-rai, Un pic insarcinata, Virgin la 40 de ani). Desi nu duce lipsa de momente nereusite, aceasta comedie devine cea mai viabila propunere din programul cinematografelor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells