« Înapoi la pagina festivalului

Oxigen şi Potopul, cele mai populare filme din competiţie

de Ştefan Dobroiu in 11 Iun 2011
Oxigen şi Potopul, cele mai populare filme din competiţie

Mai sunt doar câteva ore până la ceremonia de premiere de diseară şi cu greu s-ar mai putea schimba topul preferinţelor publicului, publicat zilnic de AperiTIFF, jurnalul oficial al festivalului Transilvania. Dacă zilele trecute Principii de viaţă, cel de-al doilea film al lui Constantin Popescu Jr., era favoritul publicului, iată că filmul belgian Oxigen/Adem urcă pe locul fruntaş, cu un punctaj de 4,46 din 215 voturi.

Filmul spune emoţionanta poveste a lui Tom, un tânăr care suferă de fibroză pulmonară, o boală genetică ce-i distruge lent plămânii. Tom e conştient că zilele lui şi-ale fratelui său Lucas, şi el suferind de aceeaşi boală, sunt numărate, dar încearcă să facă faţă situaţiei cum poate. Extrem de dramatic (un anumit critic din România ne-a mărturisit că a şi plâns la acest film regizat de extrem de tânărul Hans Van Nuffel), filmul a reuşit să impresioneze o mare parte a publicului clujean, devenind cel mai popular titlu din competiţia acestui an. Îl poţi vedea sau revedea într-o ultimă proiecţie diseară de la ora 23, în sala 1 a Odeon Cineplex.

Pe locul doi în clasament se află Mabul/Potopul, filmul despre care noi spunem că ar trebui să câştige trofeul Transilvania. Poţi citi o cronică despre film AICI. Dacă ai ratat proiecţia de azi de la ora 11, poţi vedea Potopul mâine, la ora 15, tot în sala 1 a Odeon Cineplex.

În ceea ce priveşte clasamentul general, Vitus rămâne pe primul loc, dar restul podiumului suferă schimbări: pe locul doi se află Pina, filmul 3D regizat de Wim Wenders despre apreciata coregrafă germană Pina Bausch, cu 4,73 puncte din 451 de voturi, iar pe locul trei producţia românească Balanţa, în regia lui Lucian Pintilie, cu 4,72 puncte din 164 de voturi.

Mâine AperiTIFF-ul va publica în ultimul număr clasamentul acestei ediţii a festivalului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 13 iunie 2011 11:09
nu stiu foarte multe lucruri despre el , dar sunt sigur ca pot ajunge foarte populare daca vor rula in cinematografe pe viitor !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells