Pina

(2011)

Pina

Poster Pina Postere Pina

Sinopsis Pina

Mai mult
Pina ro

PINA este un film pentru Pina Bausch. Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj ilustrează amețitoarea și inimitabila artă a marii coregrafe germane care a murit în vara lui 2009. Invitând spectatorul într-o senzuală și uimitoare călătorie într-o nouă dimensiune pe scena legendarei companii de dans, filmul îi însoțește pe dansatori și în afara teatrului, în oraș și în peisajul industrial din jurul Wuppertalului, locul care a fost căminul…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6

Caseta tehnică

Produs de

Neue Road Movies

Tip Ecran

3D

Distribuitorul international

Filmcoopi Zürich

Distribuit in Romania de

Parada Film

Țara

Germania

Site oficial

Pina

Box office Pina

Weekend premieră (05.09.2011)
  • Loc 10
  • Spectatori 2.307
  • Încasări (RON) 41.719,57
Total
  • Spectatori 13.066
  • Încasări (RON) 200.565,87
  • Încasări (USD) 63.816,90

Părerea criticului

Pitbull pe 09 Septembrie 2011 02:28
Această imposibilă relaţie a omului cu sine însuşi...
"Pina" - Profunzimi şi înălţare
Această imposibilă relaţie a omului cu sine însuşi...

Mulţi trăiesc (ba uneori chiar şi mor) cu iluzia că oricine poate scrie despre film - şi scriu, tată, scriu, nu se-ncurcă... În ceea ce mă priveşte, fac analize (şi, uneori, cronici) de filme pentru că asta mi-e meseria. Am mai învăţat să scriu şi despre spectacole de teatru, şi recenzii literare - dar despre alte arte mi-ar fi imposibil să comit altceva decât modeste comentarii personale; sunt atât de neştiutor într-ale muzicii, încât nu mi-am permis să mă pronunţ decât despre două musicaluri - filmul "Jesus Christ Superstar" (Norman Jewison, 1973) şi opera rock "Am să mă întorc bărbat" (Vama Veche, 2002) - şi atunci, referindu-mă la valenţele filmice şi, respectiv, scenice, pentru ca în privinţa partiturilor muzicale să mă rezum… citeşte

14 9
CosminHorrorMaster pe 10 septembrie 2011 14:38
wow, nota 10 din partea lui Pitbull
sm_4_rt pe 5 octombrie 2011 02:09
Ai scris atat de mult despre tentativa asta de proiectie a vietii prin dans, de m-am plictisit pe la randul 3 si am decis ca timpul meu e mult prea pretios sa il irosesc citit o cronica inutila. Filmul nu insira nimic... nu imi arata nimic. Intradevar pentru amatorii genului este aur curat. Dar pentru omul de rand nu e nici mai mult nici mai putin decat un sir de imagini cu oameni care daseaza ( sau cel putin incearca unii din ei... ). Mai pe scurt filmul e de un 5 sau 6 ( punctul in plus fiind primit sa zicem datorita costurilor de filmare 3d ). Nu sunt un dect un tip care a vazut ( cred eu ) destule filme, prin urmare pot sa spun ca este doar o pierdere de timp acest film.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
xerses pe 30 Septembrie 2011 19:47
Am fost placut surprinsa de momentul coregrafic pe muzica romaneasca.
6 0
Ovipac pe 25 noiembrie 2011 23:15
m-am bucurat si eu foarte mult cand am auzit melodia, cat despre film a fost doar arta.
andreea7214 pe 29 August 2011 19:46
abia astept sa-l vad...sper sa merite si sa nu ma dezamageasca....
3 4
andreea7214 pe 27 decembrie 2012 23:21
Da ce am zis de v-am suparat?
GabrielaSirbu pe 11 Septembrie 2011 09:13
Oricat ai fii de nepriceput in arta dansului - ca mine - si tot vei intelege ca Pina a reusit sa materializeze anotimpurile, emotiile si simturile, dupa care le-a oranduit pe o scena sau in orice alt spatiu, pentru ca aceste stari sa poata fi admirate.
Racunosc ca datorita lipsei de cultura pe care o am, numele Pina Bausch nu-mi era deloc cunoscut pana in urma cu cateva luni cand am vazut filmul - tot documentar - "Dancing dreams"....
Sper sa mergeti - la cinema - sa vedeti ce a inseamnat sa ai talent, dedicatie si modestie.
10 stelute, 10 stelute....

2 0
Spikos pe 27 Martie 2013 17:22
Un documentar artistic inchinat Pinei Bausch , dansatoare , coregrafa ; intr-un asemenea film cuvintele sunt de prisos , kinetica dansului modern ( ce termen am putut gasi ! ) exprima totul ; desi coregrafia nu este domeniul nostru cel mai avizat , filmul ne-a placut pentru elementele de tehnica dansului teatral deosebite ; am descoperit o artista matura capabila sa exprime doar prin miscare ceea ce atatea filme nu reusesc sa redea prin imagini sofisticate si dialoguri interminabile ; o surpriza placuta a fost Ditta care a dansat pe o melodie cantata de Maria Tanase ; Pinchen , ne-a placut ! Nota 9 .
1 0
KarGo pe 07 Martie 2013 18:23
Nu este tocmai un film, mai mult un spectacol cu miscari si coregrafii frumoase si cu muzica placuta. Mie mi-a lasat o usoara urma de dezamagire datorita lipsei de informatii despre Pina Bausch. Tot ce aflam despre ea, este prin intermediul unor mini-interviuri cu dansatori si colaboratori, majoritatea fiind pareri mai mult sau mai putin subiective. Practic, o vedem pe Pina artista, nu persoana, prin ochii celorlalti. Eu l-as fi vrut biografic, ar fi fost mult mai interesant. Pentru impatimitii dansului, cu siguranta este un must see, pentru ceilalti, doar daca au curiozitatea
1 0
guesswh0 pe 19 Septembrie 2011 12:16
ati fost la teatru pana acum?
Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni,dar daca nu ati mai fost la teatru pana acum,daca nu aveti o placere pentru asa ceva sau mai ales daca nu stiti ce inseamna sau presupune teatrul, nu va recomand deloc acest film.
Nu de alta,dar pur si simplu va veti plictisi, sau mai rau, va veti face o parere proasta despre film. Filmul in sine a incercat sa transpuna un teatru pe marele ecran, iar formatul 3D avea rolul de a te face sa te simti cat mai aproape de scena, ca si cum scena de teatru ar fi chiar in fata ta.
Parere personala: Sincer, au fost destul de aproape in a realiza asta,dar cu tehnologia actuala nu cred ca ar fi putut face ceva mai bun. Pentru a transmite exact ce a vrut regizorul si Pina insa, ar fi nevoie de holograme...
Cu toate ca este 3D si dai ceva bani pe bilet,daca mai adaugi si popcorn si suc, am vazut totusi cativa omuleti care plecau pe la jumatatea… citeşte

1 2
CostinN pe 10 Septembrie 2011 13:54
Fara dar si poate
Cu siguranta nu voi fi dezamagit. Trailerul mi-a confirmat faptul ca este un film exceptional iar nota 10, cu toate ca am dat-o inainte sa vad filmul, sunt sigur ca este pe merit. Abia astept!
1 4
CostinN pe 23 octombrie 2011 02:29
Am avut placerea sa il vad cu o zi inainte. Exact dupa cum m-am asteptat, este un film exceptional, in care se aduce un omagiu marei coregrafe Pina Bausch, datorita impactului acesteia asupra oamenilor care au lucrat cu ea, inclusiv a talentului sau. Practic a reusit sa...mai bine vedeti-l si va veti convinge ca merita. :)
lili22 pe 26 Februarie 2019 14:53
Un film foarte interesant pentru cei interesați de baletul modern.Nu e pentru oricine.
0 0
DeadSea07 pe 06 Iulie 2013 15:55
Parerea Mea Despre Acest Film O Puteti Vedea Pe Contul Meu (Vechi) KaRgo
0 0
cosmin_kedii pe 31 Decembrie 2012 10:47
Superb. Utilizarea Mare 3D și opțiunile de dans sunt spectaculoase. Excelent film.
0 0
fleur_de_paris pe 19 Iulie 2012 12:42
Minunat filmul.
Merita vazut!
Nu m-am gandit ca va fi atat de bun!

0 0
A.Mlex pe 12 Decembrie 2011 22:26
Abia astept sa il vad. Triler-ul promite multe si mai ales personajele. Sper ca o sa fie pe masura asteptarilor.
0 0
Mesaros pe 01 Octombrie 2011 11:23
un film foarte bun
nu cred ca mai are rost sa spun prea multe despre film, dar vroiam sa spun ca ati observat ca pe unul dintre dansuri este piesa mariei tanase ??
0 0
GabrielaSirbu pe 2 octombrie 2011 19:02
Si daca vrei sa ramai in nota de mandrie patriotica - si nu-mi permit sa fac misto - iti recomand sa citesti "False Impression" aparut in 2005, un roman in care eroina principala, o romanca, nu este nici handicapata, nici amalfabeta sau cersetoare sau inculta, iar autorul Jeffrey Archer - un englez - este unul dintre primii 10 autori cei mai vanduti si apreciati de pe planeta. Toate cartile lui sunt suprebe, poti incepe cu "Nici un ban in plus, nici un ban in minus"=o sa te amuze umorul englezesc+ce se intampla acolo, in carte. Succes!
geese1 pe 24 Septembrie 2011 00:22
mai mult decât teatru filmat
Pina este impresionant doar prin scenele uimitoare de dans, dar reușește chiar mai mult, inclusiv să îi facă un portret în mod diferit Pinei Bausch. de văzut în noua dimensiune.
0 0

Spune-ţi părerea despre Pina

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Pina
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells