O copie a primului număr al Action Comics, cea mai scumpă revistă de benzi desenate din lume

de Cristina Grigore în 2 Dec 2011
O copie a primului număr al Action Comics, cea mai scumpă revistă de benzi desenate din lume

O copie a primului număr al Action Comics, ce conţine aventurile lui Superman, a fost vândută recent cu preţul record de 2,16 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă revistă de benzi desenate din lume, scrie Reuters.

Tranzacţia s-a desfăşurat online şi a avut un preţ de pornire de doar un dolar, preţul rezervat – preţul minim la care vânzătorul ar urma să vândă produsul – fiind de 900.000 de dolari.

Deşi numele vânzătorului nu a fost dezvăluit publicului sau presei, unele zvonuri menţionează numele lui Nicolas Cage, starul fiind un mare fan al acestui gen de reviste, el achiziţionând în 1997 o altă copie a Action Comics Nr. 1, pe care a dat atunci 150.000 de dolari.

Un alt exemplar al primului număr în care a apărut îndrăgitul erou cu puteri supranaturale s-a vândut în luna martie a acestui an cu 1,5 milioane de dolari, un record al momentului. Diferenţa de preţ ar putea veni din faptul că exemplarul vândut zilele trecute se află într-o stare mai bună decât a celui scos anterior la licitaţie.

Cunoscătorii acestui gen de tranzacţii şi ai benzilor desenate sunt de părere că tipul acesta de investiţie este din ce în ce mai uzitat în aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic, deoarece aceste rare piese de colecţie au o valoare stabilă, sigură, ceea ce nu se aplică şi în cazul acţiunilor sau al bunurilor.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 2 decembrie 2011 09:45
se castiga bani frumosi dupa asemenea reviste atat de unice .
cristi23 pe 2 decembrie 2011 10:27
nu e o surpriza.....este unul din cei mai iubiti eroi de benzi desenate a tuturor timpurilor...alaturi de batman este poate si cel mai cunoscut..........cred ca vor exista si alte recorduri de acest gen........felicitari Gloriei pentru acest articol si pentru detaliile oferite
blackscout pe 4 decembrie 2011 15:13
e singurul erou fara masca:)) cel mai tare oricum gg
zeno.marin pe 4 decembrie 2011 21:42
".felicitari Gloriei pentru acest articol si pentru detaliile oferite " Cristinei.
Dar oricum au mai fost stiri similare despre anomalii din acestea strigatoare la cer (ca te apuca bolsevismul cand citesti asa ceva si inca pe buna dreptate...).
Sunt curios peste 30 de ani care va fi pretul revistelor de benzi desenate romanesti precum "Cutezatorii"...

Sau cat va costa primul numar al revistei "Arici Pogonici"?... Il are cineva? Sa si-l puna in seif, ca poate e valoros.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells