O Angelina Jolie cubaneza, de Oscar in "A mighty heart"

de Gloria-Mona Sauciuc în 3 Iul 2007
O Angelina Jolie cubaneza, de Oscar in "A mighty heart"

Cand Daniel Pearl a disparut la inceputul lui 2002, era in serviciul ziarului Wall Street Journal la Karachi, in Pakistan. Plecand pentru o intalnire cu un seic avand legaturi cu teroristii, nu s-a mai intors niciodata. Sotia sa, Mariane, era insarcinata atunci cand a primit vestea mortii sotului ei. Mai tarziu ea a scris povestea lor in cartea A Mighty Heart, acum ecranizata intr-un film cu titlu omonim, in care joaca Angelina Jolie in rol principal.

Povestea filmului urmareste ancheta privind rapirea si asasinarea lui Pearl, pana la sfarsitul tragic al acestuia, insa in acelasi timp e o poveste de dragoste spusa in flashbackuri, cu Angelina Jolie si Daniel Futterman in rolul sotilor Pearl. In cateva secvente retrospective apare povestea de dragoste a lui Danny si Mariane.

 "Sunt pe atat de romantici pe cat ati putea spera ca au fost", a afirmat Jolie . “Au fost vazuti drept un cuplu foarte, foarte unit, unde amandurora le aducea bucurie prezenta celuilalt, care isi impartaseau munca si se inspirau unul pe altul ... practic tot ceea ce speram sa avem in viata noastra..." a declarat, intr-un interviu, Angelina Jolie. "Producatorii au avut o problema", a mai spus Jolie: "Cum sa faca acest cuplu sa nu para atat de perfect. O alta provocare a fost sa mentina tensiunea dramatica, intr-o poveste in care spectatorii stiu deja sfarsitul".

"A fost de ajutor faptul ca nu am pornit sa dezlegam o crima",a conchis Jolie."Ne-am propus sa facem un film despre oameni si despre toleranta, despre cum sufera oamenii si totusi depasesc momentele extrem de dificile".

 Filmul "A Mighty Heart" a avut premiera mondiala la Cannes, in sectiunea non-competitiva, in America fiind lansat pe 22 iunie, iar  in Romania  fiind anuntat cu premiera anul acesta.

Rolul cubanezei Mariane Pearl i-ar putea aduce Angelinei Jolie un nou premiu Oscar anul viitor. Primul Oscar luat de actrita a fost in 2000  pentru interpretarea din filmul "Girl, Interrupted" (rol secundar).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells