Muzica în sânge reprezintă România la Clermont-Ferrand

de Ştefan Dobroiu în 16 Dec 2009
Muzica în sânge reprezintă România la Clermont-Ferrand

Muzica în sânge, cel mai recent scurtmetraj al regizorului Alexandru Mavrodineanu (foto), reprezintă România la următoarea ediţie a festivalului de scurtmetraje de la Clermont-Ferrand, care va avea loc între 29 ianuarie şi 6 februarie 2010.

Cel mai important festival de gen al Franţei după cel de la Cannes, festivalul de la Clermont-Ferrand este cel mai cunoscut şi popular festival specializat pe scurtmetraje al lumii. Printre regizorii premiaţi la cele 31 de ediţii ale festivalului se numără Cedric Klapish, Bruno Podalydes sau Jean-Pierre Jeunet.

Muzica în sânge, o coproducţie româno-franceză realizată de Strada Film, este un scurtmetraj de aproximativ 17 minute despre un tată, Petre, convins că fiul său, Ilie, are un talent muzical neîntrecut. Planul lui Petre este să-l transforme pe Ilie într-o celebritate a muzicii ţigăneşti, prin urmare apelează la Bursuc, un producător specializat pe hituri interpretate de cântăreţi copii. Doar că lumea manelelor este un mediu extrem de competitiv şi dur...

Palmaresul festivalului va fi anunţat pe 5 ianuarie.

Alexandru Mavrodineanu este cunoscut şi pentru Lecţia de box, scurtmetraj realizat în 2007 şi inclus în competiţiile mai multor festivaluri din lume. Lecţia de box a fost inclus şi pe DVD-ul 5 succese mari pentru 5 filme mici.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dya pe 31 ianuarie 2010 23:28
super tare filmul...a fost singurul care a fost aplaudat de 2 ori. A cucerit publicul francez...eram mandra ca sunt romanca in acel moment. Sper ca o sa ia vreun premiu. bravo

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells