Martin Scorsese, premiat pentru film şi... muzică

de Cristina Grigore în 7 Dec 2011
Martin Scorsese, premiat pentru film şi... muzică

Martin Scorsese, al cărui film, Hugo, este acum unul dintre preferatele criticilor americani de fim la Oscarurile anului viitor, va primi din partea acestora un premiu special, acordat anual în cadrul evenimentului Critics' Choice Movie Awards artiştilor care au contribuit la „obţinerea unui impact maxim asupra publicului prin îmbinarea inspirată, în filmele lor, a muzicii”, scrie The Wrap.

Legendarul regizor este, fără îndoială, unul dintre cineaştii renumiţi pentru talentul lor de a stăpâni cu succes arta îmbinării imaginii de film cu melodia perfectă pentru aceasta. Una din piesele muzicale foarte apreciate de el este Gimme Shelter a celor de la The Rolling Stones, pe care a folosit-o în trei dintre filmele sale.

În afara producţiilor cinematografice pe care le-a complimentat cu muzica aleasă, cineastul şi-a făcut timp şi pentru a produce şi regiza unele dintre cele mai apreciate documentare rock,  printre care No Direction Home (despre Bob Dylan), George Harrison: Living in the Material World şi The Last Waltz (despre The Band, o cunoscută formaţie rock a anilor ‘60 – ’70).

Cea de-a 17-a ediţie a premiilor Asociaţiei Criticilor de Film din America – ai căror câştigători au coincis adesea cu cei ai premiilor Oscar -  va avea loc pe 12 ianuarie 2012, nominalizările urmând a fi anunţate pe 13 decembrie.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 7 decembrie 2011 14:36
Merita, foarte bine maestre.
zeno.marin pe 7 decembrie 2011 15:51
Nu stiu exact daca Scorsese a complimentat filemele cu muzica. Mai degraba premiul este un compliement (complementar) adus marelui regizor pentru inspiratia alegerilor facute.

Un premiu pentru muzica ar fi meritat Chaplin. Putina lume stie de exemplu ca "This Is My Song" ii apartine. E vorba de melodia generic a emisiunii Telecinemateca. Remember?

"This Is My Song" is a song written by Charlie Chaplin in 1966 and performed by Petula Clark."

alex_il_fenomeno pe 7 decembrie 2011 16:58
merita mult mai mult de atat , avand in vedere la cate a facut .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells