Mai toti oponentii lui Batman isi vor face aparitia in urmatorul film al seriei

de Gloria Sauciuc în 31 Iul 2008
Mai toti oponentii lui Batman isi vor face aparitia in urmatorul film al seriei

Daca in The Dark Knight si-au facut aparitia doar doi dintre oponentii lui Batman - Joker si Two Face (acesta din urma fiind la debutul "carierei" sale de lider nebun al crimei organizate), in urmatorul film al seriei vor mai aparea The Riddler, Catwoman si Penguin... Angelina Jolie isi doreste rolul Catwoman (si cine ar avea inima sa nu i-l ofere... ), iar pentru The Riddler producatorii au inceput deja negocierile cu Johnny Depp, conform hollywood.com. Pe Philip Seymour Hoffman, premiat cu un Oscar pentru interpretarea din "Capote" (2005), producatorii il vor pentru rolul Penguin...

The Riddler, personajul in pielea caruia trebuie sa intre Johnny Depp este un savant ratat, maniac, obsedat de putere, de ghicitori si sarade, prin care ofera indicii despre propriile crime. Poarta costum verde, masca domino si baston in forma de semn de intrebare. A fost jucat in anii '60 de catre Frank Gorshin, iar in 1995 de Jim Carrey.

Cat priveste personajul pe care ar putea sa-l joace Philip Seymour Hoffman - Penguin - cea mai recenta "incarnare" a avut-o in 1992 datorita lui Danny DeVito. Scund, diform, cu infatisare de pinguin, complexat si megaloman, patron de night-club, iubitor de femei frumoase, Pinguinul este un "gentleman al crimei", cu joben si monoclu, plus diverse umbrele ucigatoare.

Jolie ar fi a patra Catwoman dupa Lee Meriwether (1966), Michelle Pfeiffer (1992) si Halle Berry (2004). Ea este singura mare iubire a lui Batman, dar si protagonista unor jafuri cu miza mare. Este dotata cu un costum negru mulat si bici. Interesant ar fi ca scenaristii sa faca loc, pe lista oponentilor pe care Batman ii va avea de infruntat, si unui Mr. Freeze (in 1997 Arnold Schwarzenegger facea un rol care ne-a ramas in minte dupa ce din anii '60 incoace nu am mai vazut in filmele Batman niciun expert criogenist) sau unei Poison Ivy (care foloseste toxine extrase din plante si din propriul ei organism pentru activitati criminale, plus ca prepara potiuni de dragoste pentru a-si domina adversarii).

Cati dusmani va avea in total de infruntat Batman in urmatorul film al seriei ramane inca un mister, la fel si numele actorului care il va juca pe Joker, dupa ce Heath Ledger a ridicat stacheta interpretarii si a dat personajului o noua directie: Jokerul nu mai este un criminal sarmant (si ne gandim la personajul pe care Jack Nicholson l-a creat), ci pur si simplu un criminal infricosator, nebun.

Dintre oponentii lui Batman, in urmatorul film al seriei ar mai putea sa apara: Bane (in inchisoarea din Santa Prisca a dobandit puteri supraomenesti printr-un experiment fortat cu drogul Venom, de care a devenit dependent), Ra's al Ghul (foloseste arme biologice si rezervoarele de elixiruri ale reintineririi si reinvierii "Lazarus Pits", cu ajutorul carora a trait deja sute de ani), Scarecrow (psiholog nebun, face cercetari asupra efectelor fricii asupra oamenilor, experimentand pe cetatenii din Gotham. Foloseste droguri si tactici psihologice pentru a se folosi de fobiile adversarilor) sau Harley Quinn (singura prietena umana a lui Poison Ivy, si complice a Jokerului. Actioneaza imbracata in costum traditional de arlechin.)

Indiferent de numarul de antagonisti pe care urmatorul film Batman il va avea, franciza este una de succes. Cel mai recent film al seriei, "The Dark Knight" a avut incasari de peste 300 de milioane de dolari in primele 10 zece zile de la lansarea in America de Nord, fiind cu adevarat un mare succes, iar filmele din serie care vor urma vor fi la fel de asteptate.

In imagine villainii anilor '60, pe care putini dintre noi i-au vazut pe ecran: Oswald Chesterfield Cobblepot (Penguin), Frank Gorshin (The Riddler), Lee Meriwether (Catwoman) si Cesar Romero (Joker).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
co_daniel pe 18 mai 2009 13:19
Si daca Batman va avea atatia adversari de infruntat, nu poate lipsi Robin ori de ce nu si Batgirl. Insa Nolan stie ce trebuie sa faca, si va ramane un mister absolut plotul filmului pana la lansare in cinematografe.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells