Lars von Trier, cercetat de poliție, nu mai face nici un fel de declarații publice

de Cristina Grigore în 6 Oct 2011
Lars von Trier, cercetat de poliție, nu mai face nici un fel de declarații publice

Cercetat de poliție sub acuzația că ar fi încălcat - prin comentariile sale despre evrei  și Hitler, emise în timpul Festivalului de Film de la Cannes - legislația franceză, Lars von Trier a ținut să menționeze că, pe viitor, se va reține de la orice fel de declarații publice, scrie The Guardian.

Comentariile de la Cannes ale cineastului, calificate drept naziste, au fost considerate destul de grave de către autoritățile din țara sa de origine, Danemarca, acestea căutând să stabilească acum dacă ele contravin într-adevăr legilor franceze, așa cum a fost acuzat în țara-gazdă a festivalului ce a avut loc în luna mai.

Von Trier își prezentase scuze pentru afirmațiile sale la scurt timp după incident, însă le-a retractat la scurtă vreme, spunând că și-ar fi dorit în schimb să fi menționat fără echivoc în momentul respectiv că a dorit doar să facă o glumă.

“În urma acestor acuzații am realizat nu sunt înzestrat cu talentul de a mă exprima suficient de clar, astfel încât am decis de astăzi să încetez de a mai face orice fel de comentarii publice sau de a mai acorda interviuri”, a menționat cineastul în ceea ce pare a fi ultima sa declarație.



Taguri:  Lars Von Trier, actor

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 6 octombrie 2011 10:20
Atentie deci la ce si unde transmitem unele opinii personale.
alex_il_fenomeno pe 6 octombrie 2011 16:13
ce a spus nu mai poate fi tras inapoi , dar ii poate fi o invatatura de minte pentru viitor .
Fane_Pantof pe 6 octombrie 2011 16:18
Da. Ca s-a dus dracu( daca a fost vreodata) libertatea la exprimare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells