În aşteptarea adaptărilor. Şase postere ale fanilor pentru filme inspirate din jocuri video

de Cristina Grigore în 7 Aug 2012
În aşteptarea adaptărilor. Şase postere ale fanilor pentru filme inspirate din jocuri video

Nu sunt la fel de populare şi de promiţătoare ca succes la box-office precum benzile desenate, însă oferă producătorilor surse bogate şi incitante de inspiraţie pentru producţiile cinematografice. Ai putut citi ieri, într-un top preluat de pe RottenTomatoes.com, un top alcătuit de critici al celor mai reuşite producţii bazate pe un joc video, din care doar Resident Evil a reuşit să lanseze o franciză notabilă, care să menţină constant interesul publicului şi să aducă suficiente încasări…

Fanii jocurilor video speră însă la cât mai multe ecranizări reuşite inspirate din aventurile preferate şi… testate, iar devotamentul lor s-a tradus într-o serie de postere publicate de site-ul GiantFreakinRobot. Vei vedea că aşteptările lor legate de distribuţie şi echipa de realizatori nu sunt deloc… banale, iar fantasticele şi captivantele lumi înfăţişate în jocurile prezentate – precum Rapture, grozavul oraş subacvatic din Bioshock  – merită cu prisosinţă un tratament atent şi generos din partea caselor de  producţie.

Natalie Portman pentru Portal, Cillian Murphy pentru Assassins Creed, J.J. Abrams pentru Eve Chronicles sau Christian Bale pentru Halo? Prea frumos ca să poată fi şi adevărat.

Până la noi veşti de pe tărâmurile adaptărilor video, îţi amintim că protagonistul lui Assassins Creed a fost deja ales în persoana lui Michael Fassbender. Mass Efect (Legendary Pictures, Warner Bros.), Deus Ex (CBS), Splinter Cell (Paramount) şi War of Warcraft sunt alte titluri ce urmează a fi transformate în filme.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 7 august 2012 09:43
Eh, a durat destula vreme pana a aparut si primul film de succes inspirat dupa benzile desenate care sa porneasca aceasta avalansa de filme cu super-eroi. Pana la Spiderman (2002), Batman a fost singurul film de succes inspirat din benzile desenate. Evident, excludem Superman din anii '70.
spartacus pe 7 august 2012 13:01
BIOSHOCK - asta da film! Daca ar fi pus un regizor fidel jocului, care sa respecte linia lui si sa se zbata pt efectele speciale pe masura, ar fi un film incredibil. Parerea mea.
Tyson_Kyd pe 7 august 2012 17:30
Ba mai calumea ar fi Assassinss Creed . Filmul ar avea mai multa actiune, ar fi salturi, aruncaturi si alte scene de parkour super, faze spectaculoase de atac de gherila si ninja si lupte sau misiuni interesante in evulmediu .
alexcoj93 pe 7 august 2012 21:14
Acum tinand cont de faptul ca am jucat fiecare joc din aceasta lista pot spune ca astept cu nerabdare o adaptare pentru marele ecran a fiecaruia dintre ele (poate mai putin EVE). Deja Assassin`s Creed si la gasit pe Michael Fassbender (indoitorul de fasuri) ca producator si protagonist ceea ce arata ca ar putea fi ceva de capul lui (stiti voi nu un fas), insa restul filmelor sunt prinse in intuneric pentru ca nu sa anuntat nimic despre ele decat faptul ca sunt programate pentru anii care urmeaza sa vina (???). Un alt joc care l-am jucat si ma impresionat ca poveste este Total Overdose (2005) dar cum jocul nu a avut asa mare succes ca altele ma cam indoiesc de un viitor film facut pe tema lui. Dar pana la aparitia pe marele ecran a acestor filme inimioara mea de gamer va continua sa spere ca nu o sa iasa mai multe porcarii de filme care vor pata numele imaculat ale jocurilor de mai sus cum au facut ALTELE (Hitman, Max Payne, Far Cry etc.) si spre sa se ridice (fiecare dintre ele) la statutul la care s-a ridicat Silent Hill.
HarryCineastul5 pe 7 august 2012 22:25
Cu toate ca toata lumea (probabil) se asteapta ca Assasins Creed sa fie un film in care efectele speciale sa fie turnate ca sa acopere un scenariu defect, eu cred ca daca se aleg regizorul si scenaristul potrivit ar iesi un film despre o poveste de viata spectaculoasa si intamplari eroice, fara sa fie trase de par. Filmul asta are mari asteptari din partea mea, nu pentru ca sunt fan al jocului ( am jucat doar Brotherhood) ci pentru ca poveste este foarte buna pentru a fi transpusa pe pelicula.
Phantom_sub pe 7 august 2012 23:45
Eu am jucat Altair's Chronicle, versiunea pentru Android. Pana si la Android grafica si jocul sunt de nota 10.
alex_il_fenomeno pe 19 august 2012 20:30
cateva chiar par promitatoare .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells