Glenn Close, în rol de "bărbat"!

de Cristina Grigore în 16 Dec 2010
Glenn Close, în rol de "bărbat"!

Glenn Close are la activ cinci nominalizări la Oscar şi continuă să uimească la cei 63 de ani ai săi prin noua sa producţie, The Singular Life of Albert Nobbs, film în care joacă rolul principal, cel al unei femei nevoite să se deghizeze în haine de bărbat pentru a putea supravieţui în Irlanda secolului 19.

Conform Daily Mail, actriţa, care este şi co-scenaristul dar şi producătorul filmului, a fost extrem de mişcată de povestea descrisă de George Moore în nuvela sa, astfel încât, în decursul ultimilor 15 ani, a avut numeroase încercări de a o aduce pe marele ecran. „Cred în această poveste şi în potenţialul ei de a acapara pe toată lumea prin călătoria la care invită, una senzorială, amuzantă, emoţionantă şi plină de situaţii neaşteptate”, a spus ea.

Rolul din Albert Nobbs este unul plin de provocări pentru Close, care a apărut de platourile de filmare din Dublin într-un costum sobru, cu o perucă aranjată într-o tunsoare scurtă, bărbătească. Gulerul rigid şi ceasul de la piept completează această ţinută masculină a anilor 1800, transformând-o cu succes pe actriţă într-un… majordom. Personajul său, o femeie singură pe lume dar deschisă la minte, apelează la această deghizare pentru a se sustrage unei vieţi de singurătate şi sărăcie. Însă, într-o bună zi, se îndrăgosteşte, astfel încât se hotărăşte să renunţe la falsa identitate pe care şi-a creat-o.

Distribuţia filmului regizat de Rodrigo Garcia îi include pe Jonathan Rhys Meyers (The Tudors), Aaron Johnson (Nowhere Boy) şi Mia Wasikowska (Alice in Wonderland). Lansarea este programată pentru anul viitor.

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells