Festivalul Cinematografiei Americane de la Deauville

de Razvan Boboc în 30 Aug 2007
Festivalul Cinematografiei Americane de la Deauville

Festivalul de la Deauville se va desfasura intre 31 august - 9 septembrie si a rezervat pentru cea de-a 33-a editie a sa un numar mare de staruri de la Hollywood venite sa promoveze 21 de avanpremiere si alte 11 filme in competitie. Actorul Michael Douglas va deschide evenimentul cu "King of California", in regia tanarului Mick Cahill. Filmul spune povestea unui pacient iesit dintr-un spital de psihiatrie care cauta o comoara intr-un magazin universal.

Evenimentele speciale se vor tine lant: Matt Damon cu "Ultimatumul lui Bourne", Monica Bellucci cu "Shoot'em up", George Clooney cu "Michael Clayton" si Brad Pitt cu "Jesse James/ The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford". Regizorul Sidney Lumet va veni la festival pentru a prezenta in avanpremiera mondiala cel mai recent film al sau, "Before the Devil Knows You're Dead".

De asemenea, in cadrul festivalului vor fi omagiati regizorul Sidney Lumet, regizoarea si actrita Ida Lupino si actorii Michael Douglas si Sigourney Weaver. Noutatea de anul acesta a festivalului o constituie proiectia non stop a 60 de filme devenite clasice peste ocean. Botezata "Noptile americane", sectiunea a fost creata pentru a permite publicului sa cunoasca diversitatea cinematografiei americane prin intermediul tuturor genurilor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells