Elementele cheie din Spider-Man

de Cristina Grigore în 14 Iul 2012

Adolescentul nepopular Peter Parker a debutat în benzile desenate ale anilor ’60 aducând cu sine o biografie cu care tinerii s-au identificat cu ușurință şi care a adus celebritatea alter-ego-ului său, Spider-Man. Acesta a devenit astfel unul dintre cei mai iubiţi supereroi din toate timpurile, popularizat în mai toate mediile posibile  - jocuri, jucării, desene animate, romane, televiziunea japoneză şi, mai ales, cea mai profitabilă cale de propulsare, marele ecran!

Orfanul crescut de mătușa May şi unchiul Ben duce aparent viaţa unui adolescent obişnuit, cu provocările specifice vârstei, fiorii primei iubiri şi încercarea de a se descoperi pe sine şi destinul său. Totul se schimbă însă, odată cu intrarea în scenă a unui păianjen radioactiv, ce-i face lui Peter cadou nişte abilităţi uimitoare. Acesta, dar şi alte elemente cheie ale aventurilor sale şi-au făcut apariţia în aclamata trilogie a lui Sam Raimi, dar şi în reboot-ul lui Marc Webb, ce a debutat ieri pe marile ecrane de la noi.

Informaţiile prezentate mai jos îţi vor arăta prin ce se deosebesc, din punctul de vedere al unor linii comune, benzile desenate de filmele lui Raimi şi ce aduce nou (fără a dezvălui detalii importante) Uimitorul Spider-Man.

Afișează:
1 din 9
Muşcătura de păianjen

„Absorbind în mod accidental o cantitate incredibilă de radiaţii, insecta aflată pe moarte, lovită brusc, muşcă prima fiinţă vie aflată în preajmă, cu o frântură de secundă mai înainte ca viaţa să i se scurgă din corpul său radioactiv!”. Aşa a fost descris în numărul 15 al Amazing Fantasy momentul în care, aflat într-un muzeu al ştiinţelor, în timpul unei unui experiment ce implica radioactivitatea, Peter Parker era muşcat de păianjenul ce avea să îl transforme rapid în Spider-Man.

În trilogia sa, Raimi a mutat cadrul momentului de impact într-un laborator de genetică pe care liceanul îl vizita împreună cu colegii. Din cei 15 „super-păianjeni” supuşi tratamentului inovator, doar 14 erau expuşi, în vreme ce ultimul îşi găsea drum spre mâna lui Peter. Modificarea de ADN se petrece pe parcursul unei nopţi întregi.

Pentru a lega mai bine evoluţia evenimentelor din Uimitorul Spider-Man, Webb s-a îndepărtat ceva mai mult de „începutul” original şi l-a trimis pe Parker la OSCORP, compania pentru care a lucrat tatăl său. Locul muşcăturii diferă, însă momentul nu este lipsit de spectaculozitate. Nici în cazul etapelor transformării, care încep totuşi să se manifeste ceva mai devreme decât în filmele anterioare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Marin10 pe 14 iulie 2012 12:11
Meh. Eu prefer tot varianta lui Raimi. Dar nu zic ca noul film nu e bun.
nsag pe 14 iulie 2012 22:49
Elementele cheie din Spider-Man sunt ....let me give you a hint IT'S F**KING SPIDER-MAN !!!
cristi23 pe 15 iulie 2012 15:26
in benzile desenate,in reviste capitanul stacy e ucis de dr octopus.......as zice ca putea fi lasat in viata...macar pana in urmatorul film...
cosmin742000 pe 15 iulie 2012 20:54
Pfuai are si elemente cheie Spiderman , mai aveti putin si ne ziceti ca e si film de arta :))
andreeeeeeea pe 15 iulie 2012 23:17
Eu chiar nu urmaresc in general filme de genul asta, dar am fost sa-l vad pentru Emma Stone. Nu-mi pare rau :) Mi-a placut mult de tot.
alex_il_fenomeno pe 3 august 2012 11:44
trebuie sa fii nebun sa nu vrei sa vezi un asa film !
legolas05 pe 5 noiembrie 2012 14:42
mai tare mi-a placut Uimitorul Spider-man

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells