CRONICĂ: Harry, probleme cu bagheta?

de Ştefan Dobroiu în 23 Iul 2009
CRONICĂ: Harry, probleme cu bagheta?

Uf, complicat... Repede, ca să nu doară: Harry Potter 6 e prea lung şi mult-mult prea lent. Bineînţeles, este totul acolo, de la Radcliffe la Watson, efectele speciale şi tot ce trebuie, cadre spectaculoase, decoruri somptuoase (Hogwarts n-a arătat niciodată mai bine), dar se pare că s-a întâmplat ceva cu bagheta lui David Yates (şi-a tuturor din echipă, de altfel) pentru că Harry Potter şi Prinţul Semi-Pur este singurul film din serie în timpul căruia m-am uitat (de mai multe ori) la ceas! Asta nu înseamnă că n-o să fie iubit cu pasiune de fani şi că n-o să bată şi în România câteva recorduri la încasări (deşi NU are cum să întreacă al treilea Ice Age).

Poate cel mai deranjant la antepenultima parte a acestei serii care nu mai are mult şi împlineşte zece ani sunt hormonii. Sunt peste tot! Iar efectul duce un pic mai departe de zona ocheadelor, a suspinelor (Hermione e campioană), a fluturilor în stomac şi-aşa mai departe, căci se ştie: nu prea poţi îmbina acţiunea cu "romantismul", iar cu dragostea în goana calului (a se citi pe mătură) e mai complicat. Astfel, David Yates zăboveşte copios urmărindu-şi protagoniştii adolescenţi sărutându-se, flirtând şi ciondănindu-se printre poţiuni de amor, iar toate aceaste hârjoneli mai mult decât copilăreşti nu fac decât să-ţi atragă atenţia că Radcliffe şi compania nu mai au de mult 16 ani (Radcliffe împlineşte azi 20). E atâta love in the air, încât (bine, poate şi sub influenţa unui Bruno văzut de dimineaţă), până şi felul în care profesorul Dumbledore îşi pune braţul în jurul umerilor elevului său favorit (sau îi spune "Harry, scoate bagheta!") intuieşti mai multe înţelesuri decât există probabil (J.K. Rowling poate ne-ar contrazice, vezi aici detalii).

Harry Potter şi Prinţul Semi-pur îţi lasă impresia că întreaga echipă trage aer în piept înaintea ultimei bătălii. Multe dintre personaje iau o pauză, Hagrid (Robbie Coltrane) nu are decât o scenă inutilă în care deplânge moartea prietenului său, păianjenul Aragog, iar restul ordinului Phoenix aproape că dispare. Aproape că îţi iei la revedere de la Maggie Smith, familia Dursley nu apare nici măcar o secundă, iar periculosul Voldemort nu este prezent decât în variantele sale mai tinere, interpretate (excelent!) de chiar nepotul lui Ralph Fiennes, Hero Fiennes-Tiffin, şi de cvasi-necunoscutul dar foarte convingătorul Frank Dillane. Singura achiziţie importantă a noului film este Jim Broadbent, în rolul profesorului Horace Slughorn, dar acesta, în afară de faptul că este posesorul unei extrem de importante amintiri despre Voldemort, nu face mare lucru şi nu aduce niciun binemeritat comic relief, care în această parte a şasea este înecat în chicote şi poţiuni de dragoste.

O altă pierdere: lupta finală. Aceasta este expediată urgent, iar asaltul devoratorilor morţii asupra "impenetrabilului" Hogwarts capătă dimensiunile unei goane ultra-rapide pe coridoare. La fel şi dezvăluirea identităţii celebrului Prinţ din titlu, aparent făcută pentru că "trebuia".

Fără a fi lipsit de emoţie, umor şi acţiune, Harry Potter nu este nici pe departe "cea mai bună parte a seriei", aşa cum s-au grăbit mulţi cronicari britanici să scrie, vrăjiţi de nu se ştie ce.

Dacă ai văzut filmul, spune-ne ce crezi despre el.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Twiblack pe 23 iulie 2009 18:46
Half Blood Prince...pacat, speram sa aflu mai multe despre acest personaj...filmul in felul lui e bine realizat, ca un preludiu inaintea bataliei finale. Asta ca sa aflam cat mai multe aspecte, dar in acelasi timp isi indreapta atentia spre viata amoroasa a ciutanilor care au crescut lol ...oricum nu poti sa te astepti in fiecare ecranizare harry sa tinteasca mortis bagheta spre voldemort. Parerea mea, e bn ce au facut dar nu in masura in care ma asteptam, si in acest fel lasa loc pt un final care sa ne lase uimiti pe toti ...pana atunci mai avem de asteptat
Ciprian pe 23 iulie 2009 19:16
Eu am vazut filmu si mia placut.Dar nu mai mult decat a doua si a treia parte care miau placut cel mai mult.In acest film imi place ca avem dueluri cu bagheta,numai in Ordinul Phoenix am mai vazut unele dueluri si atat dar aici avem duelul dintre Harri si Drago si lupta de la vizuina.Altceva ce mia mai placut a fost vajthatul care din filmul 3 a lipsit,si chiar daca nu sunt un mare fan al familiei Dursley miau lipsit din Pocalul de Foc si pacat ca iau scos acum dar vor aparea sigur in prima parte a Talismanelor Mortii.In ceea ce priveste romantismul imi place ideea dar am impresia ca la Ron se cam exagereaza.Nu e cel mai bun film dar cu siguranta e mai bun decat a cincea ecranizare(parerea mea).
AeroX pe 23 iulie 2009 19:29
singurul lucru care nu mi-a convenit mie la film a fost scena cu dumbledore si snape cand vorbeau inainte sa vina harry sa plece cu dumbledore dupa horcrux. parca filmul asta a dat indicii cam multe despre ce avea sa se intample, mai ales cand snape il omoara pe dumbledore, parca se vede ca snape a facut-o ca dumbledore l-a implorat s-o faca :P, in rest nu-i vad prea multe defecte(dar unul vizibil asa ar cam fi la inceputul filmului cand se prabuseste podul acela, nu prea se vede cand lumea cade in apa), mi se pare totusi cel mai bun de pana acum, chiar daca nu e preferatul meu. Ceea ce mentioneaza criticul despre personaje si altele, se stia de mult, se anuntase, scria si pe wikipedia, in mai multe zone de fapt, ca anumite personaje nu vor aparea deloc, sau in ce momente sau ce s-a scos din carte si ce au mai bagat(ex lupta de la vizuina).....eu stiam la ce ma astept de la acest film cu vreo 2-3 luni inainte, dupa atatea trailere, si dupa cate informatii am citit despre el.
oricum per total eu nu sunt dezamagit de el, sunt chiar prea multumit, eu zic ca david yates a facut o treaba buna la filmul asta, fata de ce a facut la al 5-lea.....:D

Cupidon_White pe 23 iulie 2009 20:45
foarte sec filmul....nu am inteles dc i se zicea printul semipur
Mark Travis pe 23 iulie 2009 20:49
Din punctul meu de vedere,cele mai bune filme ale seriei sunt :
Harry Potter si Piatra Filozofala
-II- si Camera Secretelor
-II- si Pocalul de Foc.
Mi-a placut foarte mult felul in care a regizat Chris Columbus.Poate ca mi-au placut si din cauza ca nu am citit cartile la acea vreme [am inceput sa cites de la volumul 4 incolo,avand in vedere ca primele 3 filme erau deja lansate am considerat ca nu mai are rost sa le citesc].Mike Newell a regizat foarte bine,neluand in considerare intorsatura gore pe care a luat-o seria de la Prisoner of Azkaban incolo.
Cu totii ne obisnuiseram,probabil,cu ideea ca filmele Harry Potter sunt bine venite iarna.Sunt darul de Craciun pe care l-am primit vara de 2 ani incoace.Cu toate ca Ordinul Pheonix a avut incasari foarte mari nu cred ca acest lucru are vreo legatura cu perioada din an in care este lansat filmul.Tine foarte mult,desigur,de calitatea filmului si de cartea pe care a fost bazat filmul respectiv.Ordinul Pheonix este o carte foarte buna,dar nici filmul nu se lasa mai prejos.
Din pacate,cred ca acest al 6lea film al seriei nu va depasi apocaliptica cifra de 900 de milioane de dolari la incasari,cu toate ca l-a batut pe The Dark Night la incasarile de la miezul noptii.
Prea multe `incasari`.Ce face criza economica din noi...
Trecand peste acest aspect..consider ca filmul putea fi si mai lung,dar si mai intens.In carte,inmormmantarea lu Dumbledore este prezentata cu lux de amanunte.Poate cea mai emotionanta scena..care nici macar nu a fost filmata.Producatorii s-au temut probabil ca vor trebui sa scoata alti bani din buzunar pentru alte efecte speciale si pentru a platii actorii care au aparut in filmele precedente,cu toate ca nu ar fi avut nicio replica.
Sper ca David Yates sa iasa de sub controlul vrajii Imperio si sa faca ceva cu adevarat impresionant.Cred ca urmatoarele doua filme vor avea fiecare cel putin 135 de minute.Daca vor fi `chestii usoare` de 90 de minute fiecare voi refuza sa le vizionez.Intoarcerea Regelui cum a putut sa aiba 200 de minute?Ei mor daca il fac de 260 ?:))

Iancu George pe 23 iulie 2009 21:07
Este oribil filmul! Nu i-as da mai mult de nota 3 !
Si o spun pentru ca mi-au placut mult primele 4 filme ale seriei , dar acest regizor a reusit sa faca praf o aceasta franciza celebra. Eu am citit toate cartile si va pot spune ca printul semipur a fost plin de suspans , plin de indicii foarte importante despre ce o sa se intample in ultima carte ,la sfarsit totul a fost tragic scris intr-un ton grav , iar scena in care Harry o saruta prima oara pe Ginny este absolut superba ( in film este penibila ! ). Nu stiu daca Hermione si Ron au facut mai mult de 2 vraji in tot filmul , iar batalia finala pur si simplu nu exista , ma intreb daca scenaristul si regizorul au citit cartea , pentru ca eu am vazut la cinema cu totul altcineva.
Sunt sigur ca o sa aiba incasari record , dar acest lucru se va datora doar ca este o serie de succes, dar filmul este penibl. Va invit sa cititi cartea si o sa-mi impartasiti parerea, pana atunci cred ca o sa ma mai uit odata la Goblet of Fire care este o capodopera pe langa acest film.

robert pe 23 iulie 2009 21:31
este oribil nu a fostnici pe aprope la ce ma astaptam
sub nota 5

r3b3lu pe 23 iulie 2009 21:57
la cate pregatiri de lupta faceau ei in ordinal lui phenix pe atata putina actiune a fo.. oricum romantismul si hormmonii sunt acceptatabili tzinand cont k au varsta specifica.. dar ff slab in partea cu actiunea ..:|
FANU pe 23 iulie 2009 23:36
ai dreptate. nu mi-a placut deloc. tot puneam pauze si ma uitam la ceas. sa speram ca urmatoarele vor fi mai bune :)
ela pe 24 iulie 2009 00:33
a mers oarecum.... cel putin mai bun ca al cincilea (care a fost un dezastru total)
ally pe 24 iulie 2009 00:44
O precizare: Voldemort nu avea cum sa apara in film pt k in primul rand in carte nu e prezent. apar doar nenorocirile pe care le provoaca, atat.
filmul a iesit bine, mult mai bine decat order of phoenix, unde singura parte la care merita sa te uiti era batalia de la minister...

ally pe 24 iulie 2009 00:45
inca o precizare: ati observat ca hermione spune 2 vraji tot filmul si nu se vede nicio bagheta?
Shadowless kid pe 24 iulie 2009 01:55
Cam critici astazi asai? Sincer mie mi se pare ca e sincer cel mai bun din serie. Si hm dak ati fi citit inainte ati fi aflat k au scos batalia ca sa nu se repete cu cea din DH. Kiss-ul a fost oribil intr-adevar si faptul ca au distrus Vizuina (unde are loc Nunta din DH) si ca nu o aratat sceneel in care dumbledore ii spune lui harry care is horcruxurile ar fi cam singurele lucruri negative pe care le am de zis despre film. Hm...ar fi fost bine sa-l vedeti la cinema intai poate aveati o parere mai buna eu am facut-o si mi se pare sclipitor. Pe bune.
9.5/10.

Codrutz pe 24 iulie 2009 01:57
Cel care a scris articolul a prezentat mai mult o descriere a lui asupra filmului, asta nu e stire de loc! In plus, ceea ce s-a spus acolo: Profesorul Dumbledore îşi pune braţul în jurul umerilor elevului său favorit (sau îi spune: "Harry, scoate bagheta!"), scuza-ma dar nu are nicio relevanta cu faptul ca Dumbledore e gay. Stim cu totii ca e gay, dar te-ai agatat pur si simplu de un fir de ata.
Anyway, nu va fi cel mai reusit film HP, dar cu siguranta se va face de remarcat la Box-Office. Si poate ca, usor usor va depasi Ice Age 3. :-"

harry3ioana pe 24 iulie 2009 03:09
e prea tare filmul mai ales pentru cei care iubesc harry potter normal k cei care nu sunt pasionati se uita la ceas sau nu au inteles nimic
filmele se leaga intre ele daca nu au priceput 5 ul 6 le...in niciun caz...uitati va in continuare l ceas cei care nu sunteti pasionati nu e valabil pentru toti

Astalavista pe 24 iulie 2009 04:58
E bunicel filmu dar are prea putina actiune.
Adi pe 24 iulie 2009 08:55
deci criticul asta chiar m-a dezamagit, i-auzi la el//// Harry, problema cu bagheta???

CRITICULE, probleme cu ceasul?????????????
e film de aventura nu de actiune, ce dracu actiune vreti ma??? uitati-va la filmele voastre preferate cu van damme steven seagal si alti invechiti......daca actiunea e ce conteaza la un film pentru voi. Si criticul s-a cam corupt cu Bruno inainte sa vada HP.
Filmul in sine nu e perfect, dar tot mi se pare cel mai reusit pana acum din toate punctele de vedere.
@Ifearnobeer, nimic remarcabil la final?? Moartea lui Dumbledore ce e????????????? Tu ai nevoie sa te uiti de 10! factorial ori la el!!!!!!

Oricum cel mai mult m-a dezamagit, criticul ce naiba l-a apucat, pareri prea subiective!!!!

Yola pe 24 iulie 2009 11:54
filmul nu este prea bine realizat.....in carte este atatasuspans....atatea indicii si chestii care o sa-l ajute pe Harry in viitor in lupta sa.....dar in carte pur si simplu nu apare nimic....arata doar vreo 2 amintiri....kre is mai semnificative cat de cat dar atat.
Cartea este foarte bine scrisa...si reda forte bine sentimentele, in schimb filmul este un dezastru total....nu este acel suspans cand te gandesti ce se va intampla in continuare....scena cu podul este seaca...mai bine ii arata pe ministrii decat podul.....apoi scena cand apare Dumbledore este foarte seaca...cineva kre nu a citit cartea nu si-ar da niciodata seama despre ce e vorba.....Familia Dursley nu apare deloc....era o scena destul de amuzanta sa apara faza cu paharele .....fazele cu DRaco nu sunt prea bine facute.....si HP5 a fost destulk de aiurea dar cu siguranta m-am uitat cu mai mult interes la acela decat la asta....kre il asteptasem atat de mult cu mai mult entuziasm decat celelalte as putea spune......primele 4 au fost super...al cincilea a fost bun dar acest 6 (kre era considerat mai relevant) este un dezastru

Mikala pe 24 iulie 2009 12:59
Parca atunci cand eram eu fana Harry Potter asta cand se facea Harry Potter 2 , era mai frumos . Nu stiu , evident se cam epuizeaza ideile , dar in acest caz , sunt idei destule , doar ca poate si actorii s-au cam plictisit sa tot joace in Harry Potter , adica sa fim seriosi Daniel are deja 20 de ani . Maine face 20 de ani adica :) asta este ..
mausyo pe 24 iulie 2009 13:22
dupa parearea mea cel mai bun film a fost The golbet of Fire. Sunt o groaza de lucruri facute in graba in filmul asta.
AeroX pe 24 iulie 2009 13:38
a facut ieri Mikala;) pe 23 e ziua lui
Codrutz pe 24 iulie 2009 14:07
Mikala? Ai auzit ce ai spus? Lipsa de ide? :)) Cine ti-a bagat asta pe gat. Parca erai o "fana" adevarata. Tocmai acum se leaga toate. Dar de unde sa stii, toata lumea se grabeste sa critice. Si vezi ca ai si informatiile eronate. Tocmai ce spuneam. 8-|
IcyBlue pe 24 iulie 2009 14:12
Mikala, s-au schimbat multe la seria Harry Potter de la al 2-lea film;))>.....de atunci nu te-ai mai uitat??? nu ti-a placut ca de la al 3-lea seria a capatat o tenta mai intunecata?:D......in fine e greu sa fii multifan, tine-te de twilight.
Adi pe 24 iulie 2009 17:41
Cred ca toata lumea se precipita. Seria Harry Potter a ajuns deja la o maturitate care i-a asigurat un numar considerabil de fani. Fani care, normal, au citit si cartile inainte de aparitia ultimelor filme. Cel putin HP6 si cele doua parti din HP7 sunt filme care stau in umbra capodoperei lui JK Rowling.
Astfel, niciun film nu va reusi sa surprinda tot ceea ce noi, fanii, ne dorim sa vedem. Eu unul asteptam cu nerabdare lupta de la Hogwarts, inmormantarea lui Dumbledore, ca si o regizare mai buna a scenei mortii acestuia - Plesneala trebuie sa fie perceput ca tipul rau pana la sfarsit, autoarea asa a construit cartile. Cert este ca filmul este bun - desi omite o groaza de amanunte semnificative (de ce oare nu e macar cantecul lui Fawkes, ca sa intensifice dramatismul?) - si ii va tine cu sufletul la gura pe toti fanii HP.
Iar criticului - chiar crezi ca David Yates a vrut sa sugereze in vreun moment ca Dumbledore avea vreo intentie ascunsa cu Harry? Mi se pare o prostie, faci exact cum vor face Rita Skeeter & co. in HP7, profitori care incep sa vorbeasca urat de el dupa moartea acestuia. Din partea mea, tot respectul pt Dumbledore, care e un pilon de rezistenta al seriei! Iar JK Rowling l-a facut homosexual tocmai pentru pozitia sa atat de puternica in roman, pentru a aduce un plus de imagine comunitatii gay ;)

Eu unul astept cu nerabdare ultimele doua filme, cu speranta ca detaliile sa apara, ca si cei care nu au citit cartile sa inteleaga ca seria e consacrata dragostei si triumfului acesteia asupra mortii, puterii si altor concepte urmarite de personajele cartii, sa se inteleaga odata si pentru totdeauna ca Harry Potter nu e dedicat copiilor, care nu ar putea intelege niciodata complexitatea acestei serii deosebite.

simona pe 24 iulie 2009 18:41
subiectiv articol...si totusi eu nu inteleg..de unde si pana unde titlul articolului "harry, probleme cu bagheta?" cred ca pe cel care a scris art. ar trebui sa il intreb "hey..probleme cu capu'?" domnule stefan dobroiu, sfatul meu e sa vizionati filmele cu prosti inainte de culcare, sa nu va afecteze gandirea pe intreaga zi ;)
Sim pe 24 iulie 2009 22:11
Nu vreau sa par nepoliticoasa dar criticul asta nu prea se are cu povestea ... Cum sa para mai mari de 16 ani cand in film chiar au 16 ani ?!?! Si ne acuza pe noi si pe cei din film ca au probleme cu hormonii prea infiebantati... bine ca tocmai el a observat multiplele sensuri de la "scoate bagheta!" Ciudat nu-i asa? Eu una nu mi-am dat seama, dar aici probabil ca tine de "hormoni" ... Dada... Si o fi filmul slabut in unele parti... dar slabut intr-un sens ok, e reusit.. e... Hei, daca criticii ar face filme... oare s-ar mai critica la fel de exigenti ? ... Foarte, foarte nepotrivit. Desigur ca se astepta ca fanii sa sara in sus si sa ii nege parerile... Doar de asta e critic.
micutza pe 25 iulie 2009 12:16
foarte plictisitor. l am asteptat cu nerabdare si in final am fost profund dezamagita
Teutza16 pe 25 iulie 2009 15:11
dc ati fost dezamagiti..adica ce voiati aku..?..sa moara harry??ce mai multa actiune?...eu ii dau nota 10..
in plus..si mie miau placut mai mult primele ptc erau mai mici si erau la inceput. aku is adolescenti si sunt [in looove] si..nu mai e asa de captivant..cel mai mult mia placut 1si 2

Myrela23 pe 25 iulie 2009 17:43
d unde pana unde dumbladore e gay? /:) in ce carte a zis J.K Rowling asta..k eu una nu mai tin minte ...
mausyo pe 25 iulie 2009 19:22
pai am fost dezamagiti pentru ca se putea face un film de 3 ori mai bun cu povestea din carte. Dar au sarit scene importante si totodata frumoase.
Adi pe 25 iulie 2009 20:18
@ Myrela23

JK Rowling a anuntat ulterior, in cadrul unei conferinte de presa (daca imi aduc bine aminte), ca Albus Dumbledore este gay. Nu apare in niciuna dintre cartile seriei, insa a explicat chiar si relatia acestuia cu Gellert Grindelwald, care nu a fost o simpla relatie de prietenie intre doi baieti.

Myrela23 pe 25 iulie 2009 20:40
mersi de explicatie..insa sincer sunt de parere ca atata timp cat nu a fost scris, in carte, degeaba a declarat ea ulterior.
AeroX pe 25 iulie 2009 22:03
@Myrela23
dar cartea cine a scris-o? Tu?

Myrela23 pe 25 iulie 2009 22:39
e o glumita de a ta asta?
ema pe 26 iulie 2009 11:09
Oameni buni, filmul putea fi de zeci de ori mai bun, si spun asta fara sa fi citit cartea. Nu m-am uitat la ceas, nu mi s-a parut deloc plictisitor, timpul a zburat. Dar ma uitam si ma intrebam "ce naiba vrea sa spuna regizorul?" Filmului i-au lipsit stralucirea, emotia, simbolurile chiar. Mi s-a parut a fi o insiruire de cadre, si alea regizate banal, neinspirat. Mi-a placut mult doar scena cu urmarirea din mlastina. Poate pentru ca m-as fi asteptat la actiune, cum spun altii?
Scenariul e si el ciudat, face hop-tzop intre replici simpatice, amuzante, si lucruri grave, cu prea putin inteles insa. Partea cu hormonii mi s-a parut cea mai simpatica din tot filmul, dar parca era cu totul alt film. Ron saracul e coplesit, la fel si Hermione...
E ca si cum regizorul ingramadeste neatent informatii diferite si uita de miez, de semnificatia trecerii lui Harry Potter si a Hogwarts-ului spre alt nivel.
Plus ca se pare ca trebuie sa citesc cartea sau sa revad ultimele doua parti ale seriei ca sa pricep care-a fost treaba cu Plesneala, de unde atata suparare la el... :) Daca poate sa-mi explice cineva, ii multumesc de acum, cu scuzele de rigoare :)

ema pe 26 iulie 2009 11:20
am uitat sa va spun ca, de la jumatatea filmului si pana la sfarsit, de pe randul din spatele meu s-a auzit un sforait :))
serios acum, cred ca cea mai mare problema a filmului e ca povestea nu prea se leaga, nici in interiorul filmului propriu zis, nici cu celelalte parti ale seriei.

ema pe 26 iulie 2009 11:52
DOAR pentru cei care au vazut filmul si sunt interesati de posibile explicatii, un link interesant: http://www.amazon.com/Theory-about-Snape-and-Dumbledore/forum/Fx13G3JDSWW5YTZ/TxW7GYQKMQVDMP/1?_encoding=UTF8&asin=030728364X
Myrela23 pe 26 iulie 2009 12:03
Ema : Plesneala nu e suparat de Dumbledore de l-a omorat. Chiar Dumbledore l-a pus sa faca asta, sa fie spionul lui (cum ar veni) intre Devoratori, si daca ai observat mana lui, daca mai tin eu bine minte, din cauza blestemului care i-a facut-o asa, mi se pare ca mai avea putin de trait.

daca am gresit eu..sper sa ma corecteze cineva sa-ti explice mai bine..a trecut ceva vreme de cand am citit volumul.

smecheru pe 26 iulie 2009 14:05
degeaba l-a anulat numai romantism decat actiune l-a stricat de tot
smecheru pe 26 iulie 2009 14:07
am vrut sa zic ca a amanat data pt anul trecut
Yola pe 26 iulie 2009 15:15
faza este k din filmul asta nu poti sa intelegi nimic.....de ex fratele meu nu a citit cartile...da ii place harry potter. Cand s-a uitat la film nu a inteles absolut nimic chiar dak a vazut si celelalte filme....lipsesc prea multe momente cheie din filmul asta....adik e facut asa in graba....cand i-au amanat lansarea m-am gandit k e mult de munca si o sa iasa ceva nemaipomenit.....am asteptat filmul asta cu sufletul la gura....dar am fost profund dezamagita
Andra pe 27 iulie 2009 23:30
i se zicea semipur pt k mama lui era vrajitoare si tatal lui nu ,,,,adik avea sange semi-pur ...cred k ne-au lasat in suspans k ne explica si in 7 :p ... nici eu n-as fi stiut dak n-as fi citit cartzile ... app Bune cartzi , cititi-le ! Lipsesc multe momente si eu nu prea am inteles nik ... ce e cu DRACO? adik stiu ce vroia sa fak ... dar lipsesc multe ... o parte ft importanta kre ii preinta fam lui Voldemort ... trebuia sa puna faza aia ... mult suspans si in plus vroiam sa aflu cum arata bunicul lui Voldemort:( dar poate regizorul nu ne-a uitat si nne arata asta in 7:)
owl.whisperer pe 31 iulie 2009 19:27
nu mi se pare deloc suspect "felul în care profesorul Dumbledore îşi pune braţul în jurul umerilor elevului său favorit". in fond, harry abia l-a pierdut pe sirius, si nu s-ar fi miscat de acolo altfel decat luat (non-canon). ce mi se pare o greseala este ca nu au aratat mana dreapta, ca un contrast cu felul in care va arata peste 2 saptamani, dupa recuperarea inelului.
mi-ar fi placut sa-i vad invatand non-verbal spells, si pe hermione indreptand totusi bagheta cand face vreo vraja, nu mai spun de trelawney, care face toti banii nu doar in carte, ci si interpretata de emma thompson. si mi-ar fi placut ca traducerea sa nu mai inlocuiasca "avada kedavra" cu "abracadabra", imi creste tensiunea numai cand ma gandesc. asta e, suntem fani, suportam.

c. ronaldo pe 31 iulie 2009 20:31
Eu cred ca filmul este super tare .. app si cartile merita sa le cititi!!!!!!!!!
Da ally buna precizare si eu am vazut-o!

AeroX pe 31 iulie 2009 21:37
@owl.whisperer
nici eu nu agreez traducerile alea aiurite, dar din pacate si traducatoarea iepurik tot asa a scris:D in carti(avada kedavraabracadabra). Daaa....si eu regret ca nu apare Trelawney(emma thompson), si din pacate nici in al 7-8/ulea film nu apare:((, pe ce ca are intr-adevar un rol foarte important(profetia), aproape la fel de important ca al lui Snape.......aproape, nu chiar la fel de important:D

owl.whisperer pe 1 august 2009 11:24
mi-am imaginat ca asa e traducerea initiala, dar nu am verificat. am cartile in engleza si nici prin cap nu-mi trece sa le iau in romana. asa cum, pe dvd, nu activez subtitrarile. in fond, e engleza, nu chineza.
pacat de trelawney, vad ca lui yates nu ii place tocmai partea cu "we are as strong as we are united". momentele cand se aduna ei si se sfatuiesc sau se ajuta mi se par foarte importante. reconsituirea ootp dupa ce apare harry din cimitir; harry rugandu-i pe membrii d.a, si dumbledore pe cei ootp, sa patruleze holurile cand merg ei dupa locket; si fiecare profesor facandu-si rolul in the battle of hogwarts, chiar si trelawney care e mereu pe alta lume... pacat, se pierde parte din mesaj.

AeroX pe 1 august 2009 22:33
chiar m-a amuzat Trelawney, cand am citit cartea 7, chiar se facea si ea utila in batalia de la hogwarts in felul ei aiurit, dar util.....eu n-am citit cartile in engleza, desi o sa le citesc sigur pe viitor.......vara asta m-am apucat sa citesc saga twilight direct in engleza, cu hp am inceput la timpul ala cu romana, cu romana am continuat si am terminat:D, dar le voi citi si in engleza cu siguranta, si cred ca-mi va placea mai mult o recitire in engleza decat in romana a seriei.
Gabitzuka1991 pe 11 august 2009 01:09
Dupa parerea mea Harry Potter and The Half - Blood Prince mi-a placut foarte mult....si scenele romantice si toate mi-au placut pentru ca pana si Harry Potter are nevoie de dagoste si sprijin din partea unei persoane mai speciale,nu? Oricum acest film a fost foarte bun....l-am vazut deja de vreo 3 ori si tot nu ma mai satur de el.E ceva mai special de data aceasta si romantic.Pe mine sincer nu m-a dezamagit chiar deloc.I-as da nota cea mai mare care exista din partea mea dar cum nu pot ii dau nota 10 cu felicitari.Si sper sa fie ca mai multe parti pentru ca le-am vazut pe toate de foarte multe ori si inca le-as mai vedea.Bye:*:*
cysy pe 11 august 2009 12:57
filmul e tare ... mie imi place . cred ca doar adevaratii fani pot spune acest lucru pentru cei ce nu sant fani adevarati am o intrebare: Dak nu va place dc mai comentati?
emma pe 24 octombrie 2009 22:30
intr-adevar ii lipsesc multe filmului dar ce putem sai facem?
fiecare isi imagineaza cartea asa cum vre si noi vedem in film imaginatia lui yates..cititi cartile, chiar merita si daca inca nu vati uitat la filme o a va imaginati asa cum vreti, in film vedeti o alta perspectiva a cartii... si nu mai ziceti ca hp e pt copii pt ca nu cred ca tema cartii , moartea si pierderea ireparabila, poate fii inteleasa asa usor de un copil de 8-9 ani asa cum nici eu nu am inteles,la 8 ani cand am citit primul volum, nimc altceva in afara de niste vrajitori care se luptau cu rau, un basm defapt...si apoi cititnd cartile pe parcurs si crescand am inceput sa analizez si sa inteleg in profunzime tema volumelor(pana mi lea pus mama pe dulap ca le citisem de prea multe ori)...
si apoi ce daca dumbledore e gay... e treaba noastra??? intradevar in carte nu se specifica daca el e gay sau nu la fel cum nu se spune daca el a iubit o femeie sau nu... in fine ... nu mai am ce sa zic...daca nu va place nu va uitati ca nu va obliga nimeni si sa te uitit numai de amuzament ca sa comentezi tot ce apouci dupa aia denota prostia..numai idiotii fac asta...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells