Albus Dumbledore este homosexual

de Stefan Dobroiu în 22 Oct 2007
Albus Dumbledore este homosexual

Chiar si cu seria de carti Harry Potter (cel putin declarativ) terminata, J.K. Rowling nu inceteaza sa faca surprize: invitata la o lectura publica a unor pasaje din ultimul roman Harry Potter, Rowling a declarat ca Albus Dumbledore, directorul scolii de magie Hogwarts, este homosexual. In fata a 2000 de fani invitati in celebra Carnegie Hall din New York, autoarea a povestit cum a primit scenariul penultimului film din serie, Harry Potter and the Half-Blood Prince, si, dand peste un pasaj in care Dumbledore povesteste despre iubirile sale din tinerete, a taiat intreaga pagina si a notat pe margine: "Dumbledore este homosexual". Se pare ca fanii, care ii sorbeau cuvintele lui Rowling, au amutit pentru cateva secunde, dupa care au izbucnit in aplauze furtunoase. Autoarea a detaliat spunand ca celebrul si iubitul personaj s-a indragostit in tinerete de vrajitorul Gellert Grindelwald, care, conform biografiei fictive "Viata si minciunile lui Albus Dumbledore" atribuita de Rowling barfitoarei jurnaliste Rita Skeeter, este al doilea cel mai puternic vrajitor intunecat dupa Lordul Cap-de-Mort. In ultimul volum al seriei se dezvaluie ca Grindelwald este un prieten din adolescenta al lui Dumbledore si ca cei doi au planuit sa construiasca impreuna o lume mai buna, in care vrajitorii detin controlul asupra neinteresantei lumi a "incuiatilor". Prietenia celor doi se sfarseste tragic, ceea ce a facut-o pe Rowling sa declare la New York: "Dragostea te poate orbi. Dumbledore a fost extrem de dezamagit." Autoarea a mai spus ca ar fi dezvaluit mai devreme acest amanunt din biografia profesorului daca ar fi stiut cat de incurajatoare va fi reactia fanilor. Adevarata lovitura mediatica (ce importanta au preferintele sexuale ale unui personaj fictiv, atata vreme cat ele nu sunt relevante pentru evolutia lui in carte/film?), declaratia lui Rowling a atras inca o data atentia asupra lumii vrajitorului adolescent si a provocat o furtuna de comentarii in toata lumea. Albus Dumbledore este interpretat in seria Harry Potter de Richard Harris si Michael Gambon (foto).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cipi pe 23 aprilie 2009 13:10
i think it is the masmedia lay
AeroX pe 9 iunie 2009 19:53
e mai degraba gay in sensul de obsedat.......fata de grindelwald......oarecum pt ca se indragostise de un barbat......nu ca era gay de la natura iubitor de barbati....sau obsedat sexual de barbati......NU in sensul asta.......gay mai inseamna si fericit/vesel.......era fericit alaturi de grindelwald;))=)):))......oricum lasand la o parte chestia asta amuzanta confirmata de scriitoare
(care nu spune cine stie ce .....chiar e decat asa ceva amuzant.....o fi vrut scriitoarea sa mai si radem putin....dupa atata intuneric din cartile alea si multe lucruri suspecte.....cum ar fi cel cu dumbledore.....dar acu stim adevarul......un adevar foarte amuzant....;))..)..
.... .mosul e bun.....e printre cele mai remarcabile personaje de carti.....ma refer la d-astea asa in varsta intelepte....extrem de puternice in lumea fantasy. .....precum e gandalf in LotR.

Kalrak pe 24 iulie 2009 13:16
Cred ca abia asteapta sa creasca HP ca sa poata sa se joace si cu bagheta lui
mausyo pe 24 iulie 2009 13:21
ahahah .. bullcrap
emilia04 pe 2 noiembrie 2009 12:19
cah silos etc...............

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells