Lawless

(2012)

În afara legii

Poster Lawless Postere Lawless

Sinopsis Lawless

Mai mult
Lawless

LAWLESS/ÎN AFARA LEGII este un gangster-movie în care bine-cunoscutul regizor John Hillcoat oferă publicului o felie din tumultoasa istorie a fărădelegilor din America. Filmul este povestea adevărată a faimoșilor răufăcători Bondurant: trei frați care fac contrabandă cu băuturi alcoolice și care își încearcă norocul la visul american în statul Virginia, în era Prohibiției. Pelicula, ce are la bază relatarea ficționalizată lui Matt Bondurant despre familia sa, are în distribuție…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Tom Hardy Tom Hardy Forrest Bondurant Jessica Chastain Jessica Chastain Maggie Beaufort Gary Oldman Gary Oldman Floyd Banner
Shia LaBeouf Shia LaBeouf Jack Bondurant Mia Wasikowska Mia Wasikowska Bertha Minnix Guy Pearce Guy Pearce Charley Rakes
Jason Clarke Jason Clarke Dane DeHaan Dane DeHaan Cricket Pate Noah Taylor Noah Taylor Gummy Walsh
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Wettest County
  • The Wettest Country in the World
  • The Promised Land

Produs de

Annapurna Pictures

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

The Weinstein Company

Distribuit in Romania de

Hollywood Multiplex Operations

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office Lawless

Weekend premieră (03.09.2012)
  • Loc 7
  • Spectatori 5.111
  • Încasări (RON) 98.539,32
Total
  • Spectatori 25.028
  • Încasări (RON) 432.963,70
  • Încasări (USD) 124.132,86

Pe forum despre Lawless

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
Lawless, un gangster-movie cu stil
Gloria
10 sep 2012, 18:14
de Gloria
0 3477

Părerea criticului

Gloria pe 10 Septembrie 2012 02:35
Un gangster-movie cu stil
La începutul lui 2012 avea premiera în cinematografele de la noi J. Edgar, filmul biografic despre J. Edgar Hoover, cel care a împiedicat ascensiunea mafiilor în perioada Prohibiţiei, luptând cu criminalii ce profitau de criza economică în anii '30, gangsteri ca Bonnie & Clyde, Dillinger, Machine Gun Kelly. Iată că toamna lui 2012 aduce un nou gangster-movie, Lawless, povestea adevărată a faimoşilor răufăcători Bondurant: trei fraţi care fac contrabandă cu băuturi alcoolice în statul Virginia, în era Prohibiţiei.

Părtinitor faţă de delincvenţii din Prohibiţie, prin aceea că le arată latura umană, ba chiar îi idealizează, Lawless/În afara legii are la bază romanul ficţionalizat al lui Matt Bondurant despre familia sa, cu actori-vedetă din generaţia tânără - Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Dane… citeşte

14 6

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Anna23 pe 08 Septembrie 2012 22:58
Inspirat dupa o poveste adevarata...foarte bun filmul desi nu ma asteptam. Pe langa drama si actiune are si un pic de umor pe ici pe colo. Obligatoriu de vazut.
30 5
Nikole22 pe 13 iulie 2013 13:54
Ai dreptate este cel mai tare fiml..imi place la maximmmm
MNarcis pe 15 Mai 2012 19:30
Ok, deci avem un film inspirat din fapte reale cu: Gary Oldman , Guy Pearce, Tom Hardy etc. Voi vorbi in numele meu (si a altor cateva sute de persoane) ca il astept/asteptam cu nerabdare si mult drag!
21 6
MNarcis pe 22 noiembrie 2012 21:11
Un film placut, excelent care mi-a facut o deosebita placere sa-l urmaresc, filmul este unul elegant, rafinat, cu prestatii deosebite din partea tuturor actorilor. Filmul m-a captivat de la primul cadru (pot spune ca socheaza din primele secunde), iar pe tot parcursul sau (inclusiv finalul) filmul nu dezamageste nici macar o secunda din nici un punct de vedere. Pt mn acest film este unul de foarte bun gust si rafinament cum se face doar o data la 2-3 ani (ca sa nu zic 5-10 ani). Trebuie sa recunosc ca la final m-a lasat putin nostalgic si cu siguranta il voi revedea la scurt timp cu aceeasi placere deosebita ca la prima vizionare. Nu exista nici un ''grad de rudenie''\legatura insa daca va placut ''Legends of the Fall'' (Legendele toamnei 1994), atunci cu siguranta o sa va placa si acest film.
narcisson pe 6 iunie 2015 14:06
De acord, plus la review! :)
OptimusPrime pe 22 August 2012 13:52
Tom Hardy devine din ce in ce mai interesant. E plin de potential si sunt sigur ca filmul nu va dezamagi! Pe Shia il stim cu totii din seria Transformers. S-a descurcat foarte bine acolo, si cred c-o va face si-n alte genuri de film.
18 8
Andrey92 pe 14 septembrie 2012 21:08
Cu ce s-a descurcat foarte bine Shia in Transformers? Esti fan al francizei, te inteleg dupa avatar si nick-name. Si eu sunt mega fan Transformers, dar asta e cinemagia.ro nu vreun site dedicat transformerilor. Aici se discuta filme si calitatea lor. Shia nu a avut calitate de actor in Transformers. Arata-mi tu mie unde se vede in Transformers ca Shia e un actor bun. Tot timpul urla si fugea cu explozii pe fundal. E bun ca actor, nu am ce zice, insa sunt cu totul alte filme care arata acest lucru, nu un film care tu il preaslavesti si zici ca e actor bun acolo doar ca asa ai tu chef.
OptimusPrime pe 20 septembrie 2012 21:21
Bine :) N-am chef de munca de lamurire.
wildinthecountry pe 06 Septembrie 2012 23:29
x
Un film f bun
Nu ma asteptam sa fie asa bun.
Tom Hardy imi demonstreaza inca o data ce actor grozav este...a nimerit la fix accentul de american sudist al anilor 1920..nici nu ai spune ca e englez.
Guy Pierce a facut un rol negativ fabulos.Inca din primele secvente ale filmului iti doresti ca personajul lui sa moara.
Un minus al filmului ar fi faptul ca Gary Oldman a aparut f rar.Ma asteptam la o prezenta mai consistenta a acestuia in film.
PS: Exista in aceasta pelicula si scene mai violente care ar putea sa nu fie pe placul persoanelor mai slabe de inger...
Per total un film pe care merita sa il vezi...

14 3
psihologu pe 18 Septembrie 2012 08:54
Lawless: moralitate si mortalitate
Momente de actiune la care incremenesti in scaun, personaje interpretate cu maiestrie, o poetica vizuala de pus la colectie. Lawless ar fi fost perfect daca Shia Le Beouf s-ar fi ridicat la acelasi nivel.

Colaborarea de sange australian dintre regizorul John Hillcoat si muzicianul Nick Cave continua sa rodeasca in plan cinematografic sub aripa studiourilor Weinstein. Cum Weinstein si Oscarurile dau bine impreuna, iar Hillcoat a avut parte de o critica excelenta pentru The Proposition (2005) si The Road (2009), nu e greu de inteles de ce nume de prima importanta precum Ryan Gosling sau Scarlett Johansson au fost interesate de o aparitie in Lawless. Poate ca distributia finala nu e la fel de sonora pentru publicul larg pe cat ar fi putut fi, dar ea functioneaza exceptional (exceptie face Shia LeBeouf), iar rezultatul cinematografic e o elegie cu gloante suierate pe la… citeşte

12 3
azalea pe 09 Septembrie 2012 03:03
Mi-a placut in mod special de Guy Pearce si-a intrat in rol foarte bine. Tom e un dur ca deobicei :P (dar si amuzant pe ici colo ) oricum el m-a castigat ca si fana demult. ce as putea sa spun mai mult : arme, coruptie, violenta etc. Eu zic sa va convingeti voi singuri daca e bun sau nu :). Mie mi-a placut
12 3
goldenleaves pe 27 Septembrie 2012 15:10
Foarte reusit filmul si intr-adevar sunt doua interpretari de exceptie: Tom Hardy si Guy Pearce. Ma bucur cand pot sa urmaresc actori care chiar stiu sa dea viata personajului.
Filmul este dinamic, povestea interesanta, prezentata cu poate prea multa violenta pe alocuri. UN film de vazut la cinema

11 2
narcisson pe 6 iunie 2015 14:09
L-as introduce si pe Shia LaBoeuf la interpretari de exceptie, mai ales pe final. Plus evolutia personajului de-a lungul fimului, care este destul de impresionanta. :)
pavaly pe 28 Septembrie 2012 11:47
frumos dar nu pentru oricine :)
un film foarte bun, interpretari foarte bune, mi-a placut ffff mult Tom Hardy ( mai nou printre actorii mei preferati, dupa ce l-am vazut si in Warrior, Wuthering Heights 2009 - magnific, Dark Knight Returns si acum Lawless ) in sfarsit are ocazia sa arate ca e un actor foarte bun si sa le dea ceata multor staturi de la Hollywood! Mi-a placut ffff mult si Guy Pearce dar la el ma asteptam...o surpriza placuta a fost Shia, foarte bine si-a interpretat rolul! Filmul e deosebit, de vazut clar, dar parca ceva i-a lipsit, poate mai multa actiune... au fost cateva momente in care m-am plictisit putin, la inceputul filmului... per total insa un film foarte bun!
8 3
Manusa pe 16 Noiembrie 2012 16:58
Am ramas uimit, dupa ce am vazut filmul, cat de bun este acest film, foarte bine realizat, cu o poveste foarte buna, care este inspirata din fapte reale, dar nu doar acestea ci si prestatia tuturor actorilor, care a fost una excelenta si au facut ca filmul sa fie foarte, foarte bun. Mi-e mi-a placut foarte mult si il recomand,
7 2
Claudio.Alecu pe 12 Septembrie 2012 00:18
Neasteptat de bun
Un film deosebit , foarte bine gandit si pus in "opera". Recomand oricui , mai putin celor care nu agreeaza violenta.
7 2
anonymous.6229028630c4f pe 14 Noiembrie 2012 21:12
Comentariu șters
4 4
dhany_81 pe 22 Septembrie 2012 22:09
Trebuie vazut !
Un film bun. Imi place mult...desi scenele de violenta m-au cam inspaimantat. Noroc ca are si putin umor ca sa mai echilibreze balanta. Tom Hardy joaca foarte bine si cred ca o sa auzim tot mai des de el in roluri IMPORTANTE.
3 2
paradox_utopic pe 05 Aprilie 2013 01:23
niste taranoi..
un film static,plictisitor,cu doua trei tente gangsta...in rest avem de-a face cu o poveste despre niste tzaranoi americani tipici :nespalati,prosti,betivi si cu pusca in mana ! politistii sunt de paie,smecherul e putin metrosexual (sa constrasteze cu nespalatii aia de frati),gansterul e tare si mare dar cu niste tarani "malaci" rapciugosi nu se pune....tom hardy ar trebui sa ramana in ring,acolo reprezinta ceva... acum dati cu pietre! succesuri !
3 8
DiCaprio21 pe 16 Decembrie 2012 23:34
mi-a placut filmul , nu m-am plictisit absolut deloc urmarindu-l tom hardy a jucat excelent , trebuie vazut acest film !
2 3
Ammelie pe 11 Decembrie 2012 11:43
Lawless (2012)
Wow, Tom Hardy urca tot mai sus in topul actorilor mei preferati! In acest film, pe laga faptul ca joaca bine, mai si arata criminal! :) Filmul e interesant, personajele asemenea. 7/10
2 3

Spune-ţi părerea despre Lawless

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Lawless
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells