Cinemagia lunii martie

de Gloria-Mona Sauciuc, redactor-sef în 13 Mar 2007
Cinemagia lunii martie

Gata din tipar si numarul pe martie-aprilie al Cinemagia! In paginile revistei continuam periplul printre productiile romanesti ale anului 2007 cu potential la premiile GOPO si la festivalurile internationale. Ingerul necesar, in regia lui Gheorghe Preda este un astfel de film. Mai mult metaforic decat ambiguu, sofisticat desi intr-un decor minimalist, cerebral. Este filmul romanesc despre un ritual sui generis de seductie si despre insingurare creativa.

In acceasi trama a premiilor, editia aceasta a Cinemagia cuprinde si un articol amplu despre Festivalul de Film de la Cannes. Aflati ce filme sunt propuse a intra in program si cum va fi omagiata cea de-a 60-a editie. Atat divulg: 33 de regizori vor arata, cate 3 minute fiecare, starea lor de spirit legata de cinema, intr-un film aniversar. Scenariul este o serie de intalniri inedite - Wenders a filmat in Congo, Tsai Ming Liang in Kuala Lumpur si Cronenberg in... toalete, niciunul dintre regizori neavand stiinta despre celelalte fragmente.

Incepand cu acest numar vom lansa in cadrul revistei seria dosarelor speciale. Productia 300 - Eroii de la Termopile face onorurile si dezvaluie un univers fascinant si... un nou tip de cinema.

Cover story-ul vorbeste despre “Internet movies” si capcane virtuale, adica despre Halle Berry si Bruce Willis in Perfect Stranger.

Va propunem si o noua rubrica: "Story line" - in aceasta editie am scris despre Naratiune si voice over.
Am continuat cu filmul de cinemateca, stiri de la noi si internationale si cronica de film: din martie pana in aprilie, ca sa stiti ce sa evitati si ce trebuie vazut in cinematografe.
Ma opresc aici.
Filmul sa inceapa!

Revista contine DVD-ul: "Far from Heaven" si este distribuita in reteaua Media Galaxy, Altex si Carrefour.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells