Aronofsky pune la cale un jaf

de Ştefan Dobroiu în 22 Sep 2009
Aronofsky pune la cale un jaf

S-a întâmplat în 2006, când un grup de hoţi a plecat dintr-o bancă dintr-un mic orăşel britanic cu suma de 53 de milioane de lire sterline! Jaful este unul dintre cele mai importante din istorie, iar faptul că eminenţa cenuşie din spatele lui ar putea fi "Lightning" Lee Murray, o celebritate din lumea competiţiilor de arte marţiale mixte, nu a făcut decât să atragă şi mai mult atenţia asupra evenimentului.

Darren Aronofsky, cunoscut pentru filme precum Requiem for a Dream, The Fountain sau The Wrestler, recompensat cu un Leu de Aur anul trecut la Veneţia, ar putea regiza un heist movie bazat pe acest jaf din localitatea Tonbridge. Scenarist va fi Kerry Williamson, iar materialul de bază va fi un articol din Sports Illustrated Magazine, Breaking the Bank, scris de Jon Wertheim, dar şi cartea de non-ficţiune Heist: The Inside Story of the World's Biggest Robbery, de Howard Sounes.

Jaful a avut loc în februarie 2006, iar arestarea lui Murrey în luna iunie a aceluiaşi an, în 2007 începând şi un proces internaţional cu o mulţime de persoane pe banca acuzaţilor. Mai multe detalii nu au fost făcute publice până în prezent, din motive legale, dar dedesubturile cazului vor fi prezentate în cartea lui Sounes şi preluate în scenariul lui Williamson. Nicio eventuală dată de premieră nu a fost bătută în cuie până acum.

Parteneri în producţie sunt XYZ Films şi Time Inc. Studios, împreună cu Protozoa Pictures.
Time şi XYZ au stabilit anul trecut un parteneriat menit să dezvolte şi să producă proiecte de filme după subiecte dezbătute în ziarele Time Inc.

În prezent Aronofsky filmează la Black Swan, un thriller supranatural cu Natalie Portman şi Mila Kunis în rolurile a două balerine.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells