Amintiri din Epoca de Aur la Festivalul de Film de la Melbourne

19 Iul 2009
Amintiri din Epoca de Aur la Festivalul de Film de la Melbourne

Lungmetrajele Amintiri din Epoca de Aur, Nunta mută şi Katalin Varga vor participa la Festivalul de Film de la Melbourne, care se va desfăşura între 24 iulie şi 9 august în Australia. Secţiunile la care figurează peliculele sunt The End of Europe: New Balkan Cinema şi Vengeance Is Mine, conform site-ului evenimentului.

Amintiri din Epoca de Aur a fost produs şi scris de Cristian Mungiu şi regizat de acesta, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu. La Cannes 2009, filmul a fost prezentat în secţiunea Un Certain Regard.

Nunta mută, debutul regizoral al lui Horaţiu Mălăele, prezintă povestea a doi tineri îndrăgostiţi, care decid să îşi unească destinele într-o zi de joi. În mijlocul ceremoniei se anunţă moartea lui Stalin şi este declarat doliu internaţional de şapte zile. Nuntaşii hotărăsc, însă, să continue distracţia într-un mod mai puţin obişnuit.

Katalin Varga, regizat de Peter Strickland şi co-produs de Libra Film, spune povestea unei femei care a fost violată şi, după ani, merge împreună cu fiul său (născut în urma respectivului viol) să se răzbune.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells