Academia Americană de Film mai permisivă din 2010: dublează numărul producţiilor acceptate în cursa pentru "Cel mai bun film"!

25 Iun 2009
Academia Americană de Film mai permisivă din 2010: dublează numărul producţiilor acceptate în cursa pentru "Cel mai bun film"!

La cea de-a 82-a ediţie a Premiilor Oscar vor concura zece, nu doar cinci producţii pentru titlul de „Cel mai bun film”. În cadrul unei conferinţe de presă din Beverly Hills, care a avut loc pe 24 iunie, Sid Ganis - preşedinte al Academiei Americane de Film - a descris decizia ca fiind „o întoarcere la trecut”.

„După mai mult de şase decenii, Academia se întoarce la unele din rădăcinile sale, când un număr mai mare de filme concura pentru cel mai mare premiu al anului”, spune Ganis. “Rezultatul final va fi, bineînţeles, acelaşi - un singur câştigător - dar în finalul cursei se  vor afla zece, nu doar cinci, din cele mai bune filme ale anului 2009”.

Între 1931 şi 1943, categoria avea mai mult de cinci nominalizaţi, doi ani la rând existând chiar şi 12 filme pretendente pentru marele titlu. A 16-a ediţie a Premiilor Academiei (1943) a fost ultima care a avut un număr mai mare de pelicule candidate; Casablanca a fost triumfătorul în acel an.

Schimbarea vine şi ca un răspuns al nemulţumirii fanilor The Dark Knight, care a primit anul trecut opt nominalizări, însă nu şi cea pentru "Cel mai bun film". De asemenea, includerea filmelor mai populare în cursa pentru marele premiu ar putea spori audienţele din seara decernării premiilor.

Ceremonia celei de-a 82-a ediţii a Premiilor Oscar va avea loc în data de 7 martie 2010, iar nominalizările vor fi anunţate pe 2 februarie.

Taguri:  The Dark Knight

Părerea ta

Spune-ţi părerea
doinarac pe 25 iunie 2009 23:47
E OK! Munca mai multor cineasti va fi mediatizata, fiind vorba de filme nominalizat e la Oscar!
Sa speram ca aleg filme bune in aceste 10!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells