Zoe Saldana: "Am fost foarte intimidată de personajul meu"

de Cinemagia în 7 Sep 2011
Zoe Saldana: "Am fost foarte intimidată de personajul meu"

Din 9 septembrie Zoe Saldana va ucide cu sânge rece pe marile ecrane din România, iar Cinemagia îţi arată cum îşi vede actriţa propriul personaj, într-un interviu cu protagonista din Columbiana.

Cum ţi-ai descrie personajul? 
Cataleya este întruchiparea mâniei şi a forţei brute. Dorinţa de a-i găsi pe ucigaşii familiei sale este atât de puternică, încât a devenit singurul ei scop în viaţă. Toate acţiunile ei sunt legate de această decizie. Există momente în care se întrezăreşte şi o latură umană, în adâncul sufletului se simte de multe ori singură. Însă, în ciuda tuturor sentimentelor contradictorii şi a demonilor care o urmăresc, Cataleya pare incapabilă să se oprească, a devenit o maşină de ucis. Nu a fost un personaj uşor de documentat, am fost foarte intimidată de ea în momentul în care am început să o aduc la viaţă. Cred că dacă aş fi vreodată în preajma unei femei ca ea mi-ar tremura picioarele (râde). 
 

Personajul tău are un nume neobişnuit. Cataleya înseamnă ceva? 
 Da, ,,cataleya” este o floare rară care creşte într-o singură regiune a Columbiei. Tânăra şi-a primit numele de la tatăl ei, care întotdeauna a văzut în ea un copil special. E foarte posibil că ea să fi avut întotdeauna mai multe în comun cu tatăl, decât cu mama sa. 


 Cât de greu ţi-a fost să te antrenezi pentru acest rol, având în vedere că ai foarte multe scene de acţiune? 
Cataleya urmează oarecum stilul bărbaţilor din familia ei. Atât tatăl său cât şi unchiul au avut tangenţe cu organizaţiile mafiote locale şi, din acest motiv, stilul ei de luptă este asemănător cu al lor: neconvenţional, sălbatic şi volatil. Întocmai unui cocktail Molotov, ea a deprins arta de a lupta şi de a trage cu pistolul de la unchiul său, practic totul este permis şi nu veţi vedea în ea un specialist în arte marţiale.  Se vede clar că nu s-a antrenat în cadrul armatei (râde). Şi toate aceste aspecte m-au ajutat mult prin faptul că mi-au dat libertatea de a-mi găsi ritmul în scenele de acţiune în care lupt corp la corp sau mă joc cu diferite arme. 

Publicul este în general obişnuit cu eroi de acţiune masculini. Cum crezi că va fi primită Columbiana? 
 Este un film de acţiune cu o puternică încărcătură emoţională. O poveste despre răzbunare, dar şi despre mântuire sau speranţa. Cred că publicul va reacţiona bine când o va vedea pe fata aceasta cum are curaj să bubuie case şi să se bată cu oricine, cu orice fel de arme. E un film la care îţi vine şi să râzi şi să plângi, sper că toţi spectatorii se vor distra pe cinste la Columbiană. 

Ce legătură apare între Cataleya şi Danny (Michael Vartan)?
Dany pare să accepte ideea că s-a îndrăgostit de ,,un nomad” cu un trecut întunecat, o femeie pe care nu poate să o citească şi care nu îi dezvăluie nimic. Poate tocmai din acest motiv producătorii au fost nevoiţi să aleagă pentru rolul lui Danny un actor cu o prezenţa foarte calmă, care să inspire răbdarea şi liniştea necesară unui bărbat aflat în situaţia asta. Michael Vartan este cu siguranţă actorul perfect în acest rol, tocmai pentru că îţi inspiră mult calm, dar în acelaşi timp nu poţi să nu-i remarci prezenţa. 
  

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 7 septembrie 2011 10:06
nu trebuia sa fie pentru ca este o actrita care face fata oricarei provocari
xerses pe 7 septembrie 2011 11:34
Ma surprinde aceasta declaratie...
alex_il_fenomeno pe 7 septembrie 2011 12:43
cred ca aceasta tanara va ajune foarte departe !
Crist11 pe 7 septembrie 2011 14:16
"Zoe Saldana: "Am fost foarte intimidată de personajul meu""

restul nu am mai citit.

Gloria pe 9 septembrie 2011 19:30
iti multumim ca ai impartasit cu noi acest lucru.
Champion pe 31 martie 2012 04:53
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells