Wolverine-ul piratat taie capete

de Ştefan Dobroiu în 6 Apr 2009
X-Men Origins: Wolverine

Unul dintre cele mai celebre cazuri de piratare ale tuturor timpurilor începe să facă victime. Producătorul şi distribuitorul 20th Century Fox a apelat la serviciile FBI-ului pentru a-l găsi pe cel vinovat de publicarea pe internet a unei copii a filmului intr-o versiune intermediară. Reprezentanţi ai companiei precizează că numărul de DVD-uri de pe care ar fi putut proveni copia pirat este de aproximativ şase şi că găsirea vinovatului este doar o chestiune de timp.

Până la descoperirea infractorului, un colaborator al News Corp (compania care deţine 20th Century Fox) a fost concediat după ce a comentat pe blogul său filmul vizionat, desigur, cu ajutorul copiei descărcate ilegal. Nu numai că jurnalistul Robert Friedman a scris o cronică la Wolverine, dar acesta a inclus în materialul său un pasaj care i-a înfuriat la culme distribuitorii de la Hollywood, extrem de sensibili în ceea ce priveşte pirateria. "Am găsit tot, cele zece filme din topul încasărilor, seriale TV, reclame, videoclipuri, absolut tot, gata să fie descărcate. Am avut nevoie de doar câteva secunde pentru a începe să le văd pe calculatorul personal. Puteam să le descarc pe toate, dar cine are timp şi spaţiu pentru asta? Mai târziu în această seară am să-l văd, probabil, pe Paul Rudd în I Love You, Man. Este mult mai simplu decât să aştepţi afară, în ploaie, ca să intri în sala de cinema", a scris Friedman, ceea ce a determinat Fox News să renunţe la o colaborare de mai bine de zece ani cu el.

X-Men Origins: Wolverine este unul dintre cele mai importante cazuri de piratare din ultimii ani. În 2003, filmul Hulk a ajuns pe internet cu două săptămâni înainte de premieră şi persoana răspunzătoare a sfârşit după gratii. În 2005, acelaşi lucru s-a întâmplat cu ultimul Star Wars, dar copia a ajuns online cu doar o zi înainte de premieră. Wolverine a ajuns online, în această versiune neterminată, cu mai bine de o lună înaintea premierei internaţionale programate pentru 1 mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
doinarac pe 6 aprilie 2009 22:52
Eu cred ca adevaratii cinefili tot vor merge la cinema sa l vada. Filmele de genul acesta se vad mult mai OK in sala de cinema, unde sunt alte conditii.
Dar tot atat de adevarat este ca sunt multi oameni comozi, care daca tot a fost piratat un film, prefera sa nu mai "iasa din casa afara in ploaie" sa l vada.
Oricum pirateria asta arata interesul enorm al pasionatilor pentru noile aparitii in domeniu.
O fi bine, o fi rau?

angesa pe 7 aprilie 2009 09:11
Eu cred ca mai exista o categorie de "cinefili de Romania" care NU au cinematografe la ei in oras.........
Ei ........ poate ca cei 6 (DVD), pe care ii banuie compania , aveau prieteni romani :-)))))
Asta ca sa facem haz de necaz.................

anca_luna pe 7 aprilie 2009 09:19
Categoria 4: au 1 sau 2 cinematografe , poate in orasele lor, dar au salariul minim pe economie............si atunci descarcand copiile piratate , fac economie sa si plateasca "darile"
Oare nu CRIZA asta, a dus la acest caz important de piraterie, urmatorul dupa 2003, 2005...
O pauza de 4 ani arata ca lucrurile se asezasera pe fagasul normal.............

ggameboss pe 7 aprilie 2009 23:24
Eu n-am fost impotriva pirateriei niciodata, deoarece si eu iau totul de pe net (in mare parte din lipsa de fonduri :) ), dar de data asta numi vine sa cred ce s-a intamplat. Rusine celor care au permis acest lucru (daca erau atenti nu s-ar fi intamplat) si celor care au facut-o. Eu nu il voi lua de pe net nici daca va aparea varianta completa, as prefera sa il vad intai la cinema, asa ca in prima zi in care va aparea intrun cinema din Timisoara voi fi in el. Asta este pentru prima oara cand as prefera sa vad intai filmul la cinema, deoarece este un film extraordinar de bun (asa se vede din trailere si povestea asta am asteptat-o de cand urmaream X-men pe Jetix) si merita sa dau banii pentru ai rasplatii pe cei ce au lucrat din greu la el.
andres pe 29 aprilie 2009 00:37
Eu l-am vazut... Nu am avut rabdare sa astept pana in mai... Insa, ca fapt divers, mi-a placut atat de mult incat abia astept sa-l vad la cinema!!! Inca putin:D
salau pe 13 august 2009 22:01
ba ceva nu se vede bine la film zici ca i desene in unele cadre si se vede cum i lucrat pe ps in rest i bun filmu
marius93 pe 17 iulie 2010 19:50
:)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells