Un nou film calificat la premiul Academiei Europene de Film, categoria "scurtmetraj"

de Gloria Sauciuc în 25 Aug 2008
Un nou film calificat  la premiul Academiei Europene de Film, categoria "scurtmetraj"

Animatia Tolerantia (Tolerance) de Ivan Ramadan primeste premiul UIP Sarajevo si se inscrie in cursa pentru marele premiu, in valoare de 10.000 de euro. Urmatoarele premii UIP vor fi prezentate in cooperare cu Festivalul International de Film de la Venetia, unde Cinemagia trimite un corespondent, pe toata perioada evenimentului, astfel incat sa aflati in timp real ce se intampla intre 27 august si 6 septembrie, pe Lido.

Academia Europeana de Film, United International Pictures (UIP) si Sarajevo Film Festival a anuntat, in urma cu cateva minute, castigatorul premiului UIP Sarajevo, pe 2008: este vorba despre "Tolerantia", povestea unui erou bosniac ce se trezeste dintr-un somn indelungat. Este primul scurtmetraj realizat independent in Bosnia Hertegovina, utilizand animatia 3D.

Premiul UIP este o initiativa a UIP si a Academiei Europene de film in colaborare cu paisprezece festivaluri din intreaga Europa. La fiecare din aceste festivaluri, un juriu independent alege un scurtmetraj european care va primi premiul UIP. Fiecare premiu cuprinde o donatie de 2000 euro si o nominalizare automata la categoria "Scurtmetraj" din cadrul Premiului Filmului European, a 21-a editie.

Marele castigator va fi numit in cursul Ceremoniei Premiilor, pe 6 decembrie, la Copenhaga, si va primi un premiu de 10.000 euro. Pana acum s-au decernat, in total, patru premii UIP.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius93 pe 18 iulie 2010 08:51
Interesant...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells