“Trei filme de Radu Muntean”, o colecţie de sărbătoare

de Cinemagia în 16 Dec 2010
“Trei filme de Radu Muntean”, o colecţie de sărbătoare

Colecţia "3 filme de Radu Muntean”, care conţine ultimele trei filme ale lui Radu Muntean, este disponibila de miercuri,15 decembrie, în librăriile Cărtureşti, la Iqonique Class Studio şi Entrance Concept Store, precum
şi prin comandă, la festivals@voodoofilms.ro, la un preţ de 120 RON.

 
Box-ul conţine filmele Hirtia va fi albastra (2006), Boogie (2008) şi Marti, după Craciun (2010), precum şi scene inedite din timpul filmărilor, plus imagini din arhiva TVR. Toate cele trei filme sunt realizate după scenarii scrise de Alex Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu.

Hirtia va fi albastra” a fost lansat în 2006, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. A câştigat Premiul Special la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo în 2006, Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Namur în 2006 şi Marele Premiu la Festivalul de Film Eurasia în 2006.  Boogie a fost lansat în 2008 în cadrul secţiunii "Quinzaine de Realisateurs" la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. A câştigat Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul Internaţional de Film de la Hamptons şi Premiul Special la Festivalul Internaţional de Film de la Palic.
Boogie este povestea lui Bogdan, plecat cu soţia, Smaranda, şi Adrian, copilul lor de 4 ani, la mare - în minivacanţă legală de 1 mai.

Marţi, după Craciun a fost lansat în 2010 în cadrul secţiunii "Un Certain Regard” al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. A câştigat până acum Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional  de la Sarajevo, Premiul cel mare şi Premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la Namur, Premiul cel mare, Premiul pentru Cel mai bun actor şi Premiul pentru Cea mai buna actriţă la  Festivalul Internaţional de Film de la Gijon şi Premiul pentru Cea mai bună actriţă - ex aequo Maria Popistaşu şi Mirela Oprişor, la Festivalul Internaţional de Film de la Mar del Plata, Argentina. "Marţi, după Crăciun” este povestea lui Paul Hanganu, căsătorit de 10 ani cu Adriana, cu care are o fetiţă de 8 ani, Mara. De jumătate de an, Paul a dezvoltat o relaţie extraconjugală cu Raluca, medic stomatolog.  

În România, colectia este distribuita de Voodoo Films, compania de distribuţie condusă de Cristian Mungiu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 18 decembrie 2010 10:43
In afara de filmul "Boogie" , toate celelalte sunt filme destul de cunoscute in Europa , primind diverse premii !
fiord pe 27 decembrie 2010 19:00
"Marti, dupa Craciun" mi se pare cel mai reusit din seria celor trei. Mirela Oprisor joaca superb rolul sotiei...Aflarea adevarului crud o face sa treaca printr-o serie de stari, de trairi, de la raceala, dispret, la isterie si violenta...puse in relief cu virtuozitate desavarsita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells