Boogie

(2008)

Boogie

Poster Boogie Poster Boogie

Sinopsis Boogie

Mai mult
Boogie De 1 Mai la mare e vant, apa rece ca gheata, jumatate din hoteluri goale, terasa Belvedere din Olimp pustie si bowlingul inchis.

Plecat cu sotia si copilul de 3 ani la mare, in minivacanta legala, Bogdan Ciocazanu se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu, la data si locul de care ii leaga cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinerete. Penescu, agent la o firma de turism, si Iordache, stabilit de cativa ani in Suedia, sunt liberi si pusi pe distractie.

Dupa masa de seara, servita pe…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
Mimi Brănescu Mimi Brănescu Penescu Dragoș Bucur Dragoș Bucur Bogdan Ciocazanu Anamaria Marinca Anamaria Marinca Smaranda Ciocăzanu
Adrian Văncică Adrian Văncică Iordache Alexandru Potocean Alexandru Potocean Barman Geanina Varga Geanina Varga Roxana
Valentin Antofi Valentin Antofi Garderobier bowling Roxana Iancu Roxana Iancu Ramona Vlad Muntean Vlad Muntean Adi Ciocanzanu
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Multimedia Est

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Maximum Films International

Distribuit in Romania de

New Films Romania

Țara

Romania

Site oficial

Boogie

Box office Boogie

Weekend premieră (15.09.2008)
  • Loc 7
  • Spectatori 3.374
  • Încasări (RON) 44.559,00
Total
  • Spectatori 17.552
  • Încasări (RON) 233.389,00
  • Încasări (USD) 86.423,41

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Martie 2009 17:48
Boogie
Cel mai inspaimantator film al anului (si da, asta e o calitate), Boogie va aparea pe marile ecrane pe 19 septembrie. Cu Dragos Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Branescu si Adrian Vancica in rolurile principale, al treilea lungmetraj al lui Radu Muntean se joaca, pe cat de subtil pe atat de eficient, cu temerile si frustrarile unei varste (30 si ceva de ani), ajungand sa devina ceva intre avertisment (asa o sa patiti si voi) si jurnal de generatie.

Initial, filmul se numea 30 si ceva, iar schimbarea titlului a parut multora o idee proasta. "Boogie? Ce-i aia?", ne-am intrebat multi, desi aflasem deja ca aceasta este porecla "din tinerete" a protagonistului interpretat de Dragos Bucur. Dupa vizionare, iti dai seama ca schimbarea titlului, ca si neconventionalul poster ales de Muntean, sunt cat se poate de in spiritul filmului. De fapt sunt insusi miezul lui.

citeşte

4 1
root pe 18 Martie 2009 17:48
"Boogie" - Romanian Beauty...? intr-un fel...
Tulburator de amanuntit si sfasietor de dureros

Este si nu este o intamplare ca si cel de-al treilea film al lui Radu Muntean se petrece aproape complet intr-o singura noapte - una dintre acele nopti unice, halucinante, care devin puncte de reper in calea unui destin. Cei trei scenaristi (Alexandru Baciu, Radu Muntean si Razvan Radulescu) au pornit initial de la tema - ultima noapte a tineretii unui om oarecare - si, din momentul cand, conturand subiectul, au observat asemanarea structurala cu cele doua filme anterioare, au folosit constient acest element, in primul rand ca jalon temporal. Este unul dintre motivele pentru care povestirea cinematografica e atat de rotunda: un scenariu simplu si fluent, fara rasturnari de situatie, "Big Event"-uri sau macar un punct culminant, dar care reuseste, aparent in pofida acestor deliberate lacune (de fapt, tocmai prin cultivarea… citeşte

1 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Dragos Bucur pe 12 Noiembrie 2008 20:40
Premii
Quinzaine des realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes 2008
Festivalul international de film de la Karlovy Vary, East of the West – Cehia, 2008
Festivalul international de film francofon de la Namur - Belgia, 2008
Festivalul international de film da la Sarajevo, In Focus – Bosnia si Herzegovina, 2008
Festivalul international de film de la Salonic - Grecia, 2008
Festivalul international de film de la Cairo, Competitia internationalã - Egipt, 2008
Festivalul international de film de la Varsovia, Discoveries - visions of the contemporary world – Polonia, 2008
Festivalul international de film de la Stockholm – Suedia, 2008
Festivalul international de film de la Transilvania (TIFF), Zilele filmului românesc - Romania, 2008
Festivalul international de film de la Ierusalim, Panorama – Israel,… citeşte

8 3
Romeo Basti pe 20 Octombrie 2008 00:20
Am ramas surprins cat de mult a progresat filmul romanesc . O bucatica din viata lui Boogie traita in preajma unei zile de 1 Mai arata defapt o imagine foarte clara a directiei in care merg astazi cuplurile din Romania . Sigur ca intalnirea cu cei doi prieteni din liceu este doar un pretext pt Boogie de a evada putin din stresul cotidian in care trebuie sa se imparta intre viata de familie si serviciul obositor dar aducator de bunastare si „ fericire ” . Lasand la o parte escapada sexual bahica a lui Boogie (metoda lui de iesire din stres) mai interesant este finalul in care cei doi parteneri de cuplu isi recunosc greselile si recurg la o reconciliere fireasca .
6 1
Mihai Gubandru pe 30 Septembrie 2008 11:37
Un film ce-mi trezeste amintiri frumoase :). Merita vazut!
5 3
marcusARCUS pe 14 Februarie 2009 16:52
Voi care spuneti ca filmul e prost sunteti voi monumental de prosti.Asta e un film foarte bun.L-am vazut de 2 ori si e mai bun a 2 oara.Treaba voastra...
5 6
cernomor pe 23 martie 2009 13:33
Intr-adevar filmul e mai bun pe masura ce il vezi de mai multe ori. Fiecare intelege ce vrea din el. Mie mi-a spus multe pentru ca gust minimalismul. Daca ati citit Raymond Carver sau unele nuvele ale lui Hemingway stiti despre ce vorbesc. felicitari Dragos Bucur. Voi (actorii si regizorii de acum) sunteti cei datorita carora inca nu imi e e rusine ca sunt roman. "Nu ziceai ca nu iti place Inga?... Imi place" (iubesc replica asta)
deedeekills pe 01 Decembrie 2009 21:20
hollywoodul nu inseamna neaparat calitate
am vazut si eu filmul .si nicidecum nu e prost..voi astia care ati asteptat cu ardoare acel ceva care sa va capteze atentia cred ca ati vazut muult prea multe filme de duzina made in america:) probabil ca sa critici un astfel de film ca boogie iti trebuie un pic de profunzime sa stii sa treci peste suprafata si sa prinzi substratul.Boogie e mai sincer decat printesa Cinderella care se indragosteste de Printul frumos care traise intreaga sa viata langa ea dar nu oo bagase nimeni in seama, boogie e mai sincer decat tipul care impusca singur 200 de insi pe secunda el alegandu-se cu cel mult o zgarietura si cu muult make-up ce se vrea vanatai , taieturi si alte pete de "sange", boogie e mai sincer decat istoriile grav distorsionate de un hollywood absolut inconstient si dand spre ignoranata, asa ca inainte sa comentati incercati sa treceti peste stereotipul hollywoodian de super hero cu… citeşte
4 5
goldenleaves pe 5 martie 2011 10:46
da boogie e sincer cred ca si asta e problema ca multi nu suporta sinceritatea si auto-analiza pe care si-o fac personajele :)
Dan pe 27 Octombrie 2008 16:35
Cu toata modestia de rigoare spun sincer ca a fost cel mai prost film care l-am vazut in viata mea. Tot filmul m-am gandit numai la cei 8,5 lei care i-am dat pe bilet. Banal ar fi un cuvant prea bland sa-l descriu, poate mediocru, slab, neverosimil, stupid, jalnic l-ar descrie mai bine.
Dialoguri stupide, scenariu de clasa a 2-a cu indulgenta, fara niciun mesaj oarecum. Tot filmul asteptam sa se intample ceva, sa moara cineva dar nimic. Cand s-a terminat filmul nu mi-a venit sa cred. Cred ca daca ma filmau pe mine cum dormeam 2 ore ar fi iesit un film mai bun.

4 15
FlorinMovieFreak pe 31 Martie 2011 03:50
Este un film foarte bun regizat si interpretat in cel mai pur stil romanesc :)
3 0
goldenleaves pe 29 Decembrie 2010 11:12
delimitare
cred ca ar trebui sa facem clar o diferenta intre filmele gen Boogie si filmele comune obisnuite

cred ca Boogie place doar unei categorii de spectatori mie mi-a placut e un film profund daca treci dincolo de invelis

3 0
cetateanu pe 16 Noiembrie 2010 16:54
Un film bun care ne arata relatiile dintre noi asa cum sunt in realitate.
3 2
Gabriela Sirbu pe 02 Octombrie 2008 17:15
Scuze pt. aceasta noua interventie, dar
pentru ca tot mi-am "pierdut" noaptea pe TCM(01.10.2008)cu "Sex, Lies, and Videotape"(1989) ei iaca, asa arata genul de film despre viata oamenilor simpli si a problemelor lor pe care asi dori sa-l vad made in RO. si sa nu ma plictisesc deloc! Sunt asa pretentioasa?

3 2
Brunetzyk pe 11 August 2009 15:29
nu inteleg de ce a mai trbuit sa se faca un film cu asemenea subiect knd majoritatea familiilor din romania au acelasi trai...nimic nou ,nimic special, un film de kk.....
3 5
Costel Iruc pe 15 Noiembrie 2008 02:13
Un film degeaba prezentat ca o mare duda.
Horror de prost.

3 7
Abraxa09 pe 04 Aprilie 2009 22:48
Impartial
Deci.. sa ne mai gandim inca o data de ce se fac filmele.. Pai eu cred ca se fac pentru entertainment deci pentru public. Film romanesc.. Boogie.. foarte comun , foarte banal pentru noi.. poate mai putin banal peste hotare. Acest film banal descrie dupa cum scriu toti criticii intr-un mod "super extra mega complicatus " asa... viata unui om de 30 de ani .. ok DA EU m-am plictisit crunt! Pentru ca nu ma recunosc in nici unul dintre personaje dar am invatat ca nu ar trebui sa fac asa cum fac ei si ca nu mi-ar convenii ca dupa o cearta cu iubitul ... ala sa se duca pe la femei. Pentru cei ce SE RECUNOSC probabil ca e o lectie de viata, o confirmare a ceea ce traiesc. Pentru cei cu "viata e roz si usoara" e o aducere la realitate.. ASA CA in functie de cum e publicul.. .. asa sunt si replicile..eu una sunt impartiala.. desi mi-a cam displacut atitudinea de mama-copil versus tata ... prea… citeşte
2 3
pcip pe 29 Iunie 2009 21:35
horror
fara a se vrea o critica pertinenta, as fii incadrat filmul acesta in categoria horror... de plictisitor. va recomand cu caldura un alt film romanesc, mult mai putin mediatizat, dar si mult mai putin horror... "schimb valutar". vizionare placuta :).
cu bine!

2 5
LLL pe 19 Octombrie 2008 17:53
E un film cat se poate de realist, deci cui ii place genul se va bucura; dar nu lasa loc de prea multe interpretari, e destul de lipsit de profunzime. In rest actori buni, dar roluri putin solicitante. Nu te face sa uiti de frigul din sala....
1 2

Spune-ţi părerea despre Boogie

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Boogie
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells