Saptamana 20-26 Iulie

de Alin Adrian Moise în 19 Iul 2007
Saptamana 20-26 Iulie

Saptamana aceasta, o singura premiera: ultima iesire pe ecrane a lui Harry Potter, fenomenul literar/cinematografic nascut de J.K. Rowling. Asteptat cu infrigurare deja de doi ani, Harry Potter and the Order of the Phoenix a fost subiectul unei atentii din partea publicului/presei incomparabila cu celelalte patru parti. Iar asta din cauza ca: 1. actorii principali si target-ul cartilor au crescut de-a binelea, 2. Daniel Radcliffe, la prima lui tentativa de a se rupe de imaginea personajului care l-a facut celebru, si-a expus recent anumite parti anatomice in punerea in scena a piesei Equus de Peter Shaffer (recomandam cu ocazia asta ecranizarea lui Sidney Lumet din 1977) si 3. in partea aceasta Harry se bucura de primul sau sarut (cu personajul Cho Chang, jucat de Katie Leung).

Cand ne despartisem ultima oara de tanarul Potter, Lordul Voldemort (Ralph Fiennes) se intorsese la viata, rau ca de obicei si cu puterile restaurate, asa ca in Order of The Phoenix Harry, Ron (Rupert Grint) si Hermione (Emma Watson) au misiunea sa convinga lumea de pericolul care pluteste. Numai ca, deoarece Voldemort nu si-a facut inca publica revenirea, treaba e mai dificila decat ar putea parea, ducand la formarea a doua grupari, care sa se pregateasca pentru razboiul ce va sa vina. Asadar: Ordinul Phoenix (format din vrajitori ceva mai experimentati) si Armata lui Dumbledore (formata la Hogwarts, de Harry si colegii lui). Asteptati-va deci la destule lupte in cele 160 minute cu destul CGI sa sature pe oricine.

Personajele au crescut, povestea se complica cu fiecare nou roman din serie, asa ca e normal ca si productia sa fi crescut in amploare. La regie este, oarecum surprinzator (Chris Columbus, Alfonso Cuaron si Mike Newell, toti erau nume cunoscute la momentul cooptarii in franciza), David Yates, pe care n-ati avea de unde sa-l cunoasteti decat gratie lui Sex Traffic, filmul britanic de televiziune cu ale noastre Anamaria Marinca si Maria Popistasu. Iar ca actori, pe langa suspectii de serviciu, printre care revin inclusiv Gary Oldman (ca Sirius Black) si David Thewlis (ca Remus Lupin), avem si cateva nume noi precum Helena Bonham Carter (Fight Club, Big Fish) si Imelda Staunton (Vera Drake). Deci nicio scuza sa ramaneti acasa si sa muriti de cald in weekend.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells