Robert Zemeckis, în negocieri pentru regia remake-ului Vrăjitorul din Oz

de Cristina Grigore în 17 Nov 2010
Robert Zemeckis, în negocieri pentru regia remake-ului Vrăjitorul din Oz

După The Great And Powerful Oz al celor de la Disney , încă un remake al clasicului film din 1939, Vrajitorul din Oz, se zbate să vadă lumina marelui ecran, iar iniţiativa este a studiourilor Warner Bros, care au achiziţionat drepturile de producţie de la Metro Goldwyn Meyer prin partenerul lor, mogulul de presă Ted Turner. Conform The Wrap, studiourile sunt acum în discuţii preliminare cu Robert Zemeckis pentru regia unui nou film care să redea cât mai fidel aventurile lui Dorothy şi a prietenilor ei.

Zemeckis n-a mai regizat un film live-action din 2000, când l-a avut ca protagonist pe Tom Hanks în Cast Away, însă reîntoarcerea sa la filmele cu actori nu poate fi decât un lucru bun. Începând din 2004 el a mai regizat şi trei filme de animaţie bine primite de critici (The Polar Express, Beowulf şi A Christmas Carol), experienţă ce nu poate fi decât benefică  în lucrul la această adaptare.

Spre deosebire de regizorul lui Forrest Gump, care va folosi scenariul filmului din 1939, filmul lui Sam Raimi, The Great and Powerful Oz, are o abordare diferită, el concentrându-se pe misteriosul Vrăjitor din Oz, pentru al cărui rol a fost contactat Robert Downey Jr.

Producţia celor de la Disney va începe filmările anul viitor, pe când noua adaptare Warner este încă la început şi nu are stabilită o dată de începere a filmărilor.

Zemeckis mai regizează pentru Disney şi o animaţie, remake al Yellow Submarine, ce va fi lansată în 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ARP pe 17 noiembrie 2010 11:38
Mie mi se pare ca sunt prea multe remake-uri la Hollywood in ultimul timp...
StevieGG08 pe 17 noiembrie 2010 15:02
Run Dorothy! Ruuunn !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells