Robert Carlyle filmeaza la Buftea

18 Aug 2003
Faimosul actor scotian Robert Carlyle, cunoscut spectatorilor de cinema din lung-metrajele “Trainspotting” si “Gol puscã” (Full Monty), a sosit saptamana trecuta pe platourile de filmare de la Buftea, unde joaca rolul principal în super-productia “Gunpowder, Treason and Plot” (R: Gillies MacKinnon), lung-metraj britanic coprodus de Mediapro Pictures si Box TV.

Carlyle îl va interpreta pe controversatul James I, primul rege al Marii Britanii, un personaj vizionar, excentric, diform din nastere si cu înclinatii sexuale bizare. “Creat pentru BBC2, Gunpowder, Treason and Plot spune povestea Reginei Mary a Scotiei si a extraordinarei victorii pe care James I a avut-o asupra conspiratiei catolice care a încercat sã îl elimine”, spune Gub Neal, producãtorul lung-metrajului turnat în Studiourile Mediapro, pe care le numeste “cele mai importante studiouri internationale de film din România”, în editia electronicã a ziarului “The Guardian”.

Fiu al reginei Maria Stuart (interpretatã de actrita francezã Clemence Poesy), James a fãcut ca povestea lor sã fie una dintre cele mai incitante din istoria Angliei.

Pentru a-l putea întruchipa, fizic, pe grotescul rege, Carlyle va trebui sã treacã, în fiecare zi de filmare, printr-o metamorfozare semnificativã, o misune dificilã care va fi realizatã de departamentul artistic de machiaj si de hair-style.

Filmul nu va fi însã o lectie de istorie, ci o "viziune personalã, o interpretare dramaticã a istoriei", a precizat directorul BBC Northern Ireland, Robert Cooper.

Scenaristul Jimmy McGovern "va explora natura puterii si monarhiei în cadrul unei drame inspirate de personalitãti si evenimente istorice, cam în acelasi fel în care Shakespeare a interpretat în piesele sale trecutul", a adãugat el.

Cu un scenariu scris de Jimmy McGovern, autorul scenariului serialului "Cracker: Psihologia crimei", filmul reprezintã unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale televiziunii britanice din ultimii cinci ani. "Gunpowder, Treason and Plot" a intrat în productie în Studiourile Mediapro la începutul lunii august, cu scenele finale, deoarece Robert Carlyle nu este disponibil decât pânã în luna septembrie.

În Studiourile de la Buftea, scenograful scotian Andy Harris si echipa de productie româno-britanicã, au creat pânã acum decoruri impresionante: Palatul Westminster, castele engleze si scotiene, strada Edinburgh, taverne si pivnite.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells