Pe platourile Cowboys & Aliens!

de Gloria Sauciuc în 23 Iun 2011
Pe platourile Cowboys & Aliens!

Două luni ne mai despart de premiera filmului Cowboys & Aliens, dar până atunci putem păşi pe platoul de filmare ale acestui thriller care combină inedit două universuri despre care nu ne-am fi gândit niciodată că ar putea avea de-a face unul cu altul: Vestul Sălbatic şi lumea extratereştrilor.

Această formulă l-a entuziasmat pe Steven Spielberg, care este producătorul filmului. "Romanul grafic Cowboys and Aliens ne-a captivat imaginaţia. M-am tot întrebat de ce până acum nu a mai făcut nimeni ceva asemănător", spune Spielberg, iar producătorul Ron Howard completează: "E tot ce am sperat, şi mai mult de atât. Cea mai cool variantă a Vestului Sălbatic faţă în faţă cu nişte ticăloşi de extratereştri".

Legat de subiect, povestea are loc în Arizona anului 1873, când un străin (Craig) care şi-a pierdut memoria, ajunge într-un orăşel din mijlocul deşertului. Locuitorii sunt foarte ostili cu orice străin şi nimeni nu face vreo mişcare fără ordinul temutului colonel Dolarhyde (Ford), pentru că au fost atacaţi de prădători veniţi din spaţiu. "E cool să vezi personaje care ar fi tras unele în altele cu câteva zile înainte cum sunt dintr-o dată forţate să colaboreze pentru a supravieţui", spune Ron Howard în acest reportaj de pe platourile de filmare.

Regizorul Jon Favreau vorbeşte despre sursa de inspiraţie a filmului şi desper actori: "A fost această paletă grozavă de personaje şi scene din care să alegi, dar totul e înviorat de faptul că în film se creează un spectacol de efecte speciale pe fundalul unui western. Daniel Craig este un atu pentru film. Este un actor foarte inteligent şi talentat, alături de Harrison Ford, care pentru generatia mea e un John Wayne".

Steven Spielberg îşi continuă pledoaria pentru ideea inedită din romanul grafic care a inspirat filmul, roman creat de Scott Mitchell Rosenberg. "Mulţi oameni au ajuns să creadă că vizitatorii din spaţiu au legătură cu construirea piramidelor, aşa că de ce - dacă vechii egipteni au interacţionat cu ei - nu ar fi putut şi pionierii Vestului Sălbatic?"

În concluzie Jon Favreau promite că filmul va depăşi aşteptările spectatorilor: "Oamenii chiar sunt însetaţi de ceva nou. Trebuie să plusezi, să oferi mai mult şi mai bun. Vrem să facem ceva ce depăşeşte aşteptările publicului, asta plănuim, aşa că - oameni buni - fiţi pregătiţi!".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 23 iunie 2011 07:37
se anunta un film exploziv
Catalin85 pe 23 iunie 2011 07:51
pare un film bun...
legiune pe 23 iunie 2011 09:58
Un subiect interesant care pana acum a fost exploatat in seriale SF, cum ar fi un episod din Enterprise.
yonutzTM pe 23 iunie 2011 11:48
Se anunta un film bun , acuma s-a vedem + ca are un subiect interesant si nou
Manusa pe 23 iunie 2011 11:52
SE pare ca va fi un film numai bun de vazut la cinema, abia astept sa apara si sa il vad
gaby pe 23 iunie 2011 13:02
oare il fac 3d???
legolas05 pe 23 iunie 2011 14:48
nu cred ca este 3d,oricum abia astept sa il vad
paul2011 pe 23 iunie 2011 16:06
Va fi mortal . Nu este 3D . Nici nu trebuie . Oricum va fi exceptional filmul .Abia astept sa-l vad ;) \m/ .
Bayard pe 23 iunie 2011 16:31
Da, "lumea vrea ceva nou" dar totusi :)).... si sa afirmi ca asta e nivelul maxim al filmelor western e chiar jignitor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells