O aventură fantastică în spaţiu îşi face loc pe marele ecran

de Cristina Grigore în 7 Oct 2010
O aventură fantastică în spaţiu îşi face loc pe marele ecran

Tomas Alfredson, autorul mult apreciatului Let The Right One In (2008), al cărui remake american, Let Me In, a fost lansat pe 1 octombrie în Statele Unite, se va ocupa de adaptarea pentru marele ecran a romanului Larklight, scrie Totalfilm. Va fi al doilea proiect în limba engleză al lui Alfredson, după Tinker, Tailor, Soldier, Spy, thriller-ul cu spioni ale cărui filmări sunt în desfăşurare.

Romanul Larklight, publicat de Philip Reeve în 2006, explorează un subgen al science-fiction-ului, numit steampunk, ce imaginează o istorie alternativă în care tehnologia modernă a fost descoperită şi dezvoltată în epoca motoarelor cu aburi (în general secolul XIX). Acţiunea romanului se desfăşoară în era Victoriană, când călătoria în spaţiu fusese deja inventată. Art, împreună cu sora sa, Myrthle, şi cu tatăl lor, rătăcesc prin spaţiu la bordul casei-navă în care locuiesc, pe care au numit-o Larklight, când se trezesc atacaţi de niște imenşi păianjeni albi. Cei trei vor ajunge să salveze nu doar pe ei înşişi, ci chiar întregul univers. Pentru asta, ajung să facă echipă cu nişte piraţi ai spaţiului, conduşi de Jack Havock, a cărui trupă mai include o şopârlă albastră de mărimea unui om şi un crab uriaş.

De adaptarea cărţii se va ocupa Steve Knight (Eastern Promises) oferindu-i lui Alfredson un scenariu plin de efecte speciale, ce vor necesita un buget consistent (acum câteva luni se vehicula suma de 200 milioane de dolari!), şi o poveste atrăgătoare atât pentru tineri cât şi pentru adulţi. Iar cum romanul face parte dintr-o trilogie, ce mai include Starcross şi Mothstorm, totul depinde de cum va ieşi acest prim film

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Blondie pe 7 octombrie 2010 12:00
"totul depinde de cum va ieşi acest prim film…" - adica de cati $ va face;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells