Noi reguli pentru Oscar 2013

de Gloria Sauciuc în 2 Iul 2012
Noi reguli pentru Oscar 2013

Consiliul de conducere al Academiei Americane de Film a aprobat un set de noi reguli pentru Oscarul de anul viitor: ele vor afecta categoriile "Cea mai bună muzică", "Cel mai bun film într-o limbă străină", "Cel mai bun machiaj" şi "Cele mai bune efecte vizuale".

La categoria "Efecte vizuale", filmele nominalizate vor fi în număr de zece. Până acum, comitetul putea alege între minim şapte şi maxim zece producţii. Premiul acordat la categoria "Machiaj" se va numi de acum înainte "Machiaj şi coafură". Mai mult, în timpul procesului de nominalizare, toţi membrii cu drept de vot care au văzut cele şapte filme finaliste vor face un top 3 al filmelor.

La categoria "Cel mai bun cântec original", comitetul executiv poate recomanda ca în anumite situaţii exepţionale să fie nominalizat şi cel de-al patrulea autor la o melodie cu mai mulţi autori. Această decizie este un amendament la regula din 2005, care spune că sunt eligibili până la doi autori pentru fiecare melodie, cu un al treilea care poate fi adăugat doar dacă prezintă o contribuţie decisivă.

La categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină", filmele trebuie să fie prezentate Academiei de Film în format 35 mm sau în format digital ("Digital Cinema Package"), însă este anulată obligaţia de a fi prezentate astfel şi în ţara de origine.

Regulile Academiei de Film sunt anual revizuite de către comitetele fiecărei branşe în parte şi ale fiecărei categorii. Comitetul însărcinat cu stabilirea regulamentului după care se acordă Oscarurile revizuieşte propunerile înainte de a-şi prezenta recomandările către Consiliul de guvernare al Academiei de Film.

Premiile Oscar pentru realizări de excepţie în 2012 vor fi decernate duminică, pe 24 februarie 2013, la cinematograful Dolby Theatre de la Hollywood&Highland Center, şi va fi difuzat live pe ABC. Prezentarea Oscarurilor va fi transmisă TV live în peste 225 de ţări din întreaga lume.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 23 iulie 2012 21:26
mai multe sanse pentru alte filme ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells