Natalie Portman, în Cloud Atlas

de Ştefan Dobroiu în 17 Iun 2010
Natalie Portman, în Cloud Atlas

Scris de Tom Tykwer (celebru pentru Run Lola Run şi transferat la Hollywood o dată cu The International), Cloud Atlas este produs de fraţii Wachowsky şi reprezintă transferul pe ecran al unuia dintre cele mai celebre romane ale ultimului deceniu. Cloud Atlas, scris de britanicul David Mitchell, a fost publicat în 2004 şi se numără acum printre cele mai apreciate lucrări de ficţiune recente, aflându-se pe lista scurtă pentru premii prestigioase precum Booker, Nebula sau Arthur C. Clarke.

Titlul se referă la vechile atlase de nori, instrumente esenţiale la începutul istoriei meteorologiei, dar abordarea autorului nu este deloc meteorologică, ci mai degrabă filozofică. Scris sub forma unei serii de şase povestiri interconectate, Cloud Atlas ne va purta în diferite epoci şi ţări, de la insulele Chatham de la jumătatea secolului 19 până într-un viitor îndepărtat, post-apocaliptic. Conform lui Mitchell, "personajele principale ale fiecărei povestiri sunt reîncarnări ale aceluiaşi suflet, identificat cu ajutorul unui semn din naştere. 'Norul' se referă la manifestările în continuă schimbare ale 'atlasului', adică natura umană".

Astăzi aflăm că proiectul a atras o serie de nume mari de la Hollywood şi din Marea Britanie. Natalie Portman apare cu siguranţă pe afiş, iar printre posibilii interpreţi ai celor şase reîncarnări s-ar mai putea număra Halle Berry, Tom Hanks, James McAvoy şi veteranul Ian McKellen.

Filmările la noul proiect ar putea începe până la sfârşitul anului, postproducţia lui Cloud Atlas putând dura suficient de mult ca să vedem filmul de-abia în prima jumătate a lui 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Krakatau pe 17 iunie 2010 17:11
Bun bun bun. Numele mi se pare foarte bun, iar partea cu reincarnarile aceluiasi spirit si prezentarea lor in diferite epoci ma duce cu gandul la The Fountain. In acelasi timp ceva imi zice ca va fi ceva original.
Natalie Portman e printre actritele mele favorite, iar daca vor fi si ceilalti mentionati in distributie (in special Tom Hanks) sigur va fi un succes si dpdv al interpretarii.
E un film de asteptat...

Kalrak pe 17 iunie 2010 17:28
Super abia astept. Sper sa nu il faca salata(prea multe staruri)
legolas05 pe 17 iunie 2010 19:35
este o actrita bun si foate frumusika.......astept sa il vad
Pinky007 pe 17 iunie 2010 23:23
Am citit cartea si mi s-a parut foarte interesanta. Sa mi se scuze pesimismul, dar imi vine foarte greu sa vad cum poate fi reusita o astfel de ecranizare in doar 2 ore, din moment ce oricare din cele 6 povestiri in sine ar fi greu de incadrat in acest timp... dar... sper si eu sa fie un succes. Pe de alta parte, de la Matrix incoace (si aici ma refer la primul Matrix, nu la cele doua continuari...) fratii Wachowsky nu prea au mai venit cu nimic inovator, Speed Racer si Ninja Assasin fiind jenante, in umila mea opinie.
Oricum, incadrarea fiecarei din cele 6 povestiri in urmatoare, precum papusile Matryoshka, da bine in carte, insa nu imi pot imagina cum ar iesi in film, plus ca unele povestiri par a fi destul de monotone pentru o ecranizare dar, repet, chiar mi-as dori sa iasa bine...

Krakatau pe 17 iunie 2010 23:44
Nimic mai adevarat...e foarte greu sa pui intr-un film o poveste care se petrece pe atat de multe planuri. Si in marea majoritatea a cazurilor cei ce incearca asta esueaza. Poate de data asta regizorul va reusi...
adhplz pe 18 iunie 2010 13:54
si eu am citit cartea si sunt de acord cu pinky .... va fi foarte greu sa integreze 6 povestiri in doar 2 ore ...plus ca planurile in care se petrece actiunea sunt foarte diferite ... dar sa speram ca frati nu o sa dea gres... cartea e prea buna ca sa fie distrusa de un film mediocru cu un buget sub limita pentru ca "cineva cunoscut" trebuie sa apara in film .... :D
Ammelie pe 18 iunie 2010 17:15
Am auzit mai demult despre carte, acum cu siguranta o voi si citi. Imi place Natalie Portman, dar nu imi pot da cu parerea inca despre film... Sa vad ce impresie imi lasa cartea, mai intai.
mustman pe 18 iunie 2010 17:53
va invit la o discutie libera despre cinea www.must-cinema.blogspot.com
marius93 pe 24 iunie 2010 17:23
Pare interesant subiectul filmului. Daca va avea in distributie si actorii mentionati, categoric va fi un succes.
Vorador pe 1 iunie 2011 00:26
.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells