Lansarea lui Gangster Squad, amânată din cauza masacrului din Colorado

de Cristina Grigore în 23 Iul 2012
Lansarea lui Gangster Squad, amânată din cauza masacrului din Colorado

Una din măsurile luate de Warner Bros. în urma tragicului eveniment petrecut vineri la una din avanpremierele lui The Dark Knight Rises din Aurora, Colorado, a fost retragerea trailer-ului lui Ganster Squad din viitoarele proiecţii ale filmului. Şi pe bună dreptate. Cine ar mai fi putut digera secvenţa de violenţă din film, în care spectatorii dintr-un cinematograf sunt ucişi în aceeaşi manieră precum cei aflaţi în sala de cinema la ultimul film Batman? Studiourile iau acum în calcul şi amânarea premierei lui Gangster Squad, programată pentru 7 septembrie, scrie The LA Times.

Drama poliţistă a avut iniţial lansarea pe 19 octombrie, dar aceasta a fost avansată cu o lună. Una din opţiunile Warner este aceea de a reveni la data anunţată iniţial, pentru a oferi publicului posibilitatea de a trece peste oribilul eveniment. Data de 19 octombrie i-ar aduce însă peliculei un oponent redutabil, thriller-ul Alex Cross, însă această competiţie pare să fie mai productivă decât cea în care filmul, cu a lui scenă de violenţă, are împotrivă chiar publicul american.

O altă variantă posibilă ar fi scoaterea în totalitate la montaj  a scenei cu trimitere la masacru, deşi aceasta reprezintă un moment culminant al filmului, iar eliminarea lui ar necesita refacerea unor scene.

Ambele cazuri sunt prea puţin favorabile pentru studiouri, iar situaţia este similară celei de după atacurile de la 11 septembrie, când The Time Machine şi filmul lui Arnold Schwarzenegger, Collateral Damage, au fost lansate cu întârziere, deoarece conţineau scene ce aminteau oamenilor de nefericitul eveniment.

Gangster Squad este regizat de Ruben Fleischer şi îi are în distribuţie pe Ryan Gosling, Josh Brolin, Sean Penn şi Emma Stone. Pelicula este o descriere lungii şi complicatei lupte cu mafia a poliţiei din Los Angeles, în decursul anilor ’40 - ’50.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Gebeleizis pe 23 iulie 2012 15:21
Scoaterea trailerelor reprezinta o compasiune ipocrita din partea studiorilor de la Hollywood.
Levente88 pe 23 iulie 2012 21:28
Cate filme de acest gen exista.
Eu in acest moment ma uit la Dexter... cate lucruri se pot invata din acest serial si nu numai...

alex_il_fenomeno pe 9 august 2012 21:13
pacat de acest incident urat cauzat de un neica-nimeni !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells