La Editura Corint Junior a aparut cartea "Endymion Spring" de Matthew Skelton

30 Aug 2007
La Editura Corint Junior a aparut cartea "Endymion Spring" de Matthew Skelton

Trecutul este o fiara periculoasa. Deschide cartea care descatuseaza secretele!

„Endymion Spring poate fi considerata la fel de buna ca si Codul lui Da Vinci a lui Dan Brown… E o carte care nu poate fi lasata din mana.’’ The Irish Independent

O carte care strabate lumea! Drepturile de traducere pentru Endymion Spring au fost deja vandute în 20 de tari, iar cele pentru versiunea cinematografica au fost cumparate de Warner Brothers!

Corint Junior lanseaza un roman fantasy extraordinar despre mituri ascunse si despre cunoasterea primejdioasa, care captiveaza cititorul de la prima pana la ultima pagina – Endymion Spring de Matthew Skelton.

Doi copii si un mister senzational fac aceasta carte extrem de cautata de cititori — sau cartea este cea care îi cauta? <br>În puterea noptii, o silueta învesmantata într-o mantie trage un cufar greu pe strazile acoperite de zapada. Cufarul, împodobit cu imagini de fiare mitologice, nu poate fi deschis decat atunci cand coltii capetelor de sarpe ale încuietorii sale dau de gustul sangelui. Peste alte cateva secole, într-una din bibliotecile Oxfordului, un baiat atinge o carte ciudata si simte o întepatura în deget. Cartea are pagini albe, fara cuvinte, dar în hartia ei se vad niste vinisoare subtiri, care o strabat si care par sa tremure, de parca ar fi însufletite. Pe o pagina încep sa apara cuvinte – dar nu le poate vedea nimeni altcineva decat baiatul. Un secret din negura timpurilor iese la iveala. Iar acesta este doar începutul misterului…

Matthew Skleton s-a nascut în Southampton, în 1971, dar si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei, începand de la varsta de 4 ani, în Edmonton, Alberta, Canada. Matthew Skelton a absolvit Universitatea din Alberta – licenta si masterat în specialitatea Engleza. A început sa scrie pe cand lucra ca asistent la Universitatea din Mainz (care, fara îndoiala, i-a influentat hotararea de a plasa începutul actiunii din Endymion Spring în Mainz-ul medieval, ca s-o sfarseasca în Oxford, unde în anul 2000 si-a luat doctoratul în filosofie la Colegiul Somerville). Adora pisicile, dar sufera de astm. În 2002, a fost unul dintre castigatorii concursului „Richard and Judy” la sectiunea proza scurta, cu The Man Who Did Not Dream. Dupa aceasta, a renuntat la slujba lui de cercetator-asistent la întocmirea unui volum academic despre istoricul Macaulay din secolul al XIX-lea, pentru a-si dedica tot timpul scrierii romanului Endymion Spring. Cat a scris, a trait cu numai 12 lire sterline pe saptamana, avand doar o valiza într-o camera cu chirie. Optiunea aceasta s-a dovedit a fi foarte buna, caci volumul sau de debut i-a adus, ca avans, o suma cu 6 cifre din partea editorilor sai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells