În sfârşit, se face Midnight's Children!

de Ştefan Dobroiu în 15 Aug 2010
În sfârşit, se face Midnight's Children!

La aproape un deceniu după ce scriitorul britanic de origine indiană Salman Rushdie a început să lucreze la transformarea celui mai cunoscut roman al său, Copiii de la miezul nopţii (titlul în română are mai multe variante)/Midnight's Children, într-un scenariu, iată că proiectul cinematografic capătă un contur din ce în ce mai pronunţat.

Actorul Satya Bhabha, pe care îl vei vedea începând cu 15 octombrie în Scott Pilgrim vs. the World, a fost distribuit în rolul lui Saleem Sinai, protagonistul lui Midnight's Children.

Filmul va fi regizat de Deepa Mehta, o regizoare canadiană de origine indiană, şi va relua aventurile lui Saleem, un copil născut exact la miezul nopţii în istorica zi de 15 august 1947 (de fapt 14 august la miezul nopţii), ziua când India îşi recapătă independenţa. Realismul magic al lui Rushdie îl va implica pe Saleem în absolut toate evenimentele importante care punctează istoria Indiei în următoarele trei decenii, înlănţuind cronologia unei întregi naţiuni cu aventuroasa viaţă a eroului. Acesta creşte într-o bogată familie musulmană, dar va afla curând că părinţii săi nu sunt de fapt părinţii săi, el şi fiul acestora fiind schimbaţi la naştere. Relaţia sa cu "fratele" său magic, Shiva, care va ajunge un erou al Indiei, şi apartenenţa lui Saleem la grupul celor 1001 de copii "de la miezul nopţii", fiecare cu puteri supranaturale, sunt alte două fire narative extrem de importante pentru romanul lui Rushdie.

Cinemagia, care a citit de două ori romanul (şi probabil îl va reciti cât de curând), crede că acesta este aproape imposibil de ecranizat şi că Salman Rushdie a trebuit (sau va trebui) să facă o mulţime de schimbări pentru transpunerea pe marele ecran. De unde şi nerăbdarea cu care aşteptăm noului film.

Ai citit Copiii de la miezul nopţii? Ţi-a plăcut romanul?

Foto: Salman Rushdie şi Deepa Mehta la o conferinţă de prezentare a proiectului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Thl pe 15 august 2010 13:56
Subscriu si eu la parerea ta... mi se pare foarte greu de ecranizat. Rushdie pune mult accent pe trairile interioare ale personajelor... in carte. Totusi am incredere in autor, majoritatea tandemurilor carte/film care au avut succes (cel putin la mine :D) provin din est: Stalker, Solaris... asa ca sper in continuare sa iasa ceva frumos.
Dar ce sa-i faci... oricum, tot la voi pe site am citit recent o stire cum ca Atlasul Norilor va fi ecranizat... alta nuca tare; asa ca nimic nu ma mai mira. Cine stie, poate in timpul vietii mele am sa ajung sa vad ecranizata si Versetele Satanice ;) sunt curios daca va avea cineva curajul...

rizea.alex70 pe 16 august 2010 08:16
Pare un film interesant..eu nu am citit cartea,dar sper ca filmul sa fie bun!
cristinica pe 16 august 2010 12:01
pare interesant, sper sa fie si filmul lafel
onlywords pe 16 august 2010 13:59
si eu mi-as dori sa vad in aceasta viata ecranizata cartea "versetele satanice", dar la cat de bulversanta a fost publicarea cartii, ma indoiesc ca cineva isi va asuma ecranizarea ei atat timp cat miscarea musulmana va avea o extrema religioasa atat de puternica in toata lumea. si oricum ma indoiesc de capacitatea de constientizare a pericolului unui asemenea demers de catre un regizor/producator occidental fara legatura cu lumea islamica. oricum, macar cu "midnight's children" sper sa iasa treaba buna.
cetateanu pe 1 noiembrie 2010 21:31
Nu am citit romanul ''Copiii de la miezul nopţii'' si nu pot sa ma pronunt din acest punct de vedere.Idea seamana un pic cu cea din ''Slumdog Millionaire'in sensul ca un anumit destin al unui personaj se indentifica cu fapte importante din viata lui.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells