Gilbert Cates produce iar Oscarul

4 Dec 2005
Gilbert Cates produce iar Oscarul
Gilbert Cates (foto) va produce pentru a 13-a oara transmisiunea televizata a Ceremoniei de Decernare a Premiilor Oscar®. Cates este omul care a produs cele mai multe spectacole Oscar, avand la activ 12 Ceremonii din 1990 pana acum.
Presedintele Academiei, Sid Ganis, a declarat: "Chiar daca a produs deja 12 spectacole, Gil, este mereu extraordinar de creativ, pregatit sa isi provoace imaginatia. Iar noi ne simtim un pic mai relaxati stiind ca el incearca noi metode de a prezenta spectacolul, pentru ca Gil stie exact care sunt riscurile." 
Productiile de pana acum ale lui Cates i-au adus 92 de nominalizari la premiile Emmy din care a castigat 21 de premiiCates a primit premiul Emmy in 1991 pentru productia transmisiunii celei de-a 63a editii a Premiilor Oscar.
Cates si-a incheiat de curand un nou mandat de trei ani in Consilul Guvernator al Academiei, reprezentand regizorii (o pozitie pe care a mai detinut-o anterior, prin alegeri succesive timp de 9 ani, intre 1984 - 1993). El a fost de asemenea decan al Facultatii de Teatru, Film si Televiziune din cadrul celebrei UCLA, timp de sapte ani si a fost presedinte cu doua mandate a Directors Guild of America (Sindicatul Regizorilor Americani).
Printre altele, Cates a produs si regizat filmul I Never Sang for My Father (1970), care a obtinut 3 nominalizari la Premiile Oscar, si a regizat Summer Wishes, Winter Dreams (1973), care a primit inca doua nominalizari la statueta aurie.
In afara de spectacolele Decernarii Premiilor Oscar, Cates a mai produs numeroase spectacole si filme de televiziune care au fost nominalizate sau laureate la premiile Emmy.
Ceremonia Premiilor Oscar pe 2005 va fi transmisa in direct de Televiziunea ABC.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells