Filme româneşti în competiţia B-EST!

7 Apr 2010
Filme româneşti în competiţia B-EST!

Două dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului 2010, Portretul luptătorului la tinereţe, debutul în lungmetraj al lui Constantin Popescu, şi Caravana cinematografică, cel de-al doilea lungmetraj al lui Titus Muntean, vor concura la premiile celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (B-EST IFF).

Portretul luptătorului la tinereţe (producţie Filmex Film România), lansat în cadrul secţiunii Forum a Festivalului Internaţional de la Berlin 2010, reprezintă prima parte (grupul Ion Gavrilă Ogoranu) a trilogiei "luptei de rezistenţă împotriva comunismului" – se pregătesc poveştile Elisabetei Rizea şi-a fraţilor Arnăuţoiu. Chiar scos din contextul ambiţiosului triptic (în fond, o premieră pentru cinema-ul românesc), Portretul luptătorului la tinereţe reprezintă un tur de forţă incredibil, atât pentru echipă (filmările au avut loc în întregime on location, în munţi, de-a lungul celor patru anotimpuri calendaristice), cât şi pentru distribuţia impresionantă, condusă remarcabil de Constantin Diţă (aproape de nerecunoscut).

Caravana cinematografică (coproducţie Libra Film & Kombinat Film), reprezintă cel de-al doilea lungmetraj al lui Titus Muntean, la o distanţă de şapte ani de la percutantul său debut cu Examen. Având la bază ecranizarea povestirii omonime scrise Ioan Groşan, Caravana cinematografică, din a cărei distribuţie fac parte, printre alţii, Mircea Diaconu, Dorian Boguţă şi Iulia Lumânare, ne poartă în timp, în România anilor '50, când un camion vechi devenit „Caravană Cinematografică” ajunge într-un sat de munte izolat din Transilvania, pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă. Filmul a câştigat premiul Best Pitch la Baltic Events 2008.
 
Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti se va desfăşura în perioada 20 – 25 aprilie, la cinematografele Scala şi Elvira Popescu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
booghy pe 7 aprilie 2010 16:14
am inceput sa scoatem si noi capul in industria filmelor bune
sa speram ca o minune la noi tine mai mult de 3 filme :)

Radu1711 pe 7 aprilie 2010 18:37
sa speram ca o sa facem fata cu ceilalti colosi ai filmelor
doris pe 7 aprilie 2010 21:26
Din cronici am inteles ca Portretul luptătorului la tinereţe nu a fost deloc bine primit la Berlin in schimb astept cu interes filmul lui Titus ptr ca Examen a fost un film interesant.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells