Festivalul Filmului Romanesc de la Toulouse

de Razvan Boboc în 13 Sep 2008
Festivalul Filmului Romanesc de la Toulouse

Prima editie a Festivalul Filmului Romanesc de la Toulouse este organizata de Institutul Cultural Roman in perioada 15-21 septembrie. Vor fi prezentate 13 pelicule semnate de regizori precum Nae Caranfil, Tudor Giurgiu sau Marian Crisan. Proiectiile vor avea loc dimineata si seara si vor fi urmate de discutii cu publicul din sala, cu participarea criticului de film Alex Leo Serban.

Vor fi proiectate sapte lungmetraje: "Restul e tacere" de Nae Caranfil, "Legaturi bolnavicioase" de Tudor Giurgiu, "Moartea domnului Lazarescu" de Cristi Puiu, "A fost sau n-a fost" de Corneliu Porumboiu, "Ryna" de Ruxandra Zenide, "Examen" de Titus Muntean si "Hartia va fi albastra" de Radu Muntean.

Programul de scurtmetraje cuprinde "Cand se stinge lumina" de Igor Cobileanski, "Apartamentul" de Constantin Popescu, "Examen" de Paul Negoescu, "Megatron" de Marian Crisan, "Valuri" de Adrian Sitaru si "Afterimage" de Catalin Leescu.

Proiectul continua ideea prezentarii filmelor romanesti in orase universitare, in mod similar celor doua editii ale Festivalului de Film Romanesc de la Madison, Wisconsin, organizat de ICR in colaborare cu Universitatea din Wisconsin.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells