Festival de film romanesc la Chisinau

12 Iun 2007
Festival de film romanesc la Chisinau

In premiera pentru publicul cinefil din Republica Moldova, Institutul Cultural Roman, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Republica Moldova, organizeaza la Chisinau, in perioada 25 iunie - 1 iulie, prima editie a Festivalul Filmului Romanesc Contemporan.

Acest Festival isi propune sa ofere publicului cinefil din Republica Moldova productii romanesti premiate recent si sa marcheze succesul international repurtat de filmul romanesc contemporan prin regizori precum Nicolae Caranfil, Cristian Mungiu, Cristian Nemescu, Corneliu Porumboiu, Catalin Mitulescu, Radu Muntean, Hanno Hoefer. Festivalul se deschide luni, 25 iunie 2007, ora 18.00, printr-un spectacol de gala urmat de proiectia filmului California Dreamin’(nesfarSit), in regia regretatului Cristian Nemescu (Marele Premiu “Un certain regard”, Cannes, 2007).

Vor fi prezenti actorii Maria Dinulescu si Razvan Vasilescu, regizorul Hanno Hoefer si criticul de film Magda Mihailescu. Peliculele programate in Festival sunt: Asfalt Tango (regia: Nae Caranfil), Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (regia: Catalin Mitulescu - Premiul „Un certain regard” pentru interpretare feminina la Cannes, in 2006, castigat de Dorotheea Petre), Hartia va fi albastra (regia: Radu Muntean, Premiul special al juriului la Festivalul de film de la Namur, Premiul Confederatiei Internationale a Cinematografelor de Arta si Eseu, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul Eurasia, Mentiune speciala la Festivalul de film de la Sarajevo), A fost sau n-a fost (regia: Corneliu Porumboiu - Premiul Caméra d’Or, Cannes, 2006, Premiul Label Europa Cinéma, Trofeul Transilvania).

 Doua zile vor fi dedicate productiilor de scurtmetraj artistic si documentar. Vor fi prezentate filme realizate de Hanno Hoefer si de Cristian Mungiu, dar si un grupaj cuprinzand productii ale unor tineri regizori din Republica Moldova.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells