Am fost șaisprezece

(1979)

Am fost șaisprezece

Poster Am fost șaisprezece Postere Am fost șaisprezece
 • Regia

  Mircea George Cornea
 • Cu

  Ion Caramitru, Sebastian Papaiani
 • Gen film

  2 voturi

 • Durata

  81 minute
 • Premiera în România

  1980

Sinopsis Am fost șaisprezece

Un grup de ofiteri si soldati romani apara cu pretul vietii un grup nodal din Budapesta, aflat in drumul hitleristilor, in drumul lor spre Muntii Tatra. Pe masura ce batalionul e decimat, ca in cantecelul cu cei zece negri mititei, supravietuitorii rememoreza cele mai importante momente.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 4

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 28 Mai 2013 09:29
Sacrificiul ostașilor români în luptele pentru eliberarea Budapestei
Nu am reușit să înțeleg niciodată ura veșnică și inexplicabilă pe care ne-o poartă poporul maghiar, pe care l-am tratat de multe ori cu respect. România a salvat de două ori Ungaria în secolul al XX-lea: mai întâi în anul 1919, când i-am salvat pe unguri de a deveni popor sovietic, iar Ungaria un stat component al URSS-ului, iar apoi în 1944 când am contribuit la eliberarea Ungariei de fasciști, iar Armata Română a riscat viața propriilor soldați pentru a evita anihilarea unui stat care s-a dovedit întotdeauna dușman și niciodată recunoscător României.

”Am fost șaisprezece” este un film care arată faţa urâtă a războiului, axându-se pe sacrificiile depuse de ostașii români simpli pentru a salva viața ungurilor simpli și a elibera capitala Ungariei de la distrugerea ei totală. Filmul este pe alocuri emoţionant, deși are și… citeşte

12 0
bizonul pe 26 mai 2016 07:04
Paiii... ungurii nu doreau nici-o eliberare in 44, de aici si necazul lor pe noi, pana astazi.
cezarika21 pe 3 noiembrie 2019 11:25
Delirezi, domnule, eu nu am zis niciodată așa ceva. Am vrut doar să scot în evidență lipsa de recunoștință și dușmănia unui popor vecin, nu să justific faptele reprobabile săvârșite de români în decursul timpului. Am dorit să clarific asta pentru cititorii cu bun simț, nu să-i răspund unui individ care și-a pus ca avatar drapelul nazist și care oferă altora lecții de moralitate bazate pe intoleranță etnică.
nemotoujours pe 04 Decembrie 2011 20:04
un film bun pur si simplu.
DA.ESTE BINE FACUT,CORECT,ISTORIC....
DAR FARA NERV SI INCITARE.

7 0
balta67verde pe 14 Februarie 2019 09:24
Un film de razboi foarte reusit. Pentru fanii genului, o delicatesa. Ai tot ce vrei, explozii, impuscaturi, tehnica militara, ruine si fum. Un film de razboi care poate concura cu cele americane si britanice.
1 0
user-5cc95b68922d6 pe 24 Aprilie 2020 11:14
Este un basm despre război și cu război.Partile de război nu sînt destul de vii,dar jocul "actorilor" este foarte bine pus la punct,iar basmul este neașteptat de bine alcătuit în întregime.Este în basm care trebuieste negreșit să fie văzut de toți copii de Scoala,ca să nu se uite nicicând ce bine a facut oastea României vecinei Ungaria,ocrotind-o în doua cumpene hotărîtoare pentru viețuirea ei în viitor.
0 0
Deceoare pe 03 Noiembrie 2019 16:44
Curiozitate
Ce este curios la acest film cu război, despre război, cu împușcături, cu explozii, cu eroi, care la acea vreme 1978-1979 erau apanajul unui singur regizor Sergiu Nicolaescu, unui singur scenarist Sergiu Nicolaescu, unui singur realizator Sergiu Nicolaescu. A putut fi realizat de alt regizor Mircea George Cornea și de alt scenarist Aurel Mihale.
0 0

Spune-ţi părerea despre Am fost șaisprezece

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Am fost șaisprezece
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells