« Înapoi la pagina festivalului

Eu când vreau să fluier, fluier, în continuare pe primul loc în topul criticilor

de Ştefan Dobroiu in 15 Feb 2010
Eu când vreau să fluier, fluier, în continuare pe primul loc în topul criticilor

Eu când vreau să fluier, fluier (o cronică aici) se află în continuare pe locul întâi în topul filmelor din competiţie centralizat de publicaţia Screen Daily. Opt critici din toată lumea dau note de la 1 la 4.

Nici nou-veniţii de ieri nu au reuşit să-l întreacă pe Florin Şerban, mult mai celebrii Zhang Yimou (câştigător al Ursului de Aur în 1987) şi Noah Baumbach (nominalizat la Oscar pentru scenariul lui The Squid and the Whale), obţinând note mai mici decât filmul românesc pentru A Woman, A Gun And A Noodle Shop şi, respectiv, Greenberg.

Cu 2,9 puncte, Eu când vreau să fluier, fluier este secondat de The Ghost Writer al lui Roman Polanski, cu 2,8 puncte, şi de Apart Together, filmul chinezesc ales să deschidă această ediţie a Berlinalei, cu 2,4 puncte. Submarino, noul proiect al lui Thomas Vinterberg, are 2,3 puncte, iar Howl, regizat de duo-ul Rob Epstein şi Jeffrey Friedman, 2,1 puncte. Pe ultimul loc se află comedia A Woman, A Gun And A Noodle Shop (o cronică aici), cu 1,8 puncte.

Din filmele zilei de azi, care vor apărea de-abia mâine în topul Screen Daily, debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban ar putea fi întrecut de The Robber, al lui Benjamin Heisenberg, despre un alergător de maraton care are ca ocupaţie secundară jefuirea băncilor.

Încă zece titluri mai aşteaptă proiecţiile pentru presă la Berlinală. Premiile se anunţă în seara zilei de sâmbătă, 20 februarie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
flick pe 16 februarie 2010 16:25
Eu cand vreau sa scuip ,scuip
florin pe 19 februarie 2010 00:03
tare de tot
TAMARAINSA pe 19 februarie 2010 05:01
Si eu am predat la Lipatti. Tot sper ca nu e nicio legatura intre cosmarul pe care l-am trait la unele clase si ...filmul acesta.Desi perioada pregatirii filmului ar corespunde.
A venit un ...coleg Kvrkn si a dat probe la casting chiar in timpul orelor...Apoi tot mai greu se instala atmosfera de studiu...

just me pe 20 februarie 2010 21:24
a castigat ursul de argint ... multumiri
adinutza pe 9 martie 2010 16:49
as vreasi eo sa vad tot fillmul fara sa ma duc la cinema cum fac asta am intrebat o multime de prieteni si nu au stiut ajutatima daaca stiti pt ca mi se pare ca e ujn film foarte interesant din secvente :*
jos filme romanesti pe 12 aprilie 2010 18:10
o prostie filmele romanesti is de toata prostie si se mai cred ,,actori,, si ,,regizori''
9o6u pe 20 iunie 2010 12:04
parerea mea ...lipsa totala de inspiratie ..dar asta e parerea mea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells