Editura Nemira va prezinta cartea "Zeii Lumii Fluviului" de Philip José Farmer

29 Iul 2008
Editura Nemira va prezinta cartea "Zeii Lumii Fluviului" de Philip José Farmer

Pagina de autor:

Philip José Farmer s-a nascut în 1918 în North Terre Haute, Indiana. A urmat Bradley University, absolvind în 1950 si obtinand diploma în literatura engleza. Prima sa lucrare de fictiune a fost publicata în 1945 de revista Adventure.

Prima povestire SF a fost o nuvela, „The Lovers”, care a aparut în Startling Stories în 1952 si care a încalcat tabuul revistelor SF de a nu publica lucrari cu scene de sex. În 1953, a castigat premiul Hugo pentru „Cel mai promitator tanar autor”. Farmer a publicat peste optzeci de povestiri si saptezeci de carti, lucrarile sale fiind traduse în douazeci si una de limbi. A fost recompensat cu numeroase premii literare, printre care trei Premii Hugo, Premiul Nebula „Grand Master”, Premiul World Fantasy pentru întreaga cariera, Premiul First Fandom si Premiul Burroughs Bibliophile pentru contributiile aduse literaturii.

A devenit faimos pentru seria Lumea fluviului (castigatoare a Premiului Hugo), care cuprinde romanele: Fluviul vietii (1971 – Editura Nemira, 2006), Vasul miraculos (1971 – Editura Nemira, 2006), Planul misterios (1977 – Editura Nemira, 2006) si Labirintul magic (1980 – Editura Nemira, 2007). Desi în 1980 Farmer intentionase sa încheie seria prin Labirintul magic, el s-a razgandit si a scris înca un volum, în 1983, Zeii Lumii Fluviului, ce încheie fascinanta aventura.

Prezentare:

Treizeci si cinci de miliarde de oameni din toate tarile si epocile istoriei Pamantului au fost resuscitati de Etici de-a lungul întortocheatului Fluviu de pe Lumea Fluviului. Însa, în loc sa progreseze spiritual, resuscitatii repeta prima lor existenta si reîncep îndeletnicirile lor favorite: lupta pentru putere, razboiul, sexul, la scurt timp aparand mici state totalitare, sclavagiste, rasiste. Doar o infima parte a acestei populatii se hotaraste sa ajunga la izvorul Fluviului, sa cucereasca Turnul Eticilor, pentru a afla cine le-a redat viata si de ce. Printre acestia, resuscitati celebri la vremea lor: exploratorul Richard Burton, Sam Clemens alias Mark Twain, Cyrano de Bergerac, Mozart si Ulise.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells