Documentarul "The Road to Guantanamo" la Tema de vineri

22 Ian 2009
Documentarul "The Road to Guantanamo" la Tema de vineri

In aceasta seara, de la ora 20.30, TVR Cultural prezinta, la Tema de vineri, Terorismul - al III-lea Razboi Mondial. Secolul 20 a inceput prin a darama si ultimele iluzii despre evolutia unei societati in care conflictele se pot rezolva si altfel decat prin intermediul armelor. Mai mult, conflictele au inceput sa se generalizeze. Despre terorism si formele lui de manifestare veti afla mai multe, alaturi de Catalin Sava si invitatii sai, la Tema de vineri.

Veti putea urmari, in prima parte a emisiunii, documentarul "Rusia - Cecenia: voci in dezacord" ("Russia - Chechnya Voices of Dissent" - Marea Britanie, 2005), regizat de Carlo Nero. Lectura: Vanessa Redgrave; Alan Rickman. Prin intermediul vocilor dizidentilor rusi, ale liderilor ceceni, ale luptatorilor pentru drepturile omului, documentarul incearca sa scoata la lumina radacinile conflictului ruso-cecen si sa dezvaluie pana la ce nivel politica rusa contemporana permite escaladarea actelor teroriste.

In cea de-a doua parte, de la ora 22.40, veti putea urmari "Drumul spre Guantanamo" ("The Road to Guantanamo" - Marea Britanie, 2006), regizat de Mat Whitecross, Michael Winterbottom. Partial documentar, partial fictiune, filmul e relatarea experientei terifiante a trei cetaten britanici de religie musulmana, detinuti vreme de doi ani in inchisoarea militara americana de la Guantanamo Bay, Cuba.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells